מדעי המחשב קשה ולעיתים משעמם!

ELIELI22

New member
מדעי המחשב קשה ולעיתים משעמם!

אני מאוד אוהב את הלימודים .... אבל מה לעשות שלפעמים מגיעים לפינות שהן לא נעימות . אני לומד לבחינה בהנדסת תוכנה ושפת עדה .. והחומר כל כך משעמם שאני לא מצליח ללמוד אותו בלי רצון לישון ... עבודות בJAVA מפילות עלי כל כך הרבה עומס שאני נגרר לחיפוש קטעי קוד מוכנים לשתילה בממ"ן .... מה עושים ? שפת עדה לטעמי זו אחת השפות (והסביבות) הלא נוחות בעליל ! היא לא אינטואיטיבת ולאחר שלומדים C וJAVA היא נראית ממש רע מבחינת Syntax. הסביבות שאני עובד בהן מפגרות ב-3 דורות לעומת eclipse ... וסגנון הכתיבה בשפה עצמה הוא נוראי (כמו pascal)... בקורס בJAVA חושבים שבאנו לכתוב קוד כמו בעבודה צריך להשקיע כל כך הרבה שעות בממ"נים שכמעט ובלתי אפשרי להכין את כולם (ואני נוטה להכין את כל ההגשות ) . איך לא משתעממים/נשברים/נופלים לשאננות/מרימים ידיים ? (עוד 5 ציונים לסוף התואר). אשמח לעצות.

vicz

New member
תחזיק מעמד!!

את עדה לא לקחתי למזלי, שמעתי רק דברים רעים על הקורס... ב-JAVA אכן הממ"נים מאוד ארוכים, אבל הבחינה לא קשה יחסית. 3 טיפים לבחינה: תלמד טוב את הדקויות הקשורות להורשה ופולימורפיזם, תפתור את הבחינות שבאתר בזמן אמת (השאלות די דומות, אבל יש מגבלה של זמן. אחרי שכתבת כמה תוכניות דומות יקח לך פחות לכתוב את זה בבחינה), מועד ב' קשה משמעותית מא'. אני אומרת לעצמי שכל התואר השקעתי וויתרתי על דברים, אז עכשיו אני אשבר ואקלקל את הכל?

ELIELI22

New member
תודה אשתדל

JAVA אני כבר אעשה במועד ב' , בגלל שאני רוצה להקדיש לבחינה הרבה זמן לימוד לפני. לא לא אשבר אבל רק רוצה מעל ציון מסוים בעדה זה הכל ...

vicz

New member
גם במועד ב' זה אפשרי

בא' קיבלתי 75 - ידעתי את החומר אבל לא תרגלתי לכתוב בזמן מסוים, הסתבכתי, מחקתי, בסוף לא הספקתי לענות על חלק. בב' - 90 למרות שהיה קשה יותר זה תלוי גם בך, לא רק בבחינה אני חושבת שעדיין שמורה לי בחינה של מישהו שערער באחד ממועדי א' אם אתה מעוניין תשלח לי מייל ואני אשלח לך בסופ"ש כעיקרון לא ניתן להוציא את הטופס, אז אפשר לקבל אותו רק בערעור

יש משהו שבאמת יכול לעזור.

קורס קצרצר במדיטציה טרנסנטדנטלית יוציא ממך את כל הפוטנציאל הלימודי שלך, ועוד דברים נפלאים... בהצלחה!

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifהכוונה לקורס "הנדסת תוכנה:

הפשטה ועיצוב מונחה עצמים"? דווקא חשבתי שזה קורס נחמד, ולכן הוספתי אותו לתכנון שלי. האם כדאי לבחור קורס אחר במקומו?

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifאז זה עניין של טעם אישי,

או שיש ייתרונות וחסרונות משמעותיים שיש להתחשב בהם?

vinney

Well-known member
זה קורס חשוב לדעתי, שנותן רקע

בסיסי להנדסת תוכנה. מה שאלי מתלונן עליו, זה בדיוק הדברים שצריך לדעת ללמוד להתמודד איתם |הדגשֿ|נכון. וזה שקשה לו מראה (בלי להעליב) שהוא לא למד הכי טוב. עדה לא נבחרה שרירותית כשפה ליישום הקורס, אלא כי זאת שפה שמכריחה אותך ליישם את העקרונות הנלמדים בקורס, אחרת אוכלים הרבה קש.

vicz

New member
ממה שהבנתי בקורס לומדים

תכנות פרוצדורלי - מכוסה ע"י C, פסקל תכנות מונחה עצמים - מכוסה ע"י JAVA מתקדם תכנות מקבילי - מכוסה ע"י מערכות הפעלה לכן לא ראיתי הרבה טעם לקחת אותו, מה גם שהרבה סטודנטים מתלוננים עליו.

vinney

Well-known member
המםם... לדעתי טעית

המטרה של הקורס הזה זה בכלל לא תכנותֿ, זה עקרונות. בקורסים של C וJava אומנם משתמשים בעקרונות האלה, אבל לדעתי מתעמקים בהם הרבה פחות. אני עשיתי את C מתקדם, עדה וסדנה ב++C, ולדעתי כל אחד מכסה משהו אחר.

ELIELI22

New member
לדעתי עקרונות ...

זה ברוב הקורסים לא הבעיה ... הבעיה היא קידוד נכון (הקוד לא ארוך אין בעיה לתכנן נכון) .. מה הבעיה להבין שהקוד יהיה מודולי בהיר וכו' ... הבעיה זה לכתוב ! שפה חדשה זה עומס חדש ... (ולזכור איך כותבים ולהתמודד עם הSynatax זה רוב הבעיות בממ"נים ) במבחן זה משהו אחר אתם גם צריך להיות קרוב למצוין בSyntax וגם צריך לדעת מה הרעיון המרכזי (עקרונות ויעדי הנדסת תוכנה לדוגמא). הבעיה הרבה פעמים איפשהו באמצע איך מבינים את השיטת קידוד החדשה עם הדרישות הרצויות ... (טוב אני שוב אמור ללמוד) . לילה טוב .

iiddoo

New member
אם זה מקביל לקורס

תכנות מונחה עצמים בטכניון מבחינת הסילבוס, אז זה מאוד מומלץ.

הנדסת תוכנה ושפת עדה (לשעבר, הוא שינה שם)

נתחיל בזה שהשפה והסינטקס שלה הם אמצעי, לא מטרה. נוח ללמד איתה עקרונות תכנות מונחה עצמים (ג'אווה, למשל, איומה לזה) ולכן משתמשים בה. הקורס עצמו מאוד חשוב ומי שלא לוקח אותו בפירוש יוצא עם חור. אנשים מקטרים עליו כי הוא לא קורס קל, ואכן גם לא קל לקבל בו ציון גבוה. אבל בניגוד לשאר קורסי-שפות-תכנות, לו אשכרה יש ערך אקדמי.

ELIELI22

New member
למען ההגינות. את סגל בקורס ?

הקורס די משעמם אין מה לעשות . יתכן שהוא חשוב יתכן שהוא משמעותי . לדעתי כן יש בו דברים מאד משמעותיים ומאד חשובים, אבל הספרים נכתבו בשנת 1987 עבור עדה 83 ...??????? עברו מאז 20 שנה !! לדעתי כדאי ואף רצוי לכתוב קורס חדש כדאי ואף רצוי לתת סביבות עבודה חדשות קשה לעבוד עם הסביבות הללו . אפשר ואף רצוי לערוך את חומר הקורס (הספרים) שיהיה פחות אפור. כשאתה לומד שפות כמו JAVA C שהן מתקדמות יותר ,נוחות יותר, קריאות יותר (לדעתי) קשה לעבור לשפה כמו עדה. אז נכון לעדה יש אכיפה טובה יחסית של עקרונות ויעדי הנדסת תוכנה ....אך היום יש סביבות שעושות זאת בצורה לא רעה והרבה יותר ידידותית! עדה כשהומצאה היתה פריצת דרך .... ואז גם מחשבים של 4 MGhz היו פריצת דרך (מהירות מעבד היו מחשבים מהירים, 640K היה זכרון זוכרים יש לך AT או XT ??) היום רצים בליבה כפולה או מרובעת במהירויות של פי 1000 בכמות זכרון של פי יותר מ1000 במחשבים בייתיים .... אז אנשים עבדו בDOS (או UNIX לא X-WINDOW) מסך שחור מערכת הפעלה שבדרך כלל לא עבדה עם מספר תהליכים במקביל לא ידעה לעשות הרבה ....והיום מערכות הפעלה שיודעות לעבוד מול מספר מעבדים לנצל משאבי מחשב ברשת וכו'. לכן צריך גם כאן להתקדם אני חושב. אני לא משוחד עדיין לא קיבלתי ציון אני אומר זאת לפני ציונים (והציוני ממנים שלי סבירים בהחלט).

vinney

Well-known member
אני לא מבין מה הבעיה שלך עם עדה

אומנם אין לה סביבת פיתוח יפה ונוצצת (כי לא משתמשים בה בתעשיה כל כך, ומי שמשתמש בה - יודע לעשות את זה יופי גם בvi), אבל כל מה שתיארת (עבודה מול מספר מעבדים, בסביבה גרפית, וכו) עדה יודעת מצוין לעשות. היא קשה כי זה בדיוק מה שרצו שהיא תהיה - קשה. אם אתה לא מבין למה היא קשה, היא לעולם לא תהיה קלה עבורך. אם אתה מבין למה היא קשה - הקושי יעלם. זה כל הטריק

ELIELI22

New member
הבעיה היא אני אבודד אותה ...

המטרה היא מעל 80 ! ובכדי להצליח אני צריך לשבור לעצמי את מחסום השעמום ... (יש קורסים מרתקים ולכן לא משעממים אותי לפחות :אוטומטים ושפות פורמליות , אלגורתמיקה , תכנות מערכות בשפת C , מבנה נתונים ומבוא לאלגורתמים ויש עוד!) ובהם גם אם אתה לא מסיים בציון גבוהה לפחות את לומד בצורה יעילה וטובה ומפיק לעצמך הנאה! פה זה קשה לי לשבור את השעמום, וכשלא נהנים קשה ללמוד. אני בטוח שיסכימו לפחות חלק מהאנשים. וזהו ... במקום לכתוב הודעות בפורום אני אמור ללמוד ...

Okuryo

New member
../images/Emo119.gifבאמת? ../images/Emo12.gif

שים לב שתמונה כבר לא עוזרת להוכיח שום דבר

למעלה