מדמ"ח:מכללת ת"א יפו או המכון הטכנולוגי חולון?

איליה8

New member
מדמ"ח:מכללת ת"א יפו או המכון הטכנולוגי חולון?

שלום, אני מעוניין לעשות תואר במדעי המחשב. הציונים שלי לא מאפשרים לי להתקבל לאוניברסיטה, לכן אני רוצה ללכת למכללה. מהמכללות שראיתי ושיחסית קרובות למקום מגוריי (רחובות), שתי המכללות הנ"ל נראות הכי טובות, אבל אני לא יודע באיזה לבחור ולכן קיוויתי שמישהו יוכל לתת המלצה. מהסתכלות בתוכניות הלימודים שלהם, לכל אחת יש קורסים שאין לאחרת. במכון הטכנולוגי יש קומפילציה, אוטומטים ורשתות, ובת"א יש יותר קורסים שקשורים לעיצוב תוכנה, וכן יותר קורסי בחירה. אשמח לשמוע כל דעה שיש לכם.

vinney

Well-known member
זה נושא שכבר עלה פה כמה פעמים

ממליץ לך לחפש בארכיון ההודעות

איליה8

New member
לא מצאתי תשובה טובה

מה שמטריד אותי בת"א זה שאין שם קורסים בקומפילציה, אוטומטים, תכנות פונקציונאלי ורשתות (ואלה נשמעים כמו קורסים חשובים). במקום, יש להם יותר קורסים בהנדסת תוכנה, אבל הרבה אנשים אומרים שבתואר הראשון עדיף להתמקד בקורסים תאורטיים כי את הפרקטיקה תלמד בעבודה (או משהו כזה...). האם זה לא מוזר שבת"א אין את הקורסים האלה? האם מישהו יכול לתת סיבה מנומקת למה להעדיף מכללה מסויימת (ולא סתם משהו כמו "מכללה X היא מקום מדהים!" - <b>למה</b> היא מקום מדהים?) תודה מראש.

vinney

Well-known member
שמות הקורסים משתנים ממקום

למקום, צריך לבדוק סיליבוסים. נושא האוטומטים אני מעריך שנלמד תחת "חישוביות", ולגבי קומפילציה ורשתות - הרי שמדובר בקורסים פחות קריטיים (שניהם די טכניים), אבל אם זה מה שמעניין אותך - תבדוק במכללה אם הם מלמדים את הנושאים האלה בתור בחירה. באופן אישי, לא חושב שיש מה ללמוד ברשתות ברמה האקדמית, מדובר בסך הכל בלימודי פרוטוקולים שמתבססים על אלגוריתמים שאת כולם לומדים במסגרת לימודי קורסים באלגוריתמים (שהם חובה בכל מקום כמובן).

איליה8

New member
הסתכלתי על הסיליבוסים

וזה נראה שבקושי נוגעים בנושאים האלה. אני לא יודע אם הקורסים האלה באמת כל כך חשובים, אבל נדמה לי שהם נמצאים בכל תואר במדמ"ח שראיתי (באוניברסיטאות/מכללות), פרט מבת"א. ולא, אי אפשר לבחור אותם. בכל מקרה, זה רק משהו אחד ששמתי לב אליו. אני פשוט מנסה להחליט איזו מכללה עדיפה ואין לי כל כך על מה להתבסס. אני מניח שאני יכול להתחיל ללמוד באחת מהן ולעבור לאחרת אם אני לא אהיה מרוצה, אבל אני כמובן בכל זאת רוצה לנסות לעשות את הבחירה הנכונה. אתה יודע אולי מה אומרים באופן כללי על רמת הלימודים שם? תודה לך על העזרה.

vinney

Well-known member
למה אתה מתלבט דווקא בין שתי אלה?

למא לא את"א/בר אילן/פתוחה - אוניברסיטאות שיש באזור המרכז?

איליה8

New member
כמו שאמרתי, אוניברסיטה זה לא אופציה

בגלל הציונים שלי. עשיתי כמה קורסים בפתוחה וזה פשוט לא מתאים לי (למרות שרוב הציונים שלי היו גבוהים (בקורסים שסיימתי)). גם מאוד לא אהבתי את הספרים שם. כן, אני יודע שמשתמשים בהם במקומות אחרים :( המכללות האחרות פשוט רחוקות מדי (כמו שאמרתי, אני גר ברחובות).

למעלה