מדינת אופניים, או חלמתי חלום

יורם חן

New member
מדינת אופניים, או חלמתי חלום ../images/Emo35.gif

היום היה שישי חריג, מזה שנים ללא רכיבה עקב מפגש מחזור של חברים. יצאתי
בבוקר לכביש 4, עברתי ליד חניון אטאטורק וראיתי חבורה מתארגנת לרכיבה במיר"ב. המשכתי צפונה בכביש הישן ומולי עבר רוכב כביש. פניתי ימינה לכיוון בית אורן ועקפתי רוכב שטיפס בעליה. מול חוות הסוסים חנו מספר רכבים עם מתקני אופניים. בקיבוץ בית אורן ראיתי את בנו של אלון מסינגל טרק משוטט על אופני האזוניק וקסדת פול-פייס על הכידון. בהמשך עליתי לדמון ומולי ירד רכב, שני זוגות אופניים מאחורה (זיהיתי רוקי מאונטין ETS-30 ׂ). ליד צומת דמון ראיתי בחור ג'ינג'י פורק אופניים מסיטרואן קסארה לבנה וככה עוד על הדרך.... ממש מדינת אופניים- איזה יופי

aFish

New member
מדינה קטנה עם שפם

וכל האזרחים מכירים אחד את השני.... ככה יורדים לגמל האדום....כשהחברים חזרו מהקפצת מכוניות מסתבר שמישהו העביר להם ד"ש עבורי
החברים, אנשים נהדרים ורוכבים משובחים אבל הזיכרון שלהם בשמות לא מי יודע מה...עדי, עידו, אח-וויס-נישט. בקיצור לא הצליחו לאפס לי את הד"ש. מי זה היה
היה זה מישהו מחבורת רוכבים שחנתה במצדה, עלתה את כל הדרך למלונות על הכביש ומשם גם הם, לגמל האדום (מה שנקרא - לוֹקוֹס, משוגעים
ואני לא מכיר כאלו...) ואח"כ שמחתי לפגוש שוב את נועם תדהר שמעלליו כבר מפארים כאן שורות רבות...ולהנות מחברתו (ואבינועם שרכב איתו) קצת...כשהצלחנו להדביק אותם
(רמז: לא בעליות, לא בירידות - נכון
כשהם עצרו
) אז מדינת אופנים קטנה או לא?

רומיק מבטלים אחריות גמל אדום ../images/Emo8.gif

פיש ככה?! יום אחרי הרכבת הבולם החדש כבר שכחת מי זה היה? סתתתאאאם - "הומור" של חנויות אופניים. הפסדתם אכבר עליה וחימום מצויין לגמל האדום. כמה פעמים כבר יוצא לרכב את הגמל ולתפוס גשם באמצע I LOVE THIS GAME עדי

aFish

New member
אחרי שספרו לי שאמרת - עדי יש רק אחד

אמרתי שאני מכיר רק עדי ממצמן (על אופנים). לשם הוודאות שאלתי אם הוא היה איש "גדול" כזה. מה ענו לי? תקרא היטב.... "כולם היו שם קטנים ומוצקים, מבוגרים יותר (מאיתנו), בנויים היטב." נו עכשיו תגיד לי אתה אם הייתי יכול להשאיר את האופציה שזה אתה....אז לא שכחתי....
סחתיין על הביצוע....אנחנו הסתפקנו בעליות הירוקות של הגמל האדום. הגשם הגיע רק על השימשה בחזור. היה יום מצוין

עדי יומיים אחרי השיחה שלנו????

ככה אתה עולה לך עליות בלתי שפיות ועוד קורא לזה חימום??? ואני חשבתי שאתה נורמלי נו שויין טעות, טועים, טעיתי אילן

Eyal Hershtik

New member
אכן , מתחילה להיות....

לא צריך להרחיק לכת בכדי לראות את ההמונים יוצאים לטייל , מספיק לבקר בכמה אירועים כפי שהיו לאחרונה (סובב כנרת ,סדום ועוד כמה...) ולראות את הדרישה הגדולה ואת עם ישראל מטייל בהמוניו ונהנה על אופניו. כל מי שנוסע לתומו באזור נס הרים -בית שמש בסופי שבוע בבקרים כבר בטוח שהוציאו חוק נגד כלי רכב וכל תושבי האזור עברו לאופניים. רק עדיין חסרים עוד המון צרכים בעיקר בתחום התשתיות וחסרה כמובן התמיכה של הרשויות למנוע הריסת הטבע בארצנו (כדוגמאת הכביש אשר נבנה באמצע בקעת אלון
וכביש חוצה ישראל אשר חותך שמורות טבע כדוגמאת הר חורשן). מהתעסקותי בדבר אני יכול לעדכן אתכם כי לאחרונה דברים מתחילים לזוז ומתחילים לזוז לטובה וזאת מכיוון שאי אפשר כבר להתעלם מאיתנו והמספרים מדברים על 40-50,000 רוכבים אשר מטיילים לפחות פעם בשבועיים עם אופניהם לשם הטיול וזו כבר מסה אדירה -והמספר רק ממשיך לגדול. אני בתקווה כי ביום מן הימים רוכבים אשר יצאו לרכוב יעמדו לרשותם המון אפשרויות (סימוני שבילים מסודרים בשטח, פארק אופניים ,שבילי אופניים לכל אורכה של הארץ ועוד... ) ויהיה פשוט הרבה יותר נוח וכיף לרכוב יאללה שבת שלום לכולנו !

קלוזו

New member
ובנוסף גם התחילו לגדר שמורות וגנים.

ביום שישי רכבתי לאורך הירקון ( עקב מחסור זמני ברכב
) מפ"ת עד לפרק אפק ( אנטיפטרוס) את הקטע לאורך הירקון ליד כפר הבפטיסיטים כבר זגרו בגדר מזמן ההפתעה שלי היתה שאת הפרק באפק גידרו והפכו ליעד מבוצר עם מכשולים וכמובן שומר שגובה דמי כניסה.הקטע השערוריתי בעניין הם דמי הכניסה - 23 ש"ח למבוגר כלומר במסלול הזה הייתי צריך לשלם 46 ש"ח כדי לעבור בשני הפרקים וכמובן ששני הפרקים היו נטושים לגמרי ביום שישי בבוקר וכניראה בהמהלך כל השבוע. אולי יש הגיון בגביית דמי כניסה בסוף השבוע מכל המנגליסטים אבל למה מרוכבי אופניים שרוצים לעבור דרך הפרק או סתם לבקר במבצר ? ולמה בימים שאין מבקר אחד אפילו? על פי מאמר שהתפרסם ב"הארץ" רשות שמורות הטבע והגנים עומדת לגדר את כל הגנים והפרקים וכמובן לגבות את הסכום השערורייתי אז תהייה לנו ארץ קטנה עם שפם ןמגודרת

Eyal Hershtik

New member
ואללה השבוע היה לי ויכוח על זה ...

עם חבר שמטייל המון בארץ . הוא טוען כי הוא מעדיף לשלם כסף בכניסה לאתרים ובתמורה הוא יקבל את השירותים שהם מציעים,נקיון האתר וכו' . אני אישית חושב שהמדינה חייבת לדאוג לזה ותעשה טוב לאזרחיה אם תתן תקציב מסוים למען זה ,האתרים עדיין יתוחזקו כמו שצריך וכל המטיילים יהנו מזה. אבל לצערי לא כולם חושבים כמונו ובמצב היום תקציבים לא צצים סתם .... אייל

איתי נ

New member
הנושא עולה הרבה מאוד

בפורומים "טיולים בארץ" ו"שמירת טבע". כעקרון - אני מוכן לתרום את חלקי (בכסף). מחיר כניסה לאתר (כ 23 ש"ח) זה סכום פעוט בהשוואה לשאר מרכיבי המחיר בטיולי האופניים. באופן מעשי יש בעיה:
אתרים שגובים תשלום הם לא בהכרח נקיים/מתוחזקים. השרות העיקרי שהם נותנים זה בוטקה וגדרות.
קימים אתרים "שכנים" שצריך לשלם לכל אתר בנפרד.
הכניסה לאתרים היא בדרך כלל מהכביש. קורה שאנחנו מגיעים מהשער האחורי. לפעמים אפשר לעבור ואנחנו עברינים בלי לדעת (או עם לדעת = קנס גבוה). במקרים אחרים הגדר יעילה מידי וצריך למצוא דרכים חלופיות.

גם אני חושב כך.

גם לי העניין מפריע, ולא בגלל העניין הכספי. כשאני יוצא לטבע, אני אוהב להרגיש חופשי. כשאני נכנס לאתר מגודר, זה קצת הורס את התחושה ש"יצאתי לטבע", בעיקר עם הגידור באמת חוסם את הנתיב שרציתי לטייל בו. כמובן שיש אתרים בעלי ערכי טבע מיוחדים, שצריך להגן עליהם ע"י גידור, אבל הרבה פעמים הגידור מוגזם ומיותר.

alonaski

New member
יורם! יש לי חדשות בשבילך... ../images/Emo8.gif

המדינה שלנו "קצת" יותר גדולה מ... הכרמל!!!

למעלה