מדמ"ח ואלקטרוניקה באת"א

passerby100

New member
מדמ"ח ואלקטרוניקה באת"א

שלום לכולם, אני לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאלה שלי, אבל בכל זאת- אני מתעניינת בלימודי מדמ"ח בשנה הבאה באוניברסיטת תל אביב, וראיתי שחוץ ממסלול חד חוגי יש די הרבה מסלולים דו חוגיים. יש מסלול אחד שמעניין אותי במיוחד - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה משולב עם מדמ"ח (הנדסת מחשבים ותוכנה) . רציתי לדעת אם במקרה יש כאן מישהו שלומד/למד או מכיר מישהו שלומד במסלול הזה. במקרה שכן, אני אשמח לשמוע תגובות ודיעות על המסלול. בנוסף, אני עדיין לא בטוחה אם אני אעדיף בעתיד לעבוד בתחום החומרה או התוכנה, ובמקרה שאבחר בתחום התוכנה- האם לא אהיה בעמדת נחיתות לעומת מישהו שלמד רק מדמ"ח והעמיק יותר בנושא? תודה מראש , אור.

ChapaChoo

New member
קצת מידע

אני בעצמי מדמ"חניקית, אבל חבר שלי לומד שם, אז אם יהיו לך שאלות נוספות אחרי ההסבר אני אפנה אותו לפה
. המסלול הוא מסלול 4 שנתי (כמו כל מסלול הנדסה) שכולל בתוכו נושאים משלושה תחומים: תוכנה, חומרה ותקשורת. מספר הקורסים המתמטיים בו, לעומת מספרם במדעי המחשב, הוא נמוך יחסית. עם זאת, את כל קורסי הבסיס במדעי המחשב (קרי: מבוא, תוכנה 1, מבני נתונים, אלגוריתמים, לוגיקה, פרוייקט וצרות אחרות) הוא כולל בצורה זהה לחלוטין - את רובם המסלול של הנדסת מחשבים לומד ממש עם מדמ"חניקים. שלוש השנים הראשונות (או יותר כמו השנתיים וחצי) הן תוכנית מובנית של קורסי חובה מתחום מדעי המחשב ומתחום אלקטרוניקה, והשנה-שנה וחצי האחרונות כוללים קורסי בחירה משלושת התחומים (תוכנה, חומרה ותקשורת). החוג מ-א-ו-ד איכותי. בכל שנה מתקבלים כמה עשרות אליו. הסכם הנדרש הוא גבוה, בהתאם. את קרוב לוודאי תהיי הבת היחידה שם
(סתם.. בכל מחזור יש כמה מוזרות כאלה). בדרך כלל החוג כולל כמה עשרות סטודנטים בכל מחזור. אם את עוד לא סגורה על עצמך בין תוכנה לחומרה, זה מומלץ. את לא יוצאת בשום עמדת נחיתות לעומת מדמ"חניקים, כי את קורסי החובה של מדמ"ח את עושה, וגם לא מעט מקורסי הבחירה. עם זאת, האופציה לעסוק בתחום החומרה פתוחה עבורך הרבה יותר מאשר עבור מדמ"חניק ממוצע. אז למה לא? זה לא מומלץ לאנשים שסגורים על תוכנה. אני לא הייתי רוצה להיות שם, כי מבחינתי זה "בזבוז" של שנה+שכ"ל+משכורת שאפשר להרוויח בזמן הזה, בשביל להוסיף לעצמי ידע שאני לא חושבת שאני ארצה לעסוק בתחום שלו. אבל אם את בהתלבטות ושוקלת גם את תחום התוכנה, אז בהחלט כדאי לבדוק מה יש להם להציע. צירפתי קישור לתוכנית הלימודים של המסלול. כדאי אולי להציץ גם קצת בטאגליינס של הפורום, יש שם כמה דעות בעד ונגד. בהצלחה

passerby100

New member
../images/Emo51.gif

תודה רבה על התשובה המושקעת. אחת החששות הגדולות שלי בנוגע למסלול היא אכן לצאת עם מעט מדי ידע בתחום התוכנה- אני עדיין לא בטוחה מה עדיף בעיניי, חומרה או תוכנה. דרך אגב, האם את יודעת אם ניתן להמשיך אחרי 4 השנים האלה לתואר שני בתחום מדמ"ח או הנדסה/ שניהם/ אף אחד מהם?

e s a l

New member
את לא תצאי עם פחות ידע בתוכנה

המסלול הוא מאוד לא קל ומאוד תובעני. המסלול נבנה ככה שהיידע שאת תרכשי יהיה כמעט וזהה לידע שרוכש בוגר מדעי המחשב (למעט מספר קורסים מתמטיים שרוב הסטודנטים גם ככה שונאים אותם ופחות מבחן בין קורסי בחירה). אם את לא בטוחה לאיזה כיוון את רוצה ללכת, חומרה או תוכנה, אז המסלול הוא בהחלט מומלץ. הוא משלב, כאמור, כמעט את כל הקורסים של מדעי המחשב ובנוסף קורסים רבים מהנדסת אלקטרוניקה וקורסים נוספים שיחודיים למסלול (מעבדות במבנה המחשב וקורסים אחרים בנושאי תכנון לוגי וארכיטקטורה של המחשב). בוגרי המסלול יכולים להשתלב בצורה מאוד יפה בכל משרה תכנותית ובנוסף גם במשרות של מהנדסי חשמל ותכנון לוגי. אני אישית הלכתי למסלול בין השאר בגלל סיבה הדומה לשלך - לא ידעתי בוודאות במה אני ארצה לעבוד (תוכנה או חומרה). אגב, רוב הסטודנטים שעובדים במהלך הלימודים (וקרוב לוודאי שגם אחריהם) מוצאים את עצמם בתחום התוכנה, אבל יש גם כאלו שהולכים לתפקידים של תכן לוגי ואחרים.

e s a l

New member
אהה... ולגבי תואר שני

אם הממוצע המתאים את יכולה בקלות רבה ללכת לתואר שני הן במדמ"ח והן בהנדסת חשמל. אבל - אני לא בטוח, אבל יכול להיות שלתואר שני במקצועות ההנדסה תהיה דרישה לשנת השלמות.

למעלה