מדעי הרפואה הבסיסיים. מה זה? שווה ?

holycity

New member
מדעי הרפואה הבסיסיים. מה זה? שווה ?

היי לכם, מזל"ט על המעבר מהקומונה לפורום. בעיקרון רציתי ללמוד רפואה אבל עשיתי פסיכו אחלד בו קיבלתי 687 ולא רציתי לעשות שוב אז וויתרתי על הרעיון. כשנרשמתי לאוניברסיטה הייתי צריכה למלא 4 אפשרויות, לא היה לי ממש מה לכתוב אז הכנסתי כהימור משהו שנקרא מדעי הרפואה הבסיסיים (סכם נדרש יותר גבוה ממה שהיה לי. הייתי בטוחה שלא אתקבל) אתמול קיבלתי מכתב תשובה שכתוב שהתקבלתי למדעי הרפואה הבסיסיים ובכל שאר הדברים הופסק טיפול בגלל קבלה להעדה גבוהה יותר או משו כזה. עכשיו אני שואלת מי שיודע כאן, מה זה?? אחרי שמסיימים את התואר (3 שנים) כתוב שאפשר להמשיך תואר שני ברפואה. מה זתאמרת? סיכוי טוב להתקבל לשנה מתקדמת של רפואה? תודה שקראתם. תודה מראש על התגובות

lernery

New member
לא סיכוי משמעותי

יש משהו כמו אחד בכל שנה שעבור ממדעי הרפואה לרפואה. בהנחה שכולם בערך ברמה שלך ושאנשים מאוד חכמים וחרשנים - זה ממש לא סיכויים ריאליים לעקוף עוד 50 חבר'ה כאלה. האוני' מפתה אנשים תמימים להגיע למסלול הזה בדיוק בגלל שהם חושבים כמוך, ובסופו של דבר הם פורשים כי הם מבינים שזה ממש לא ככה (אצלנו מתוך 60 שהתחילו פרשו אולי כבר 10.. ואנחנו רק באמצע סמסטר ב')

כמו שlernery אמר

אין הרבה סיכויים לעבור ממדעי הרפואה הבסיסיים לרפואה. זה תואר ראשון במדעים כמו כל תואר ראשון. הוא די שווה ערך לביולוגיה, רק שלומדים שם קורסים שיותר קשורים לגוף האדם מאשר לביולוגיה באופן כללי. גם בקבלה לתואר שני במדעי הרפואה אין ממש העדפה לתואר הזה.

למעלה