מדיניות הספויילרים החדשה בפורום

מדיניות הספויילרים החדשה בפורום

מעכשיו זו המדיניות, נריץ אותה לכמה זמן ונראה אם היא עובדת:
תוכן ששודר בסדרה לא ייחשב ספויילר. בשרשור המכיל ספויילרים (תוכן שלא או טרם שודר בסדרה), פותח השרשור ייקבע ויסמן איזה תוכן אפשר לכתוב בשרשור ואיזה לא. שאר השרשור לא חייב סימון אבל אין לחרוג ממה שהגדיר פותח השרשור. מי שרוצה לחרוג, יכול לפתוח שרשור חדש. בכל מקרה אין לכתוב ספויילרים בטקסט הכותרת.

לדוגמה, אפשר להתיר לכתוב בשרשור ספויילר לספרים, ספויילר ל"ריקוד עם דרקונים", ספויילר למשחק המחשב, וכו'.

agamkedem

New member
אני רק שאלה

למה בעצם הפורום הזה הוא פורום "משחקי הכס" ולא פורום "שיר של אש וקרח"? צופי הסדרה מגיעים לכאן למשך חודשיים בשנה. קוראים הספרים פעילים במשך השנה כולה, והפעילות שלהם הרבה יותר מעמיקה ומושקעת. כל מדיניות הספוילרים הזאת מתבססת על העובדה ששם הפורום הזה לא מתאר אותו כמו שצריך. אין שום סיבה שאנחנו נתהלך על קליפות ביצים במשך 10 חודשים בשנה בגלל אפיזודה חולפת של חודשיים.

באופן מפתיע למדי, אין קשר בין שם הפורום לשם הסדרה

הפורום הזה נפתח לראשונה בינואר 2007, והקהילה התבססה ככל הידוע לי על הקהילה של האתר "ווינטרפל" שבעצמו התבסס על האתר "האח האחרונה", ועוד לפני שהיה ידוע שתהיה סדרה. לא הייתי פה אז (בזמנו כתבתי קצת בפורום של "האח האחרונה", לפני הצבא), אז אני לא יודע למה בחרו דווקא בשם "משחקי הכס".

מצד שני, גם אין הסבר חד משמעי למה החליטו לקרוא לסדרת הטלוויזיה דווקא "משחקי הכס" - למעט ההסבר השיווקי: כולנו אוהבים משחקים, משחקים זה כיף - ולכן כל דבר עם המילה "משחק" מושכת (למשל האם תורת המשחקים במתמטיקה הייתה זוכה להתעניינות גדולה לו היא הייתה קרויה "תורת ההחלטות"?). בכלל, אנחנו בתקופה שכל דבר הוא "משחקי": משחקי הרעב, משחקי השף, משחקי הפסטיגל, משחק החיקוי - "משחק" זו מילה סקסית (שכמובן מאבדת את הסקס אפיל והופכת למשומשת ושחוקה עם כל דבר נוסף שקרוי "משחק").

אז אולי שם הפורום נבחר מאותה סיבה ואולי לא, מדובר בהיסטוריה עתיקה במונחי אינטרנט ואף אחד מהכותבים המקוריים לא פעיל פה היום ככל הידוע לי. אבל הפורום מיועד בהחלט בעיקר לקוראי הספרים במקורו ורק אחרי שיצאה הסדרה הוא הכיל את צופי הסדרה (ובינינו, הסדרה גרמה להרבה אנשים לקרוא ככה שהיא דבר חיובי בסה"כ גם אם אתה מהטהרנים שמבחינתם רק הספרים שווים משהו). אז הסיבה שחייבים לסמן ספוילרים לא קשורה לסדרה. היא קשורה לזה שגם היום וגם בקרב הקוראים הפעילים פה בפורום יש כאלה שלא קראו את כל הספרים. לכן גם בדיון על קביעת המדיניות לא היה לי נוח שהכלל יהיה רק לגבי מה ששודר, כמו שהציעו פה.

בכל מקרה, אם נעזוב את כל החפירה שלעיל, הפורום הזה הוא מקום להנות בו, וזו המטרה. היישום של המטרה חייב לאפשר למקסימום אנשים מקסימום הנאה, אם אי אפשר שכולם יהנו כל הזמן. לכן הצעתי את המדיניות הנוכחית: מינימום סימון (רק פעם אחת בשרשור) אבל מקסימום זהירות (ככה שגם מי שלא נחשף לכל החומר יהנה, מתוך הנחה שמה ששודר, נניח החתונה האדומה, כבר כל תינוק יודע אפילו הוא לא צפה בסדרה או קרא את הספרים).

agamkedem

New member

הבנתי. אם כך, המדיניות נראית לי הולמת בהחלט.

בעבר הפורום באמת נקרא "שיר של אש ושל קרח".

אבל בגלל הפסקה גדולה בין הספרים, הפורום נעשה מנומנם עד שתפוז החליטו לסגור אותו. הם פתחו אותו מחדש לכבוד הסדרה, ולכן שינו את השם שלו לשם של הסדרה, בחסות השדרנית של הסדרה.

רגע אחד, במטותא.

למה לפתוח שרשור חדש? זה מאבד את הקשר לשרשור הנוכחי. אם אני רוצה לחרוג מהגדרת הספוילר שהגדיר פותח השרשור, אני מסמן בהודעה שלי גבול רחב יותר לספוילר.
לדוגמה: נפתח שרשור ספויילר למשתה. אני רוצה להאיר נקודה עקב התפתחויות בריקוד. במקום לפתוח שרשור חדש שאיננו מקושר לדיון אליו אני מגיב, אני מגיב במיקום הספציפי ורושם בכותרת שיש כאן ספוילר לריקוד.
לא עדיף?

לא.

- כי סימון פר הודעה ולא פר שרשור מזמין תקלות, וכבר היו תקלות
- כי כמו שאפשר לראות בשרשור ההתייעצות, אנשים נמנעים מפתיחת שרשורים בגלל זה (ואפילו מכניסה לפורום. לפורום יצא בעבר שם של מקום שורץ ספוילרים).
- כי עומדת להיות מערכת ספוילרים כפולה, לקוראים שאינם צופים ולצופים שאינם קוראים. זה יחייב סימון מדוייק ויתר סימון כמוהו כאי סימון
- כי לרוב האוכלוסיה שחשופה להכל תשתתף ממילא בשרשורים שמספויילרים, כך שהצורך יעלה רק כשתגיב למישהו שמשתתף בשרשור נטול ספוילרים, וזה נדיר
- כי אתה תמיד יכול להגיב "הגבתי בשרשור חדש עם
" ולקשר לשרשור החדש שלך. זה יישמור על הרצף הדיוני במחיר הנמוך של פתיחת עוד שרשור (שמשמעו עוד פעילות בפורום, כרווח צדדי).

והכי חשוב:
כי כל מדיניות אחרת תעורר גם היא ויכוחים, ותמיד יהיה מישהו לא מרוצה. בשביל זה אני המנהל, כדי להכריע וליטול על עצמי את האחריות של המיעוט הבלתי מרוצה שיהיה תמיד. כמו כן, מדובר בתקופת הרצה שבה נבחן איך זה מיושם בשטח. אם זה יקשה במקום להקל, נשקול מחדש את המדיניות. אבל כדאי לראות את התוצאות בשטח לפני שמשנים. ךדעתי זה רק יקל, במיוחד בתקופה שבה אין סדרה.

agamkedem

New member
אולי כדאי להשתמש בסימני ספוילר שונים?

והסימן יצביע על הנקודה שאליה הספוילר מתייחס.

agamkedem

New member
לספרים

לסדרה. האייקונים קרובים מאוד פיזית, ואני חושב שזה יפתור את כל הבעיות.

ייפתור את הבעיות של חשיפה, אולי

אבל ייצור בעיות של הכבדה על הגולשים, בעיות אי סימון של הודעה בתוך שרשור שחלקו מכיל ספוילרים וחלקו לא, ושרשורים שלמים עם הרבה אדום בעיניים.
עדיף להכביד על מעט הגולשים שבמעט מהפעמים יירצו לחרוג וימשיכו את הדיון בשרשור אחר מאשר להכביד על כל הגולשים כל הזמן.
כמו כן, זו תקופת הרצה, נראה איך זה עובד.

למעלה