מדעי המחשב? מתמטיקה?

• פותח הנושא upup
  • פורסם בתאריך

upup

New member
מדעי המחשב? מתמטיקה?

אני מתעניין בתחום של מדעי המחשב וגם קצת מתמטיקה. במסגרת העתודה יש לי אפשרות ללמוד אבל למדעי המחשב קשה להתקבל .. בגלל הביקוש שיש לזה ולמתמטיקה יש סיכוי כי הביקוש נמוך. השאלה שלי אם אני לומד מתמטיקה 3 שנים, תואר מאוד מאוד מאוד קשה אם לא הכי קשה לאחר מכן מה האפשרויות תעסוקה? ועוד שאלה חשובה: אם לאחר ה 3 שנים קיבלתי תואר ואני מעוניין ללמוד מדעי המחשב... האם התואר יקוצר משמעותית ? זאת אומרת שכל המתמטיקה אני פתור? במקום 3 שנים התואר יתקצר לשנה שנתיים ??? תודה רבה.

ddalus

New member
כמה תשובות

מאוד קשה לי לייעץ בכלליות למישהו ש"מתעניין בקצת מתמטיקה" כי לא ברור לי למה הכוונה - מחבב/מסמפט? אוהב כל עוד זה במינון נמוך? אבל השאלות שלך דווקא די ממוקדות, אבל לעניינן: אם מאוד לחוץ לך עתודה, והצבא מוכן לקבל אותך עם תואר במתמטיקה, עדיף ללכת על מתמטיקה (די קל להתקבל מפאת חוסר ביקוש), מאשר לנסות מדמ"ח ולא להתקבל בכלל לעתודה. אבל קח בחשבון שאם קשה לך להתקבל למדמ"ח עם הנתונים הקיימים שלך אז אין סיבה מיוחדת שהצבא יתעניין בך כעתודאי בפוטנציה. ובכלל, אם אתה מפחד מהקושי בתואר שכזה, מה גורם לך להיות בטוח שתצליח לסיים אותו? לא חבל סתם לחתום על קבע וסתם לבזבז שנה באוניברסיטה? מתמטיקה היא בהחלט לא "התואר הכי קשה", מכל בחינה שהיא, מה גם שאנשים שונים מחשיבים דברים שונים כקשים. סתם בשביל הקוריוז, לדעתי האישית והלא קובעת פיסיקה היא התואר הכי קשה. * עשיית תואר מלא במתמטיקה מתוך כוונה לעשות אחר כך תואר במדמ"ח משולה לכריתת אצבע כדי לקבל קצבת נכות: התוצאה לא שווה את הטרחה. אבל יש הבהרה חשובה! זה לא שמתמטיקה היא עינוי, ולמעשה ידיעת מתמטיקה ברמה של תואר ראשון היא לדעתי האישית תנאי התחלתי *אופטימלי* עבור סטודנט מדמ"ח. רק חבל שזה לא מעשי בעולמנו. תואר במתמטיקה לא פוטר סטודנטים למדמ"ח מכלום מלבד קורסים במתמטיקה, וגם אז רק אם האוניברסיטה מכירה בהם, במקרה הטוב חסכת מקסימום שליש תואר. מתי היא לא מכירה בקורסים שעשית? זה מאוד תלוי בנסיבות, אבל לרוב מוסד א' לא יסכים להכיר בקורסים של מוסד ב', וביחוד אם הציונים שלך הם פחות ממצויינים. מצד שני, אם אתה שפיץ-עולם-קליבר-פטיש-אוויר שום דבר מלבד תנאי קבלה לא יכול למנוע ממך לעשות בזמנך הפנוי חטיבה נוספת במדמ"ח תוך כדי לימודים בחוג למתמטיקה.

gil levi

New member
מתמטיקה-מדמ"ח הכי קשה!!!

. כמה הערות: 1. אפשר, לפחות באת"א, לעשות תואר במתמטיקה עם התמחות במדעי המחשב. זה אומר נדמה לי באזור ה30 נקודות במדמ"ח ו98 במתמטיקה. ממש לא סגור על המספרים. בכל אופן, זה יכול לחסוך יותר מרק הקורסים המתמטיים. 2. אני לא מבין למה נדמה לך שהצבא לא יתעניין בו כעתודאי למתמטיקה. אני מכיר אישית עתודאי למתמטיקה שלא התקבל למדמ"ח.

gil levi

New member
תקשיב,

לדעתי לא שווה לך ללכת למתמטיקה בעתודה. צירפתי קישור לשרשור בפורום עתודה ששופך יותר אור על הנושא. עתודה במדמ"ח זה רעיון הרבה יותר טוב, במיוחד ואולי בעיקר בגלל שאתה מעוניין בתואר ראשון במדמ"ח, אבל גם כי המסלול עצמו טוב יותר (שיבוצים טובים יותר). אני ממליץ לך לעשות עוד פסיכו' או לשפר בגרויות ואז לשקול עתודה במדמ"ח. רק לפני שאתה נכנס לעתודה חשוב מאוד שתהיה סגור על המקצוע ותדע בדיוק למה אתה נכנס.

BugoK

New member
תגובה

שלום, ראשית, אתה יותר ממוזן לפורום עתודה - ולהפנות שם את שאלתך, כי שם יהיו יותר אנשים שהיו במצבך ויוכלו לייעץ לך. באופן אישי, לא הייתי ממליץ לך להתפשר על מקצוע הלימודים, ובייחוד לא בעתודה. חבל להתחייב למסלול כל כך ארוך במקצוע שאתה לא באמת רוצה לעסוק בו. לדעתי, תנסה להתקבל למדמ"ח, ותראה מה יצא מזה. אף אחד לא מכריח אותך להתחיל את הלימודים. (אולי תפסיד את תשלומי המקדמה לאוניברסיטה, אבל זהו מחיר פעוט לשלם). מלימודי אני מכיר עתודאי למתמטיקה שהלך ללמוד מתמטיקה רק כי הוא לא התקבל למדמ"ח. ויש סיכוי שהוא ישובץ בתור מורה למתמטיקה. האם זהו סיכון שאתה תהיה מוכן לקחת? אני לא הייתי רוצה לקחת את הסיכון הזה. לשאלותיך, אחרי תואר במתמטיקה אפשר להמשיך לתארים מתקדמים במתמטיקה, או במדעים אחרים. המתמטיקאי הוא בעל יכולת מדהימה ללמוד הכל, וזו הייחודיות של המתמטיקאים. כן. התואר שלך יקוצר משמעותית אם תרצה לעשות תואר במדמ"ח אם כבר עשית תואר במתמטיקה. שיהיה בהצלחה.

upup

New member
תודה לכולכם ...

תודה על התשובות המושקעות .. .עזרתם לי מאוד לחשוב על זה מצד שונה, ולקחת דברים בחשבון... תודה

Roni18

New member
../images/Emo207.gifהתלבטות דומה רק אינני עתודאית

אני יכולה להתקבל לאת"א מתמטיקה אך לא למדמ"ח... קראתי על אפשרות לעבור ממתמטיקה למדמ"ח אחרי שנה א' באתר את"א כתוב: ועידת קבלה של חוג למדעי המחשב תשקול קבלת מסיימי שנה א' בבית ספר למדעי המתמטיקה שאינם רשומים לחוג מדעי המחשב, רק אם סיימו את לימודי שנה א' בהישגים גבוהים במיוחד. השאלה הנשאלת מה הם ההישגים האלו? 80? 85? 90? 95? יותר? עוד דבר אחד אני יכולה להתקבל למדמ"ח בר אילן אך אומרים שרמת לימוד שם די נמוכה...

vinney

Well-known member
לבר אילן יצאה סטיגמא מאוד לא טובה

ובצדק, הרמה שלהם באמת הייתה מתחת לכל ביקורת, גם במתמטיקה וגם במדמ"ח. שמעתי רעשים של תזוזה שם, הבנתי שהתחלפה ההנהלה וחלק מהסגל של החוג, זאת בכוונה לשפר, אבל בפועל, סטיגמא נשארת סטיגמא, וגם אם הם באמת משתפרים, יקח להם הרבה מאוד זמן לתקן את הנזק הזה. קחי את זה בחשבון. לגבי סף הציונים למעבר, אי אפשר לענות לך, זה משתנה משנה לשנה, מהרכב להרכב של הועדה, תלוי בכמות התלמידים שנשרו להם, וכמה היית נחמדה בשיעורים. מישהו מאת"א אולי יכול להגיד לך על מקרים שהיו, אבל קשה להשליך מפה על מקרים שיהיו בעתיד מעבר להנחה הסבירה שאם תהיי מצטיינת (85+), לא תהיה לך בעיה קשה מדי לעבור. אוניברסיטאות אחרות לא באות בחשבון? ירושלים, באר שבע, פתוחה, טכניון?

Roni18

New member
באונ' פתוחה אינני מעוניינת...

לירושלים וטכניון כנראה לא אוכל להתקבל והן די רחוקות לי אב"ג רחוקה לי גם נכון לעכשיו (אני עוד יעשה מועד אפריל פסיכומטרי) אני מעדיפה ללמוד באת"א מתמטיקה ולנסות לעבור על פני ללכת מיד לבר אילן למדמ"ח. יש למשהו עצות בעד או נגד? תודה

vinney

Well-known member
למה לא פתוחה?

סתם מתוך סקרנות
(ואני בעד, אם זה המצב, רק מה יקרה אם לא תצליחי לעבור, ותשארי במתמטיקה? את מוכנה לתרחיש כזה?)

Roni18

New member
לא פתוחה כי אני רוצה ללמוד באונ'

רגילה. אם אני לא אצליח לעבור אולי תהיה לי אפשרות לעבור לאונ' אחרת למדמ"ח או אם לא אז יש אפשרות באת"א מתמטיקה במגמת מדעי מחשב (37 שעות סימסטריליות בסוף התואר) מעניין עד כמה אפשר למצוא עבודה בתיכנות עם התואר)

BugoK

New member
סף המעבר הרשמי באת"א הוא 85.

לפעמים הוא נע וזע לשני הכיוונים.

BugoK

New member
מחבר שעבר

הוא ניסה לעבור ממתמטיקה-מדמ"ח דו חוגי למדמ"ח מורחב, והצליח לעשות את המעבר אחרי הסמסטר הראשון של התואר.

Roni18

New member
סימסטר ראשון בלבד?

ולא שנה ראשונה? אתה יכול לתת פרטים? (מה הממוצעת בגרויות שלו, פסיכומטרי ציון מתמטיקה בתיכון) תודה רבה

BugoK

New member
הנתונים הללו לא ידועים לי

והם לא רלוונטים. כשבאו לבחון את בקשתו למעבר מסלול הסתכלו אך ורק על ממוצע הציונים באוניברסיטה, ותו לא.

למעלה