מדינת כל אזרחיה

THE WIZARD 55

New member
מדינת כל אזרחיה

דמיינו מצב הזוי, שבו מדינת ישראל תהפך למדינת כל אזרחיה..ותנסו לחשוב מה יקרה פה, אם המדינה תשנה את זהותה.. מי יהיה המנהיג? מי ירכיב את הממשלה?.. מה הם ההבדלים בין מדינת כל אזרחיה למדינת ישראל כמו שהיא היום? אני מניחה שאז תנתן זכות השיבה, יבוטל חוק השבות, ליד מדינה זו תוקם מדינת פלסטין..רוב ערבי?... מה יהיה כאן על האזרחים היהודים, מי ישלוט במדינה? אתם חושבים שהיהודים יסכנו את המדינה היחידה שלהם, אחרי כל התלאות שעברו? ההנהגה הערבית זועקת מדינת כל אזרחיה, למרות שאני מכירה הרבה חברים שמסתפקים בהחלט במדינת ישראל, רק עם התוספת המיוחלת, שיוויון לכולם.. בכל התחומים... אז למה לא לעבוד בכיוון הזה?..למה למרוח את הזמן, ולבזבז אותו על אשליה שלא תתגשם..

זה יגרום לחיסולה של מדינת ישראל

פשוט מאוד, זכות השבות זה בעצם להביא מיליוני פליטים שמתעבים את ישראל לתוך המדינה, לא צריך להיות גאון בשביל לדעת מה יקרה הלאה

תיקון: שיוויון בזכויות פרט בלבד!

שיוויון כאזרחים, כפרטים, בנושא האזרחי נטו בלבד! כאמור "מדינת כל אזרחיה" זו מכבסת מילים, זו סיסמה שבעצם אומרת, לא למדינה יהודית, לא להגדרה עצמית יהודית זו הגדרה שאומרת חיסול מדינת ישראל. היהודים באו לכאן כציונים (כיהודים בלבד כבר היו כאן אלפי שנים) בסוף המאה ה19 כדי שבסופו של דבר תקום כאן מדינה יהודית, הלגטימציה היחידה של היישות שקוראים לה ישראל היא כמדינה יהודית וכל דבר אחר משמעותו חיסול ישראל. ברור שהיהודים לא יסכנו את המדינה שלהם, ברור שהם לא יקבלו את ההגדרה "מדינת כל אזרחיה" ואם אי פעם המעמד של ישראל כמדינה יהודית יהיה בסכנה אז תפרוץ כאן מלחמת אזרחים כמו שהיתה בבלקן, תהיה שפיכות דמים, קשה וכואבת לנו, פאטלית לערבים (הם בטח יזעקו בפאתוס מגוחך וגרוטסקי "טובחים בנו, עושים בנו שואה..."), יהיו טרנספרים, טיהורים אתניים וכו'...בסופו של דבר, עדיין תהיה כאן מדינה יהודית, אפשר להשלים עם זה ולתת צ'אנס לאושר ושיגשוג או "להלחם על הצדק והזכויות" ולמות, מי שה"כבוד" חשוב לו מהחיים - אני מאחל לו מוות איטי ומלא ייסורים.

מדינת כל אזרחיה בעיניים שלי

לדעתי מדינת כל אזרחיה בכלל לא חייבת להיות קשורה לזכות השיבה. גם אם זכות השיבה לא תתממש, אנחנו צריכים לחתור לכך שישראל תהיה מדינה שיוויונית ודמוקרטית ששייכת מבחינה סמלית לכל אזרחיה בלי הבדל דת ומוצא, מדינה שתהיה מקור הזדהות לכולנו, ושהערבים שגרים בה ירגישו שהיא הבית שלהם, שהיא לא רואה בהם "איום דמוגרפי" שנמצא בה בחסד אלא חלק אינטגרלי ממנה, שנמצא בה מתוקף זכותו ההיסטורית עליה לא פחות מאף יהודי שגר בה. במקרה כזה האופי התרבותי של המדינה לא ישתנה בהרבה, כי עדיין היהודים יהיו בה הרוב. מה שישתנה זו האווירה הפוליטית. לא יהיו יותר דיבורים על "ייהוד" של אזורים מסויימים כי השיקול של מה דת התושבים באזור מסויים לא יהיה בתוקף. הפיתוח שלה ייעשה למען כולם, היא תבצע תכנית לסגירה מהירה ככל האפשר של כל פער כלכלי בין שני העמים שנבע מהקצאה לא שיוונית של משאבים. היא תדאג ללמוד רציני של השפה הערבית המדוברת בכל בתי הספר העבריים, כמו שלומדים עברית בבתי הספר הערביים, כדי להסיר מחסומי שפה בין אזרחיה, היא תאפשר לבני העם הפלסטיני החיים בה לפתח את תרבותם- תפתח ערוץ טלוויזיה ערבי ממלכתי, כמו הערוץ הראשון, שיהיה בניהול ערבי, ללא צנזורה, תאפשר חופש למערכת החינוך הערבית ללמד את התכנים התרבותיים שלה בדיוק כמו היהודית. תפתח אוניברסיטה שתלמד בשפה הערבית, ותחסוך מהסטודנטים שמעוניינים ללמוד מקצוע בשפת אימם במולדתם את הנסיעה לירדן. תדאג לכך שסמלי המדינה ייצגו את כולם, ושהשפה הערבית תהיה באמת שפה רשמית, כולל האפשרות לנציגים הערבים בכנסת לנאום בשפתם. חוק השבות במתכונתו הנוכחית ובמטרתו הנוכחית (לצמצם את חלקם היחסי של הערבים באוכלוסיה) לא יתקיים, והסוכנות תפורק. המדינה תאפשר ליהודים בעולם שחיים באזורי מצוקה (?) למצוא בארץ מקלט ולהפוך לאזרחים, אבל מכל בחינה אחרת היא תגלה יחס שווה לשני העמים.

mike00

New member
תראה...

מה זאת אומרת השוואת השקעה בתשתיות ? למה ראשי הרשויות המושחתים ביישובים הערביים לא גבו ארנונה,העלימו עין כאשר בני חמולתםעקפו את מונה המים של העיריה וצרכו מים מבלי לשלם,והתושבים היהודים צריכים להשקיע בתשתיות של הישובים הערבים?התשתיות הן באחריות הרשות המקומית. הערבים מונים היום 20% מהתושבים בארץ אבל 50%מכלל קיצבאות הביטוח הלאומי משולמות לציבור הערבי !!! האם אתה מסכים שיפחיתו לערבים את הקיצבאות ל-20% מהקצבאות או שאתה רוצה להמשיך להחזיק את החבל בשני הקצוות? ערוץ ערבי ללא צנזורה?לא קיים אפילו במגזר היהודי.... האפשרות לנציגים הערבים בכנסת לנאום בשפתם?אתה מצפה מ-110 חכ"ים ללמוד ערבית? זאת עלולה להיות הדרישה שתפיל את כל הרעיון שלך בכנסת...הרי חלקם בקושי אנגלית יודע
במקרה כזה האופי התרבותי של המדינה לא ישתנה בהרבה, כי עדיין היהודים יהיו בה הרוב? מה לגבי 10 שנים לאחר שהשינוי הזה יקרה?אתה עדיין מאמין שהיהודים יהיו פה רוב? ומה לדעתך יקרה אם התשובה שלך היא שלילית?

מוחמד5

New member
למה !!

ולמה הממשלה צריכה לקחת ממני 50 % ממה שאני מרוויח במשך שנים ולהשקיע את הכף בהתנחלויןת ובכבישים שאף אחד לא נוסע בהם !!

THE WIZARD 55

New member
אני מוכנה להתחלק../images/Emo6.gif

עובד קשה, חחחחח איזה מסכן אני אישה לא עובדת, לא עובדת קשה בכלל

mike00

New member
אתה יכול לעבור דירה../images/Emo8.gif

דרך אגב אחוזי המס בישראל כמעט זהים לאלה שבקנדה,מדינה מתקדמת כביכול ומדינת זכויות אדם.. אתה מאמין שבמדינת זכויות האדם הזאת אין אזרחים שמרגישים שמפלים אותם? ואני יכול לשאול למה היא לוקחת ממני את אותם אחוזים בשביל לממן משפחות ערביות שלא משלמות מיסים... אני מוכן לעשות עסק,שנינו נשלם את אותו המס אבל הממשלה לא תממן את ההתנחלויות ולא תשלם ביטוח לאומי לערבים ישראלים נשמע טוב?

מוחמד5

New member
אני מסכים בהחלט

(רוב הערבים הם שכירים.. אין התחמקות ממס, ובתנאי שגם ההטבות מס שמקבלים המתנחלים ואלה שנמצאים באיזורי עדיפות כזו או אחרת יבוטלו. אני בעד ).+ אם שיוויון אז עד הסוף.

שכירים? אלו שלא חיים מהבטחת הכנסה, דמי אבטלה

או עצמאיים, אם בשחור או שלא או שפשוט לא מועסקים או סטודנטים או ילדים - הם שכירים, ברור. והרוב, זה לא.

יש אבטלה סמוייה בכל מגזר שהוא, לא רק אצלכם.

ולא כל ה"לא מועסקים" בפועל מובטלים. שמענו על הדו"חות הללו, וזה מדבר על כל המגזרים. מהיכן שאבת את הנתון שרוב הערבים שכירים? אין לערבים קשישים וילדים חולים ומובטלים?

למעלה