מדמ"ח בטכניון

boziato

New member
מדמ"ח בטכניון

שלום, חשבתי להירשם לשנה"ל למוסד למדמ"ח. עד לאחרונה הייתי די סגור על עצמי, אלא שהסבו את תשומת ליבי לגבי "עובדות" שאני רוצה לאמת או להפריך. הבנתי שההילה של המוסד נובעת ממשטר של לימודים נוקשים הרבה מעל הממוצע. סיפרו לי על קורסים של ממוצע 30-40 לפני פקטורים שונים. אינני חושש מרמה גבוהה של לימודים, אך האם קיים סיכוי "הוגן" להוציא ציונים סבירים במהלך השנה הראשונה? באתר אחד הגדילו לטעון שהציונים כה נמוכים שהסיכוי להמשיך לתואר 2 לבוכר המוסד נמוך יותר מלבוגר אונ' אחרת קראתי גם שהמבחנים שטכניון דורשים חשיבה נוספת מעבר לשינון והקאת חומר. מה לגבי היחס של הסגל לסטודנטים ? האם יש אמת בשמועה שהמרצים מתרכזים אך ורק במחקר ורואים בהוראה נטל ? עד כמה משמעותי ההבדל בביקוש בשוק לבוגר של הטכניון לעומת בוגר אונ' אחרת ? והאם הידע והיכולות שאיתם יוצאים הבוגרים לשוק שונה בצורה משמעותית מאלו של עמיתיהם באונ' אחרות ? אציין שכבר קראתי כל מיני שירשורים בפורום של הטכניון (ASAT) ועוד ועוד. אשמח לתגובות.

vinney

Well-known member
הדעה שלי על הטכניון שלילית מאוד

אבל זאת דעתי האישית. לגבי התהיות שלך - יש שרשור בנושא הזה בדיוק בפורום סטודנטים.

HaifaMan

New member
אני סטודנט בטכניון. תגובתי:

1. ברוב הקורסים אם יש פקטור אז הוא קטן מאוד, כלומר הממוצע מאוד נורמלי (65-70). קיימים מס' קורסים מאוד מועט שבהם באופן קבוע הממוצעים נמוכים מאוד. 2. בהחלט קיים סיכוי הוגן להוציא ציונים סבירים ואפילו מעבר לזה. יש לא מעט אנשים שמצליחים, אז אין סיבה שלא תהיה ביניהם. 3. נכון - המבחנים לא דורשים שינון אלא בודקים הבנה של החומר - לדעתי זה דבר חיובי מאוד. לשנן כל אחד יכול, להבין באמת - זה מה שמבדיל את הטובים מאוד מהאחרים. 4. לגבי היחס לסטודנטים - תמיד יש אנשי סגל שהיחס שלהם לוקה בחסר, אבל הרוב מתיחסים מאוד, עונים במייל, ואפילו זמינים בטלפון ופנים אל פנים גם מעבר לשעות הקבלה הרשמיות. 5. הנסיון שלי בתעסוקה מסתכם כרגע במשרות סטודנט ובמקומות שאליהם התראיינתי נתנו משקל רב מאוד לכך שאני מהטכניון. 6. לגבי הידע - לדעתי בסה"כ הידע הנרכש בטכניון לא יורד ולא עולה מהחומר שנלמד בשאר המוסדות המובילים.

לא חושב שהתכוונת ספציפית לטכניון,

אבל בגלל הספק שיכול להתעורר אצל הבחור,חשוב לציין שסעיף 3 רלוונטי לכל אוני'(כשמשווים את אותו החוג,ומאמין שגם במכללות הטובות יותר המצב דומה).

HaifaMan

New member
../images/Emo6.gifאתה לא יכול לומר לי למה התכוונתי :)

בהחלט הגיוני שסעיף 3 רלוונטי לתחום בכלל ולא לטכניון לפרט, אבל אני מספר רק מנסיוני ואין לי מושג מה קורה במוסדות האחרים.

freak2100

New member
שמעתי, ממש לא ממקור ראשון,

שהמצב אחר. אחותי סיפרה לי שמישהי שעובדת איתה עשתה תואר ראשון בטכניון ותואר שני באת"א, והיא סיפרה לה שהמבחנים באת"א נראו לה ממש מגוחכים, הם שאלו אותה שאלות ממש דומות לשאלות שהם למדו בכיתה ולא דרשו איזו הבנה עמוקה מעבר. וזאת מישהי שלמדה גם וגם ויכולה להשוות... שוב, אני לא מביע פה איזו דעה, אני רק מספר מה שאני שמעתי, ואני גם מדגיש שלא שמעתי את זה ממקור ראשון...

HaifaMan

New member
לי יצא לראות תרגילי בית של אורט בראודה

בכרמיאל, והם באמת היו בדיחה לעומת תרגילי הבית המקבילים אצלנו.

freak2100

New member
זה הכל...

נובע מכך שהמבחנים דורשים הרבה מעבר לשינון - הם דורשים הבנה עמוקה. זה מה שהופך את הלימודים בטכניון למשמעותיים ואיכותיים יותר - וזה גם מה שהופך אותם למאתגרים וקשים יותר. בשביל להצליח במבחנים בטכניון צריך להיות מצד אחד בעלי תפיסה והבנה, ומצד שני יכולת למידה מטורפת, כי הרמה מאוד גבוהה. בגלל זה אנשים מאוד מתקשים בלימודים בטכניון, והם הולכים וכותבים כל מני שטויות, שלטכניון לא איכפת מהסטודנטים ומנסים להכשיל בכוונה ושהמרצים אוהבים לראות את הסטודנטים סובלים וכו' - זה הכל מתסכול. אני עכשיו מתחיל סמסטר 3 בטכניון, בפקולטה למדעי המחשב, ובינתיים הולך לי ממש טוב והציונים שלי לא רעים בכלל. ככה שהכל אפשרי...

הקטע עם התואר שני זה שטויות

לגבי כל היתר, לא ממש משנה באיזו אוניברסיטה (שאיננה האו"פ) תלמד. הרעיון הוא אותו רעיון.

shirbi

New member
לגבי הקטע של התואר השני:

בתור סטודנט לתואר שני במדעי המחשב בטכניון, מה שאני רואה הוא שבפועל, רוב הסטודנטים לתואר שני כאן, הם בוגרי תואר ראשון במדמ"ח בטכניון, ויש עוד מיעוט גדול של בוגרי האוניברסיטה הפתוחה, ועוד מיעוט ממש זניח של סטודנטים מאוניברסיטאות אחרות בארץ או בחו"ל. בבוגרי מכללות עדין לא נתקלתי כאן. על מנת להתקבל לתואר שני, צריך ממוצע של בערך 86 (מי שכבר בא עם רעיון לתזה, יכול להתקבל אפילו עם ממוצע נמוך יותר), וזה מאפשר בערך ל 15-20% מבוגרי התואר הראשון, להמשיך לתואר שני.

למעלה