מדינת תל אביב - איום על ישראל

מיכל1604

New member
מדינת תל אביב - איום על ישראל

עם ישראל מתכנס למטרופולין האורבני של תל אביב המוקף באוכלוסיה ערבית. תל אביב היא מעין טיטניק אורבני: האונייה שטה אל שרטון גדול, אך באולמות הריקודים החגיגה נמשכת תוך סירוב להאזין לאזהרות: הפיכת מרכז הארץ- "גדרה עד חדרה", לרצף אורבני אחד גדול, אינו תהליך טבעי פשוט של התרחבות מטרופולינית, אלא תהליך הרסני של פיתוח מואץ וחסר פרופורציות, וכל הפריפריה כולה הופכת לפלסטין רבתי. ההתכנסות נעשית תוך נטישת השוליים הלאומיים והפקרתם להשתלטות זוחלת ופיראטית של ערבים\מוסלמים. כך לאט לאט נוצר מעצמו: הגטו התל אביבי. הנתונים זועקים זאת מכל שורה ומכל לוח. תהליך דומה לזה קורה בכל מדינות העולם, אך מה שמותר שם אסור שיקרה כאן. ישראל, בהרשותה את המהלך, מביאה על עצמה פורענות.

amithi1

New member
אני לא חסיד של סרטוני הפחדה

שלא ברור מי עומד מאחוריהם ועד כמה הנתונים שמוצגים בהם נכונים. אגב, שכחו לציין בסרט את היקף התשתיות הנבנות כיום בצפון ובדרום. מדובר בהיקף חסר תשתית שבהחלט יחזק בשנים הקרובות את ישובי הצפון והנגב.

מיכל1604

New member
הנתונים לקוחים מהספר של ארנון סופר

ברור לי שכעת נבנות תשתיות בצפון ובדרום אבל השאלה האם הן יוכלו למנוע את הבלעדיות הערבית בטריטוריות הישראליות. הנה לדוגמה מסמך שסוקר בין היתר את גניבת השטחים החקלאיים מהיהודים בגליל. http://www.shomer-israel.org/HEB/images/stories/doc/arnon1.pdf

amithi1

New member
אני לא יודע מכיר את האיש ולא יודע מה

האינטרסים שלו. בכל מקרה יש מגמות שקורות גם בקרב המגזר הערבי שמהם הוא מתעלם בחישובים שלו, כמו ירידה בריבוי הטבעי של הערבים עם השנים וככל שרמת ההשכלה עולה שם. בכל אופן גם אם חלק מדבריו נכונים, אני נגד גישת ההפחדה שמוצגת בסרטון.

ש מים

New member
פרופ' ארנון סופר - אחד האנשים החכמים במדינה

אחד החכמים והאמיצים במדינה. אמנם "נביא זעם", אבל אין להתעלם מחציו הראשון של הכינוי. ארנון הינו אחד החוקרים האקדמיים המוערכים ביותר במדינה - ע"י פוליטיקאים מכל הקצוות, ובעיקר ע"י מוסדות מחקר וניתוח מדיניים ובטחוניים. הוא גאוגרף ועומד בראש "קתדרת חייקין לגיאואסטרטגיה". חוץ מזה שחיפוש קליל ברשת יעלה לך אין סוף מידע לגביו.

ש מים

New member
ממליץ *מאוד* לקרא את פרסומי קתדרת חייקין

בלי קשר לדיעות המובעות במאמרים, ולדיעה האישית של כל אחד מהקוראים, אני מאוד ממליץ לקרא את פרסומי המכון. מדובר בחומר קריאה מאתגר מאוד, בד"כ מנפץ מוסכמות ופרות קדושות ובעיקר - חוקרי המכון, ובראשם פרופ' ארנון סופר, לא חוששים שם לשים את הקלפים על השולחן (לאחר שחקרו לעומק ולא הותירו אבן שלא הפכו בדרך למסקנות).

מיכל1604

New member
כל הכבוד על התעניינות!
כמה לדעתך

הנושא של מדינת תל אביב (הספר נכתב ב 2008) עדיין רלוונטי? האם אתה בקיא בתחום של פיתוח התשתיות בשוליים ופיזור אוכלוסיה?

ש מים

New member
לא ממש קראתי את המחקר על מדינת ת"א

את המאמר/מחקר קראתי ברפרוף ודי מכיר את דעותיו בנושא (אני עדיין מקווה שאצליח למצוא זמן לקרא יותר לעומק). עד כמה שאני זוכר, "מדינת תל-אביב" מתייחסת לא רק להיבט הפיזי, אלא גם (ואולי בעיקר) להיבטים כלכליים ותודעתיים. ואני בהחלט מסכים איתו בנושא זה. - הבטים של מודעות מרחבית). אני מכיר את מערכת התכנון ואת התכנון הארצי (כולל מדיניות). אגב, מה ההיכרות שלך עם פרופ' סופר? (את גם יכולה לענות לי במסרים, אם יותר נוח לך).

ש מים

New member
רלוונטיות...

אני צריך לרענן את זכרוני (בקריאת המחקר) כדי לחוות-דיעה. אבל אין לי ספק שעדיין קיים פער גדול בין המרכז לפריפריות. ייתכן והפערים הכלכליים מצטמצמים, אך הפער האחר (ולדעתי החשוב יותר) - הפער התרבותי והתודעתי עצום ולא מצטמצם.

ש מים

New member
דוגמא לרלוונטיות לפערי מרכז-פריפריה

ולמה מכנה פרופ' סופר את מרחב המרכז "מדינת תל-אביב". אמנם המאמר משנת 2009, אבל "זה לא כ"כ מזמן" ובנוסף, אני סבור שהמצב לא השתנה.

למעלה