מדינת חלם

מדינת חלם

חברה שלי,נולדה כאן בארץ בלידה פרטית להורים בעלי אזרחות חוץ. מאחר וזו היתה לידה פרטית שלא מומנה ע``י הביטוח לאומי,נרשם הילוד כאזרח חוץ ואינו מקבל אזרחות ישראלית. עד כאן סבבה. אבל,עכשיו כשהיא רוצה להתאזרח משרד הפנים ``בהלם``. היא לא יצאה מהארץ מעולם,והיא פה! תעלומה! שאלו אותה,אם היא חטופה...מבחינתם עד שהיא לא תצא מהארץ ותחזור,ותוכר. אין לה אפשרות להתאזרח.ולא עזרו שום תעודות לידה, מספרי דרכון של הוריה,אישורי לימודים מכל השנים. לא הזוי? מדינה מפגרת. הרווח היחיד מהסיפור הזה,זה שהיא בלית ברירה,טסה :)

בSSטון

New member
זה לא דבר חדש‎!!!‎

אני שמעתי על ניצול שואה, שעלה לארץ עם אוניית מעפילים, ומישום מה לא רשמו את האוניה הזו. הוא, ועוד כמה עשרות אזרחים נמצאים במעמד דומה לחברתך. וכמוהם ילדי העובדים הזרים. לסיכום זו בעיה מוכרת שיכולה להיפתר בעזרת עורך דין ואז יהיה לה בכיס כמה מסמכים יותר וכמה ירוקים פחות. וזהו.

בן הצבי

New member
ועל בחור שלא קיים, שמעת?

יש לי חבר, יליד אוקראינה. כשהוא עלה יחד עם אמו ואחיו, אבדו תעודותיו עוד לפני שהספיק להתאזרח. משום-מה, שום רישום לגביו לא נעשה בארץ, ובתעודת-הזהות של אמו רשום רק אחיו.‏ לא מצליחים למצוא את הרישום לגביו שנעשה באוקראינה בתקופה בלאגיניסטית ביותר, וכאן שום רישום לגביו לא נעשה. למעשה, הבחור לא קיים. בהתנתקות הוא נעצר באחת ההפגנות, ושוחרר מאחר שהוא לא קיים... אין לו אפשרות לפתוח חשבון בנק, לקבל דואר, להתחתן - גארנישט מיט נישט. עורכי דין עובדים על התיק שלו, אבל מסתבר שזה לא פשוט.

למעלה