מדעי המחשב - קבלה

liran9111

New member
מדעי המחשב - קבלה

היי,

אני רוצה ללמוד בשנה"ל הקרובה מדעי המחשב ביחד עם לימודי האיסלאם והמזרח התיכון.

ממוצע הבגרויות שלי הוא - 10.56.
פסיכומטרי - לא עשיתי.
מבחן אמי"ר - אעשה באפריל הקרוב.

מבחינה לימודי האיסלאם והמזרח התיכון - אני מתקבל קבלה ישירה לפי בגרות.
מבחינת מדעי המחשב - אני לא מתקבל. אני צריך ממוצע של 11.25, כלומר, חסרה לי פחות מנקודה ע"מ להתקבל.

רציתי לשאול - מה האפשרויות שלי ע"מ להתקבל?

- שיפור ממוצע בגרות - חשבתי על האפשרות הזו, כמעט בלתי אפשרי, בקושי משפיע על הממוצע.
- פסיכומטרי - אני ממש רוצה להימנע מהמצב הזה.
- מכינה / מתמטיקה - כנ"ל. ממש לא ארצה להגיע לסיטואציה כזו.
- ערעור/ קבלה על תנאי - יש אפשרות כזו? איך היא הולכת? עד כמה זה ריאלי? אולי בגלל שחסרה לי פחות מנקודה יוותרו לי?
- העדפה מתקנת - אני גר בפריפריה, באזור סיוע - יכול להיות שאוכל להתקבל לפי זה? ראיתי שאפשר להגיש בקשה לאגודה לקידום החינוך.

אשמח לתשובות :)

אתה מעט מתבלבל

הפער בין 10.56 (ששקול לממוצע 105.6) לבין ממוצע 11.25 (ששקול לממוצע 112.5) הוא גדול מאוד, ויהיה קשה מאוד לשפר בצורה משמעותית כל כך את הממוצע מבלי להשקיע זמן רב.

האפשרויות העומדות בפניך:
-שיפור ממוצע בגרויות - כפי שאמרתי, מדובר בהשקעה משמעותית שתימשך זמן רב.

-פסיכומטרי - לצערי אני לא רואה דרך להמנע מהבחינה הזו. ע"פ מחשבון הקבלה אתה זקוק לציון 678 בדגש כמותי (ציון גבוה, אבל בר השגה). במידה ואתה בעל כישורים ריאליים, קח בחשבון שתוכל להתקבל גם מבלי להיות מוצלח במיוחד בקטע המילולי.

-מכינה - זו אפשרות שניתן לשקול, אבל אאל"ט בכל מקרה תצטרך להבחן בבחינה הפסיכומטרית, כך שאינני יודע עד כמה זה יסייע.

-ערעור/קבלה על תנאי - כפי שציינתי, הפער בין ממוצע הבגרויות שלך לבין ממוצע הבגרויות המאפשר קבלה ישירה הוא גדול ולכן אינני מאמין שהאופציה הזו קיימת מבלי להיבחן בפסיכומטרי.

-העדפה מתקנת - אפשרות מעניינת בהחלט, אשר עשויה להקל עליך בקבלה ללימודים. עם זאת, עדיין תתבקש לעמוד בחתכי הקבלה של "ראויים לקידום" (כרגע הרף עומד על ציון פסיכומטרי של בין 627 ל-653 בדגש כמותי).

בהצלחה.

liran9111

New member
אהההה ://

עכשין אני מבין למה הממוצע בקושי השתנה אפילו כששיפרתי ממש את הבגרויות..
האמת שאין לי יותר מדי איפה לשפר, ככה שזה בעייתי

מבחינת העדפה מתקנת, אני אצטרך לעשות פסיכומטרי?
מבחן אמיר ובגרות לא יספיק לי? אין מנוס מהפסיכומטרי הארור?

למעלה