מדעי המחשב - התמחות בביואינפורמטיקה

PROG3

New member
מדעי המחשב - התמחות בביואינפורמטיקה

היי , ראיתי שיש את המסלול הזה באוניברסיטת ת"א. האם מישהו יודע מה השכר הממוצע של העובדים בתחום ? סתם לרקע כללי : אני ממרמניק , ככה שניסיון בתכנות בצבא יש לי , אני עומד להשתחרר ורוצה להתחיל ללמוד ואני שוקל מה. חשבתי ללמוד מדעי המחשב מורחב , אבל זה נראה לי מאד משעמם והייתי רוצה לשלב. חשבתי גם אולי ללמוד מהנדס מערכות מידע או מדעי המחשב- ניהול. רוב הניסון שלי עם C++ ולא נראה לי שתהיה לי בעיה להתקבל לעבודה בתחום. מישהו יכול להמליץ מה כדאי לי ללמוד ? אני לא רואה את עצמי מתכנת עוד הרבה זמן , אלא מתפתח לכיוונים אחרים יותר ניהוליים. אני רוצה ללמוד משהו שיעזור לי אח"כ שאני ארצה להתקדם בעבודה. תודה

maverick 42

New member
מה נראה לך משעמם במדעי המחשב מורחב?

אתה יותר מתחבר לביולוגיה?

PROG3

New member
אני לא

יותר מתחבר לביולוגיה , פשוט זה עוד תחום שאף פעם לא התעסקתי בו , וישבור את השגרה ממדעי המחשב, שזה תחום שהתעסקתי בו דיי הרבה בכמה שנים האחרונות וללמוד עכשיו את התאוריה שלו עוד 3 שנים נראה לי שישבור אותי. מה לגבי מהנדס מערכות מידע ? תחום מבוקש ? מה השכר בו ? אם אני אלמד אותו הוא יכול לעזור לי בקידום בעתיד ? תן לי עצות גבר , לא שאלות.

generala

New member
../images/Emo36.gif

אומרים שיש הרבה כסף במע' מידע... אבל מול מע' מידע לא עדיף לך כבר הנדסת תוכנה ?

PROG3

New member
לא

כי הבנתי שאין הרבה הבדל מול מדעי המחשב להנדסת תוכנה..

generala

New member
../images/Emo36.gif

אני מתפלא ש- Vinney עדיין לא הגיב לאמירה שלך, אבל למיטב הבנתי יש הבדל ולא קטן בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב, כמו למשל התחום המתמטי החזק במדמ"ח.

vinney

Well-known member
באמת שאין שום הבדל משמעותי

למה אתה חושב שיש?

maverick 42

New member
קשה לתת עצות בלי לדעת עובדות

אחרת אני סתם אקשקש ללא בסיס. בכל אופן - בתואר מורחב במדעי המחשב כמעט וכל השנה הראשונה היא על טהרת לימודי מתמטיקה ברמה גבוהה (באת"א לומדים עם החבר'ה של תואר במתמטיקה), מה שפותח לך את המחשבה בכיוונים אחרים. בכלל, תואר במדמ"ח פחות מבוסס על להקנות לך כלי תכנות, כמו שפות, אלא יותר על לפתח את צורת החשיבה הלוגית והאלגוריתמית שלך, מה שלא בד"כ מקבלים מתכנות יומ-יומי, לפחות לא ב"עוצמה" הזאת... (אני מדבר על את"א, עליה דיברת, ושם אני לומד. איני יכול להעיד על פקולטות באוניברסיטאות אחרות).

למעלה