מדען יפני מפורסם מתאבד - אולי בגלל שערוריית זיוף מחקר.

herouth

New member
מדען יפני מפורסם מתאבד - אולי בגלל שערוריית זיוף מחקר.

כתבה ב־Japan Today

המדען, יושיקי סאסאי, נמצא תלוי בחדר מדרגות במכון המחקר שאליו השתייך בקוֹבּה.

שמו נקשר לפרשיית זיוף המחקר בגלל שהיה המנטור של המדענית האחראית על אותו מחקר, הרוקו אובוקאטה. אחד משלושת מכתבי ההתאבדות שהשאיר היה מיועד לאובוקאטה. האשימו אותו שלא השגיח כראוי על עבודתה.

herouth

New member
היא מנסה להוכיח שהמחקר שלה בכל זאת מוצדק.

ואני לא בטוחה שכל היפנים באמת מסוגלים להתאבד על כבוד. בכל זאת, העידן הסמוראי עבר כבר מזמן.

Nadavu

New member
עצוב..

אומנם הייתי שמח אם עיקרון האחריות האישית היה מיושם אצלינו קצת יותר, אבל יש דבר כזה too much of a good thing. בעיקר כשמדובר במישהו שהיו לו כנראה עוד דברים חשובים לטרום למדע.
אגב, מישהו יודע מה הסטיגמה החברתית ביפן לגבי טיפול פסיכולוגי? זה קיים בכלל במתכונת המוכרת לנו?

Simbbam

New member
בקצרה מהידוע לי - סטיגמה שלילית מאוד, כמעט אף אחד לא הולך

לטיפול.
ויותר בהרחבה - להבנתי, אין בתרבות היפנית (בהכללה כמובן) מקום חשוב לתסכול האישי בהתמודדות עם אתגרי החיים, הדגש הוא אחר - על התגברות על הקשיים, עדיף תו"כ שיתוף פעולה עם אחרים וgaman - לעמוד בסבל בגבורה, להתעלות מעליו ולא להתלונן.
מהבנתי, התעסקות מוגברת בסבל האישי "שלי" נתפסת כתכונה ילדותית.
&nbsp
שאלתי יפנים רבים על כך, אף אחד מהם מעולם לא הכיר פסיכולוג יפני, ראה פסיכולוג יפני או שמע על מישהו מחבריו שהלך לפסיכולוג יפני.

Simbbam

New member
אך יש לציין

שכמה מהיפנים שדיברתי איתם קינאו מאוד בחברות אחרות שבהן יש דגש עצום ולגיטימציה להתמודדות אישית עם משברים, ובעיקר לגיטימציה לאנשים להיכשל, לקחת פסק זמן, להיכנס לטיפול ולהשתקם ולחזור לשגרה.
&nbsp

למעלה