מדעי המחשב - הנדסת תוכנה

אורןן22

New member
מדעי המחשב - הנדסת תוכנה

מדעי המחשב - עוסק בחומרה הנדסת תוכנה - עוסק בתוכנה אז איך זה שלאחר התואר ניתן עם כל אחד מהתארים האלה לעבוד באותו עבודות בדיוק?

yarom82

New member
טעות בדבריך

ממש לא מדוייק... שניהם עוסקים בתוכנה, ואם כבר, ההיפך הוא הנכון. בהנדסת תוכנה, יש דגש קצת יותר על חמרה מאשר במדעי המחשב, אבל בסה"כ, שניהם מתעסקים בתוכנה... הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מתעסקת בחומרה. השוני העיקרי בהנדסת תוכנה, הוא התואר עצמו (תואר מהנדס), ומשך התואר - הנדסת תוכנה - 4 שנים, מדעי המחשב - 3 שנים. חוץ מזה, כמו שאמרתי קודם, בהנדסת תוכנה לומדים עם דגש קל על חומרה, ופיזיקה.

אורןן22

New member
מעניין כי

הרבה אנשים (שכבר סיימו את התואר) אמרו לי את הגירסא שאני אמרתי.

yarom82

New member
ישנה אי הבנה כנראה

זאת לא גירסא מקצועית מה שכתבתי לך, אבל זו גירסא מאד קרובה למציאות. מה שבטוח שמה שכתבת לא נכון. אני כרגע לומד שנה שניה במסלול של הנדסת תוכנה, עם אנשים שלומדים מדעי המחשב. באפשרותי לקחת את המסלול של מדעי המחשב (משום שעד עכשיו למדנו אותם קורסים כמעט) ולסיים בשנה הבאה. אז אני יודע בדיוק מי לומד מה.. כנראה שהיתה איזשהי אי הבנה או משהו בסגנון. אני עדיין מתלבט... :(

vinney

Well-known member
אתה מתבלבל כנראה

בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב. בהנדסת מחשבים אכן יש דגש גדול על חומרה. הנדסת תוכנה ומדעי המחשב, מבחינת תואר אקדמי, זה בדיוק אותו דבר.

אורןן22

New member
אז...

מה היתרון , אם יש , בהנדסת תוכנה? הרי חייב להיות יתרון אם אנשים לומדים שנה יותר ומשיגים אותו התואר לא נראה לי שזה רק המילה מהנדס שנוספת לתואר היא הסיבה.

vinney

Well-known member
בדיוק זה

המילה "מהנדס" שנוספת לתואר. יש אנשים שסמנטיקה חשובה להם, ויש אנשים שלא מבינים שאין הבדל ונופלים קורבנות לשיטות שיווק אגרסיביות. כל מה שלומדים במסלולי הנדסת תוכנה, אפשר ללמוד בכל מסלולי מדעי המחשב, ההבדל הוא שבמסלולי הנדסת תוכנה הבחירות מצומצמות יותר, על חשבון החובות הרבות יותר שבמסלול מדעי המחשב הן בגדר בחירה.

johnny d

New member
נו באמת, לאף אחד אין מושג מה זה

מדעי המחשב. מדע זה מדע, אם נשווה את העניין זה כמו פיסיקה, והנדסת אלקטרוניקה. הבעיה שהאוניברסיטאות עצמן לא ממש עושות את ההבדל. במדע יש אקסיומות, לדוגמה: התזה של צרץ בחישוביות. תיאוריות, לדוגמה: ההנחנה כי תבונה בנויה מסמלים, קשרים ביניהם, ומציאת מסלולים. ניסויים שני דוגמאות שונות: 1. התיאוריה הקודמת שניסו לפיה לבנות תוכנה נבונה ללא הצלחה (בשנות ה70 בעיקר) 2. הניסוי להוכיח כי קיימת פונקציה חד-כיוונית, או הניסוי להפריך שפונקציה שטוענים כי היא כזו איזה כזו. ומסקנות שונות שאינן בהכרח קשורות לחזרה על אותו הניסוי. כאן כבר קשה לי לתת דוגמאות בלי לדבר בסינית למי שלא מבין בתחומים מאוד ספציפיים ועמוקים של מדעי המחשב.

למעלה