מדליוני תרד....יש למישהו רעיונות איך להכין?

מדליוני תרד....יש למישהו רעיונות איך להכין?

קודם כל אומר ואגיד( או שאכתוב) שאלתי פה פעם בניק אחר וקיבלתי תשובות . ולכן חוזרת בשאלה..... בשנה האחרונה אני במעבר לטבעונות כמעט כמעט שם( עדיין שותה חלב) לפעמים אני רואה משהו, מתלהבת וקונה ורק אז שואלת מה לעשות. אז קניתי מדליוני תרד, חיפשתי קצת ברשת ולא מצאתי משהו, יש לכם רעינות לבישול? או לשלב איכשהו בתבשיל אחר? תודה רבה לכולכם.ועוד משהו הפורום שלכם מדהים, אוהבת לקרוא כאן ולשאוב רעיונות, את שרשור הקטניות אהבתי במיוחד.
 

taltala013

New member
מדליוני תרד גם

אני קניתי פעם מדליוני תרד בתקווה שאחרי החימום ישארו לי מדליוני תרד, התוצאה הייתה עלי תרד מבושלים כי המדליונים התפרקו. בישלתי אותם עם מעט לימון מלח ובצל והוספתי כתוספת לאורז.
 
תודה


 
למשל במלית ללזניה או לקיש

מפשירה, סוחטת היטב, מקפיצה עם שמן זית ושום. מוסיפה שקדים מרוסקים או קשיו מרוסק, קצת פסטו, שמנת סויה, זיתים.
 

גםאני5

New member
מילוי לאמפנדס

כמו תמר אני מוסיפה שקדים-צנוברים- ודומיהם ומפני שלא נעים לי מרקם\טעם התרד נטו, אני מדללת את התערובת גם בפטרוזיליה קצוצה,או מה שיש במקרר (כוסברה שמיר ואם נענע- מעט מאד. בזיליקום עוד לא נוסה אם כי נראה לי שיהיה
)
כלומר- מעין סוג של פסטו סמיך.
ניתן להוסיף (לא להגיד איכס בבקשה) צימוקים קטנים ו\או בצל מטוגן יש אנשים שזה מוסיף להם,יש מי שטוען שעודף טעמים,לפי בחירתך..
 

גםאני5

New member
אצלנו לא מוסיפים שמנת או זיתים וזיתים שייכים למילוי

בשרי ,שאולי ניתן להחליף בחיקוי של טבעול. שמעתי שיש לו טעם מאד דומה?
 
הטחון מן הצומח מאוד דומה לבשר...

אני מאוד אהבתי בשר ולכן לי זה מאוד טעם...
אמא שלי מכינה לי איתו פילמני וציבורקי....
 

גםאני5

New member
הייתי צריכה למצוא תמונה כדי להבין מה זה ציבורקי

זה נראה בדיוק כמו אנפנדות. במה אמא מתבלת את המילוי?
 
היא מאדה קודם בצל חתוך לקוביות ואכח מוסיפה את הטחון מן הצומח

ומתבלת במלח ופלפל שחור ואבקת מרק בטעם עוף.
לבקשתי (אפשר לוותר) היא מוסיפה גם בצל לבן מגורד (המילוי יוצא פחות יבש).
&nbsp
ההבדל בין פילמיני לציבורקי הוא שפילמני בדכ קטנים יותר ומבושלים וציבורקי זה מטוגן...
 

גםאני5

New member
תודה רבה. הבצל המרוסק חי?

או מאודה מעט?
אצלנו מקובל להוסיף למילוי הבורקס (לצערי המלית חלבית ולכן לא אוכל לפרט כאן..) וזה אכן מוסיף למרקם ולטעם.
 
את הבצל החתוך לקוביות היא מאדה עם הטחון מן הצומח

ואחכ מוסיפה בצל מגורד חי...
אני אוהבת ככה כי המילוי יוצא יותר עסיסי ויותר מזכיר בשר....
&nbsp
זה לא חובה ואת יכולה להוסיף רק בצל מאודה...
שכחתי להוסיף שאחכ היא מרסקת הכל במיקסר כדי שהפילמני/ציבורקי לא יתפוצצו :)
 
בכיף :) הקרדיט לאמא שהצליחה לשחזר לי מנה

שמאוד אהבתי...
&nbsp
אגב, אבא של ז"ל טעם וחשב בשר...
 
אני אוכלת את זה עם בצל מטוגן...מומלץ!

או עם מרק אבל אני חובת שזה טעים עם גם עם רוטב...אולי עגבניות....
יש לנו מכשיר מיוחד כזה ליצור את הפילמני...
&nbsp
 
הטחון מן הצומח מאוד דומה לבשר...

אני מאוד אהבתי בשר ולכן לי זה מאוד טעם...
אמא שלי מכינה לי איתו פילמני וציבורקי....
 
הטחון מן הצומח מאוד דומה לבשר...

אני מאוד אהבתי בשר ולכן לי זה מאוד טעם...
אמא שלי מכינה לי איתו פילמני וציבורקי....
 
למעלה