מדי סוכר

chocolove

New member
מדי סוכר

צהריים טובים

ראשית כל עלי להגיד שיש לי סוכרת הריון, והייתי בפורום סכרת הריון בתפוז ,אך לפי דעתי הפורום הזה יותר מקצועי.
המצב הוא כזה , לאחר שהרופא של הסוכר ביקש שאמדוד 6 פעמים סוכר ביום למשך שבועיים וחצי , רק בפעם אחת הערך היה לא תקין.
המכשיר שבו הבנתי שמתמשות כל הנשים בעלות סכרת הריון הוא של free style freedom lite .
במשך השבועיים וחצי ניסיתי למדוד גם בשני מכשירים אחרים של סוכר, כי לפעמים היתה תוצאה לא הגיונית אז רציתי להשוות .
הראשון מסוג accu-check sensor-ששייך לאמא שלי
השני מסוג contour-של אחותי מתוקף תפקידה כאחות .
במהלך הבדיקות האלו ,תמיד המכשיר של אקיו צ'ק נתן לי ערכים גבוהים-ערכים שאסור לי להגיע אליהם ,
לפעמים גם האקיו צ'ק וגם הקונטור נתנו ערכים גבוהים מהפרי סטייל .

אמרתי זאת לסוכנת של הפרי סטייל שלדעתי המכשיר לא תקין , והיא בדקה ע"י מקלוני בדיקה והכל היה תקין .

במשך ה-3 ימים האחרונים נגמרו לי הסטיקים של הפרי סטייל ואני מודדת במכשיר של האקיו צ'ק והקונטור .
האקיו צ'ק תמיד נותן ערכים גבוהים והקונטור בין 15 ל-20 ערכים נמוך יותר .

אני יודעת שיש הבדל בין טיפה לטיפה, ואני יודעת שהמכשירים הביתיים הם לא מדוייקים ב-100% ואני גם יודעת שיש הבדלים בין מכשיר למכשיר, אבל
במכשיר של האקיוצ'ק אני כמעט תמיד לא מאוזנת,
עכשיו , נכון שאפשר להגיד שאולי המכשיר של האקיו צ'ק לא תקין ודווקא המכשיר של הפרי סטייל כן תקין , אבל משהו פה מוזר.

1.לפריסטייל יש ממש מונופול על השוק של נשים עם סכרת הריון
2.המכשיר של הפרי סטייל עולה הכי נמוך בקניה פרטית , הוא עולה 89 ש"ח לעומת מכשירים אחרים שנעים בין 300-500, זה לא אומר משהו ?

כמו שמכונית אמינה תעלה יותר ממכונית לא אמינה , נראה לי שככה זה גם עובד בנושא של רפואה

בנסף האם כאשר מכשיר לוקח דגימה קטנה של דם , התוצאה תהיה פחות אמינה? כמו כן האם כאשר מכשיר נותן תוצאה בתוך 5 שניות התוצאה פחות אמינה ממכשיר שנותן תוצאה אחרי 40 שניות?

ושאלה אחרונה , איזו שיטת מדידה הכי טובה? ראיתי שיש אלקטרוכימית וקפילרית או שילוב ביניהן
מצ"ב טבלה שמצאתי באינטרנט

, http://www.metukim.co.il/products/meters.php

IrisPeleg

New member
טעות להשוות בין מכשירים

אם יש לך מרשם מרופא למכשיר מכשיר פריסטייל צריך לעלות כ-20 ש"ח. באיזו קופה את?

בפריסטייל שאפשר לבדוק עם טיפה קטנה, אם הכמות לא מספיקה המכשיר לא יתחיל בבדיקה.

מאיפה את בארץ? צרי עימי קשר אם יש לך בעיה להשיג פריסטייל אולי אוכל לעזור

יש רק דרך פשוטה אחת לפתור את בעיה שלך .

קודם כל אהבתי את החפירה המעמיקה שעשית לגבי הגלוקומטרים.
אבל במקרה שלך, הדבר איננו מביא אותך לתוצאה שאת מחפשת.
כול הגלוקומטרים אינם נותנים תוצאה מדויקת, והדרך היחידה לדעת
איך המכשיר שברשותך, היא לקחת אותו איתך לבדיקות בקופת החולים
ולבצע בדיקה במקביל ללקיחת הדם שעושים לך (באותו הזמן).
בהתאם להפרש ב-% יהיה באפשרותך "לנרמל" כל תוצאה שתקבלי בבית.
כל שאר הדברים ששאלת כבר לא רלוונטים. ב ה צ ל ח ה .

chocolove

New member
איזה בדיקה לעשות בקופה?

מאז שאבחנו אותי עם סוכרת הריונית עושים לי רק ספירת דם ,
והרופא של הסוכר מתייחס רק על מעקב סוכר של המכשיר .
אולי לא עושים בדיקת דם כי בשלב של ההריון שלי עושים רק העמסת סוכר, ואחרי אבחון סוכרת הריונית הם מעדיפים לא לעשות שוב .

תודה

IrisPeleg

New member
בדיקת סוכר

צריך לעשות לך בדיקת GLUCOSE (לא ברור למה לא עושים).

אם יש לך פריסטייל, רצוי לבקש מהלבורנטית טיפה.

יש מכשירים שעוןבדים רק על דם נימי ולא ורידי ולכן צריך לדקור לבד כמו בבית, לבדוק ולהשוות עם התוצאה.

d e m o sthenes

New member
אומנם התשובה שלי תהיי פחות קשורה לסכרת

והבעיה שהעלת אבל הטענה שלך כנגד מחירים גהובים=איכות טובה כבר מזמן איננה מציאות.
פשוט אחד ה"טריקים" הפסיכולוגיים של עולם השיווק עדיין מצליחים להשפיע עלייך ומודה שלפעמים גם עליי ובטח על עוד רבבות של אנשים.
בלי קשר למד סוכר זה או אחר לדעתי, אין לא לך, לא לי ולא לאף אחד אחר מעבדה ניידת על מנת להשוות בצורה אובייקטיבית בין מוצרים יקרים וזולים.

מי מבטיח לי שג'ינס שעולה 500 שקל יחזיק מעמד יותר זמן מג'ינס שעולה 100 שקל? נכון שחלק מהתשלום ניתן עבור המותג אותה את קונה אך קשר בין מחיר גבוה לאיכות גבוהה הינו לאו דווקא כורח המציאות.

chocolove

New member
גם נכון, אבל

כאשר יש לי עוד נתון של שיקולים כלכליים של קופות החולים אז המאזן משתנה.
הפרי סטייל בקנייה פרטית הוא הכי זול,מה שאומר שבגלל המחיר קופות החולים עובדות עם המכשיר הזה .
דבר שני בהודעה הראשונה ניסיתי לבדוק פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על המדידה-כמות דם שהמכשיר לוקח, זמן בדיקה, ובאיזו דרך המכשיר בודק-אלו פרמטרים שלא מצאתי להם תשובה
ודבר אחרון מוצר רפואי לא עולה אצלי באותו קנה מידה כמו מוצר מזון או בגדי לבוש
בשבילי כל מה שקשור לרפואה=בטיחות, וזה לדעתי מאוד דומה לבטיחות וייצור מכונית , ההשקעה הכספית שחברה מוציאה על מכשור רפואי הוא מיליארדים ,בכלל לא קרוב להשקעה על מזון .
יותר נראה לי שניתן להשוות איכות של מכשור רפואי לאיכות של מכונית -תראו לי מכונית זולה שעולה על מכונית יקרה ... זה לא עובד ככה .
פיאט לא תעלה כמו הונדה , כמו שהונדה לא תעלה כמו מרצדס , כאן בהחלט יש סיבה למחיר(גם בחו"ל).

אגב, גם קראתי מאמרים באינטרנט שלאנשים עם סוכרת היה מכשיר לא תקין, מה לעשות שכאחת שראתה לא פעם את הזלזול של רופאים ובתי חולים בישראל ,יותר מאמינה שמזלזלים בנו מאשר שרוצים לטובתנו.
כמה שיותר חולי , יותר כסף לקופות ולממשלה .

d e m o sthenes

New member
תגובה...

אתחיל מהסוף.
פיאט לא עולה כמו מרצדס כי כשאת קונה מרצדס את משלמת על מותג!!! אין לך שום יכולת לבדוק בצורה אובייקטיבית בטיחות. אני מבטיח לך שאוכל למצוא דגמים גם של פיאט וגם מרצדס שזכו באותו מספר כוכבי בטיחות ועדיין את תשלמי בערך 100,000 שקל יותר כדאי לנהוג במוצג! מרצדס עם כל המשמעויות הנלוות לכך.

כמו כן אגלה לך סוד קטן, לפי מה שידוע לי האחיות במרפאה שלך מקבלות את מדי הסוכר בחינם (דוגמית), אז זה שבדקו אותך עם מכשיר כזה או אחר זה סתם מה שהיה להם בהישג יד.

תומרונתם

New member
מנהל
מדידות סוכר

שלום לך שוב, ונחמד שבאת לכאן

כמו שעניתי לך בפורום השכן, ההפרשים שאת מדברת עליהם כולם בתחום השגיאה של המכשירים. מה שקורה אצלך כנראה זה שאת איפשהו באיזור הגבול של התחום הרצוי, ולכן חלק מהפעמים את מתחת וחלק מעל לרף.
לדעתי האישית, זה בסדר גמור, וזה אומר שאת עומדת ברף. אני לא חושבת שאת צריכה לחפור יותר מידי בסוגיה, ובפעם הבאה שאת במעקב במרפאת הסכרת תציגי להם את השאלה ואת הערכים השונים שמדדת ותראי מה הם אומרים.

(אגב, השתמשתי במילה לחפור כמשמעותה האמיתית, ולא הסלנגית שהשתרשה לאחרונה בשפה...)

תראי כתבת את זה

1.לפריסטייל יש ממש מונופול על השוק של נשים עם סכרת הריון
2.המכשיר של הפרי סטייל עולה הכי נמוך בקניה פרטית , הוא עולה 89 ש"ח לעומת מכשירים אחרים שנעים בין 300-500, זה לא אומר משהו ?

תמיד שמורה לך הזכות להיות יזמת, לצאת לעולם לחפש מכשיר אמין וזול ,ליבא /לפרסם /לשווק /להקים מעבדות שירות /לההקים צוות שיווק /ולשלם לעובדים משכורות ולהביא בשורה לסכרתיות הריוניות
לא הבנתי על מה את מלינה .
לא מתאים לך אל תקני או תקני את מה שאת רוצה .
וכן מרצדס ופיאט שנהם מכוניות מרצדס עולה יותר יש לך את הזכות לקנות מה שאת רוצה

נקווה שלא תתלונני שעולה הרבה כסף לגדל להאכיל ולחנך ילדים

כמו בכל דבר יש דברים יקרים וזולים טובים יותר טובים פחות תבחרי את מה שטוב לך
אגב לא כל הנוצץ הוא זהב

chocolove

New member
קיבלתי תגובה בפרטי שאני לא עונה

עניתי לכל השאלות כאן, חוץ מלאחת שביקשו דוגמאות , אז הנה
פריסטייל וקונטור נותנים פחות או יותא את אותו הדבר , בעוד שהאקיו צ'ק תמי דמראה בהרבה יותר.
המצב הוא כזה שאם מותר לי להיות בצום בין 60-90 אז בשניים הראשונים אני אקבל בין 70-80, ובאקיו צ'ק אני אקבל 85-89.
לכאורה גם באקיו צ'ק הערכים טובים , אך אם לוקחים בחשבון שיש טעות של 10-15 אחוז אז באקיו צ'ק אני יכולה להגיע למעל 90-שזה לא תקין.
דבר נוסף היו פעמיים שאכלתי קצת יותר ממה שמותר ובשניים הראשונים הכל סבבה, כאילו הכל תקין, למרות שאני מרגישה שמשהו בגוף שונה ואני לא מרגישה טוב.
והאקיו צ'ק באמת מראה שהסוכר קפץ ולא יורד גם אחרי שעתיים -ופה אני מדברת על הפרש של יותר מ-20%.

אז ל"תוהה בחשכה" אני רוצה להגיד שכמובן שכל אחד יכול להציע את עצמו ולמכור את המוצרים,אבל כאן לא התלוננתי על החברה של פריסטייל-אני התלוננתי על הבתי חולים וקופות החולים שמזלזלות באנשים.
כמו כן אם בית חולים החליט שהוא עובד עם חברה X ,אז הרופא גם נותן סטיקים לאותו מכשיר ולא בטוח שאם אני אחליט לעבוד עם מכשיר סוכר אחר אז הרופא יאשר לי סטיקים של המכשיר האחר -כי הכל קשור למה שקופת החולים מאשרת .

אני הבנתי רק דבר אחר שאם אני לא מרגישה טוב , לא משנה עם איזה מכשיר אני בודקת, אני יודעת עם הסוכר בסדר או שלא.

מקווה שעונה לתוהה בחשכה

נו שוב פעם

זה המהות של דמוקרטיה ובחירה של מוצר אותו בחרה הקופה אם היא תמיד תבחר את היקר מכולם היא תפשוט רגל גם את בבחירות בחיים הפרטיים עושה בחירות
קונה משהו זול כי הבעל קנה משהו יקר ואין תקציב קונה לךל משהו יקר וזה בא על חשבון מישהו מסני הבית שרוצה משהו אחר

גם קופת החולים מחלקת את העוגה שלה ולא תמיד לפי הרצונות שלי ושלך
אבל יש לי בשבילך עצה
בפעם הבאה שאת עושה בדיקות דם בקופת חולים לכי עם המכשיר שלך לבדיקה ורגע לפני הבדיקה של האחות תמדדי כמה סוכר יש לך ותוכלי להשוות עם הבדיקה של הקופה
אגב גם לפי התיאור שלך על תוצאות המכשירים מה היתה הבדיקת ביקורת שלך לשני המכשירים תחושת בטן או בדיקה מדעית

אמקד את השאלה איך קבעת מי הנכון ומי המזייף

?

למעלה