מדעי המחשב..באוניברסיטה

kragmagen

New member
מדעי המחשב..באוניברסיטה ../images/Emo13.gif

אחרי התלבטויות והתהפכויות עם עצמי הגעתי להחלטה שבא לי מדעי המחשב .. אבל.. לטכניון לא ממש נראה לי שאני מתקבל עם הסכם שלי... אבל לאוניברסיטת חיפה יש מצב. אני לא ממש מבין במוסדות האלה.. ורציתי לשאול אם תואר של האוניברסיטה בחיפה טוב? האם הוא עדיף לדוגמא מתואר בבר אילן? באוניברסיטת תל אביב? בבן גוריון?? ועוד שאלה... חשבתי על לשלב מדעי המחשב עם מתמטיקה... או מדעי המחשב עם פיזיקה.. או מדעי המחשב עם כלכלה
אבל .. לפי מה שהבנתי... תואר משולב כזה.. איך אומרים.. לא משהוא. ואם נגיד אני ירצה להתקבל ומולי יבוא אחד עם מדעי המחשב לב יקחו אותו . וגם לעבודה שקשורה במתמטיקה יבוא אחד עם מתמטיקה יהיה לו עדיפות.. אז מה בעצם נותן תואר דו חוגי כזה? (אני לא מדבר על תואר כפול.. על תואר אחד שמכיל את שניהם).

DadleFish

New member
מבין כל האוניברסיטאות,

חיפה מדורגת במקום האחרון במדמ"ח. לגבי תואר משולב - אם זה מדמ"ח-מתימטיקה זה בסדר גמור. כל שילוב אחר פחות טוב.

vinney

Well-known member
אתה תצחק

אבל עד ממש לא מזמן לא ידעתי שיש להם בכלל מסלול מדמ"ח... בחיים לא פגשתי בוגר במדעים מהאוניברסיטה הזאת...

kragmagen

New member
../images/Emo10.gifתודה רבה....

כנראה שזה יאלץ אותי לא לבחור לא לבחור במדמ"ח... כי אני גר בחיפה... ופשוט אני רוצה ללכת לעתודה .. שאלתי פה פעם אחת על בר אילן אבל זה כבר נפסל האפשרות לשם בגלל מרחק... והטכניון לא הולך... גם בגלל הדרישות וגם בגלל כמו שאתה אומר שראיתי בהודעות אחרות שזה התעללות ממש...

vinney

Well-known member
מה שאני אומר לא מה שקובע ../images/Emo13.gif

יש אנשים שלומדים בטכניון ומגינים עליו בחירוף נפשם
מה רע באת"א? מרחק שעה רכבת ממך, יש שם מלא עתודאים.

vinney

Well-known member
תשמע...

תשאל בפורום עתודה, אבל לדעתי - אם אתה לא מתקבל לאוניברסיטאות, אז רוב הסיכויים שלא תתקבל לעתודה גם (למרות שיש להם מכסה נפרדת, יש תחרות מאוד גדולה על המדמ"ח גם במסלול הזה).

gil levi

New member
אליבא ד'פורום עתודה

ואליבא ד'מדור עתודה (עד כמה שאני זוכר) לא מתקבל לאונ'/מכללה ==> לא מתקבל לעתודה. (פרט אולי למקצועות הרפואה).

הם מלמדים אפילו תואר שני ראיינתי מישהו שלמד לתואר ראשון במכללה האקדמית ת"א-יפו, ותואר שני באוניברסיטת חיפה. הוא תירץ את זה בחוסר מזל בתיזמון - בשנות הבועה סף הקבלה לתואר ראשון באוניבסיטאות היה בשמיים (ואז הוא הלך למכללה) וכשהתפוצצה הבועה כולם חזרו לאקדמיה וסף הקבלה לתואר שני היה בשמיים (ואז הוא הלך לחיפה).

vinney

Well-known member
דווקא לגבי תואר שני, הסתכלתי

על רשימת קבוצות המחקר שלהם. יש להם מחלקה משותפת למתמטיקה ומדעי המחשב, והם מתעסקים במעט נושאים, אבל יחסית איכותיים. המחלקה הזאת קטנה, אני חושב שיש להם סך הכל משהו כמו 20 סטודנטים לתוארים מתקדמים...

tamir pop

New member
כמה שטויות בשרשור אחד ../images/Emo150.gif

איזה שטויות אתם מספרים על הפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה. אני אפילו לא רואה טעם להגיב לכם. כאלה שטויות. פקולטה מעולה עם יותר מ-20 סטודנטים. אתה מדבר מתוך בורות אם אתה לא שמת לב בכלל. חברים שלי מהפקולטה עובדים באינטל, IBM ומיקרוסופט במת"מ חיפה. כולם בוגרי אוניברסיטת חיפה. לא יודע על מה אתם מבלבלים פה לבחור את המוח.

vinney

Well-known member
באמת? לקרוא מלמדים שם?

אני לא יודע מי אתה ומאיפה החוצפה שלך, אבל אענה לך בכל זאת. רשימת לומדים לתוארים מתמקדמים במתמטיקה יישומית ומדעי המחשב אפשר למצוא באתר הזה, ויש 8 סטודנטים ברשימה. הגזמתי עם ה20. אם יש לך משהו יותר חכם להוסיף - תרגיש חופשי.

Isildur

New member
זה לא נכון

הלינק שהבאת לא קשור בכלל לחוג למדעי המחשב באונ' חיפה, ואני לא רואה שום סיבה למה אתה בכלל מדבר על החוג אם אתה לא מכיר אותו. ואם אתה באמת רוצה להכנס לאתר של החוג אז אתה מוזמן להכנס ללינק המצורף.

vinney

Well-known member
אם אתה רוצה לגלות לנו את החוג

אתה מוזמן לרשום בשרשור אוניברסיטאות את כל הידוע לך. אני לא יודע אם הלינק שהבאתי קשור לחוג או לא, אבל הלינק מתאר לימודים מתקדמים בתחום מדעי המחשב, אם החוג למדעי המחשב מכין רק לתוארים ראשוניים, זאת בעיה אחרת לגמרי (כמו גם אם באותה אוניברסיטה שני חוגים שונים מעניקים את אותו התואר).

tamir pop

New member
תשמעו שני ליצנים יקרים שלי

אין לי מושג למה הרדידות הזו בתגובות שלכם, אבל אותי הצלחתם לעצבן. בתור סטודנט בפקולטה ועתודאי בקרוב ממש הצחקתם אותי. יש הרבה מאוד בוגרי אונ' חיפה במדעי המחשב. זה שלא פגשתם, כי הם רובם לא צריכים אתכם. הם עובדים באינטל, IBM, מיקרוסופט, אלביט. כולם נמצאים במת"מ חיפה. כנ"ל בוגרים מטכניון שאני מכיר. כולם מצאו עבודה. אין לי מושג למה אתם פה מקשקשים על פקולטה שאתם לא מכירים אותה, לפי התגובות שלכם שנובעות מבורות וזלזול. חבל. ואני חשבתי שזה פורום מקצועי אמור להיות כזה שנותן אינפורמציה אמינה למי ששואל שאלה. חבל שאתם מוסרים פה מידע שגוי, לא נכון ושקרי. חבל מאוד.

vinney

Well-known member
תשמע... תראה...

אתה נחמד וחמוד, ובקצב הזה לא תכתוב הרבה הודעות בפורום הזה. איכפת לך בבקשה להגיד לנו איפה שיקרנו? ואיך זה קשור לשאלה המקורית של הבחור? ולהתנצל בסוף?

amir213

New member
תואר מדמ"ח מאונ' חיפה אכן...../images/Emo209.gif

ממוקם במקום האחרון בין האוניברסיטאות, הן ביוקרה והן ברמה. אבל! בסופו של דבר זה תואר מאונ' מוכרת ואם כעתודאי תעסוק במקצוע בפועל - רוב המעסיקים יתעניינו בניסיון המקצועי שלך ופחות ביוקרתו של המוסד אותו סיימת. ממילא תצטרך ללמוד הרבה לבד תוך כדי עבודה בפועל. אז כאמור - הרמה בהשוואה לטכניון (וגם האונ' העברית, את"א ובר-אילן) אכן נמוכה יותר, אבל בכ"ז יוצאים עם תואר אוניברסיטאי מוכר. אם אתה רוצה עתודה אז במקום לוותר לגמרי עדיף הרע במיעוטו => אונ' חיפה. אחרי 5 שנים במקצוע אף אחד לא ידקדק איפה למדת. מכיוון שזו אונ' ישראלית ותואר מוכר גם הדרך לתארים מתקדמים תישאר פתוחה בפניך - ככה שכל האופציות נשארות פתוחות. ושוב, עם בעתודה חפצת (...) אז לך על זה היכן שמקבלים אותך (והיכן שפסיכולוגית נוח לך, כי בכל צורה ואופן עתודה היא מסלול לוחץ ומלחיץ - אתה לא יכול ללכת על "חצי", לך על מקום שאתה תרגיש בו הכי נוח) ואל תתחיל ל"התפנק" יותר מדי. נ.ב. טכניון זו אכן התעללות בחסרי ישע - אבל אח"כ מובטח לך שתוכל להחזיק מעמד גם בחקירות בשבי הסורי, ככה שזה יתרון מסויים. מצד שני, השריטה לחיים יכולה להיות עמוקה מאוד...

למעלה