מדען סקרן

Double y

New member
מדען סקרן

שלום לחברי הפורום,
שמי ישי, בחור סקרן ובמקרה גם סטודנט שנה ג' בחוג לסוציולוגיה אנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. באחד מהקורסים שלי (התנהגות מינית בישראל) אני נדרש להכין עבודה מחקרית.
לפני כשנתיים נחשפתי לידיעה צדדית ב- YNET על א-מיניות ונוכחתי לדעת שכמעט ולא קיים מידע "מדעי" בנושא, ולכן החלטתי לבחור בנושא זה לעבודה בקורס ולשם כך אצטרך לראיין מספר אנשים. אני חייב לציין שכל מידע אשר יאמר לי במהלך הראיון ישאר חסוי! והראיון יכול להתקיים בעילום שם, בכל מקום שירגיש לכם בנוח.
מי שמעוניין מוזמן לפנות אלי :)

אני מקווה שבאמצעות העבודה שאכתוב - הקהילה הא-מינית תזכה לחשיפה מדעית, ובהמשך לקבלה ולגיטימיות בחברה הישראלית, בדיוק כמו יתר בעלי הנטיות ה"שונות"...

k500

Active member
מנהל
שלום סקרן

זה משמח לראות שהנושא מוצא חן בעיניך ושאתה רוצה לחקור אותו מהזווית שלך.
ראשית, יש מידע אקדמי בנושא, לא רב, אבל הוא קיים. הוא באנגלית ומגיע בעיקר מארה"ב, אבל צריך לדעת למצוא אותו במאגרים.
שנית, מה נושא העבודה שלך? לראיין אותנו על מה? הצגת הנושא הא-מיני כהגדרות והתנהגטת שלנו, או שאתה רוצה לבדוק משהו מסוים?
על מה אתה מבסס את הידע שלך בנושא, כלומר עד כמה אתה מכיר את הנושא?

Double y

New member
נושא העבודה

היי קיי,

נושא העבודה: "משמעות של זוגיות ודפוסי אינטימיות בקרב זוגות א-מיניים". יש לי המון שאלות הקשורות בפרקטיקה היומיומית של זוגיות א-מינית.
הידע שלי מבוסס על מידע שאספתי בפורומים, בויקיפדיה ובאתרי החדשות. לצערי אני לא מכיר אישית אף א-מיני.

k500

Active member
מנהל
תן לי להבין משהו

אספת מידע בפורומים? כמה פורומים של א-מיניים אתה מכיר?
לגבי ויקיפדיה, אל תסמוך על כל מה שכתוב שם. ובאילו אתרי חדשות מדברים על א-מיניות?
ובאמת מעניין אותי, אם נושא העבודה הוא זוגות א-מיניים, איפה יש זוגות א-מיניים בארץ? תכיר לנו אותם! נשמח לראות ולהכיר גם.

אני לא שואל סתם שאלות, פשוט נראה לי שיש לך כמה פערים בידע על הנושא. מעבר לזה, אני מקווה שתצליח לראיין כמה שיותר ולהכיר א-מיניים אישית. אם תרצה עזרה נוספת, אנחנו כאן. וכשהעבודה תסתיים, אשמח לקרוא אותה.

Double y

New member
אין צורך בשיפוטיות :)

כתבתי שהידע שלי דל. קראתי בפורום הזה ובפורום נוסף שאינו פעיל כבר חצי שנה.
הנחתי שקיימים זוגות כאלו משתי סיבות:
1. בחלק מההודעות כאן אנשים הצהירו על כך.
2. קיים לוח הכירויות.

זה רגע טוב להבין שטעיתי ולפקס את המחקר על נושא אחר
. תעזור לי כאן?

k500

Active member
מנהל
אנחנו מנסים לעזור לך

בלי שיפוטיות. המטרה של שנינו היא דומה, אבל המציאות היא אחרת. נכון, יש לוח היכרויות אבל אין ממש זוגות א-מיניים כאן, לפחות לא כאלה המוכרים לי כרגע.
זוגות א-מיניים הכוונה ששני הצדדים א-מיניים או לפחות על הספקטרום הא-מיני הרחב.
אז מה כן? אם המחקר הוא על התנהגות מינית בישראל ואתה מתעניין בנושא הא-מיני והבנת שאין מספיק זוגות א-מיניים כדי לעשות עליהם מחקר של פרקטיקה יומית, אולי תנסה לבדוק פרקטיקה אחרת בקרב א-מיניים. אני לא רוצה לזרוק סתם נושאים כי אני לא יודע לאיזה כיוון אתה רוצה להגיע, אבל שאל אותנו כמה דברים וננסה לכוון אותך למשהו פרקטי שתוכל לחקור אותו. חיפוש והעדפות של זוגיות א-מינית נחשב? משהו באיזור? מפגשים שאנחנו עורכים מדי פעם יכול לעניין אותך?

* אין בכל האמור כדי לשלול את הנושא המקורי של העבודה שלך, הלוואי ויכולנו לחקור זוגיות א-מינית, הבעיה היא שכולנו מחפשים אותה. אולי בעוד כמה שנים זה יהיה רלוונטי יותר

Double y

New member
מדוע אין זוגות א-מיניים?

השאלה מופנית לכל חברי הפורום הותיקים, לאו דווקא ל k500.

כמה חברים קבועים אתם בפורום?

האם יש כאן א-מיניים "מחוץ לארון"? (מקווה ששאלתי את השאלה הזו בדרך הנכונה. אני לא רוצה לפגוע).

hatzilonit

Member
מנהל
כמותית אין הרבה מאיתנו

חד-מיניים יש לפחות 10% מאוכלוסיה.

א-מיניים יש לפחות 1% מאוכלוסיה ומתוך זה גם מתפלגים להטרו-רומנטי (מי שמתאהבים במין הנגדי) והומו-רומנטי (מי שמתאהבים באותו המין) ועוד.
לזה גם תוסיף שהרבה אנשים לא יודעים כלל שא-מיניות קיימת(*), גם אם הם כאלה בעצמם ואז לא יודעים להצטרף לקהילה.
(*) זה מושג חדש יחסית (10 שנה האחרונות, נדמה לי...).

Double y

New member
וכמה אנשים משתתפים קבוע בפורום?

לדוגמא, כמה השתתפו במפגש האחרון?

k500

Active member
מנהל
כמות נכבדה

השאלה היא אם הגעת למסקנה כלשהי לגבי שאלת המחקר החדשה שיכולה להיות לך? יש כיוון חדש, משהו?

Double y

New member
שאלות יש הרבה. השאלה מה יחזיק ראיון בן שעה...

למדתי עוד מהראיון עם דוד ג'יי שפרסמת.
במיוחד תפס אותי משפט אחד שלו:
&nbsp
"So many people have developed
sophisticated ways of doing nonsexual intimacy that work for them".
אז אולי אשאל שאלה סביב השימוש בטכניקות אינטימיות א-מיניות בזוגיות.
&nbsp
שבת שלום לכולם

Double y

New member
עדכון השאלה

יום ג' שמח לכולם

אז חשבתי על כיוונים חדשים למחקרי.
1. באם יש בפורום חברים אשר להם זוגיות עם "מיניים רגילים", הייתי מעוניין לברר את "משמעות הזוגיות ודפוסי האינטימיות בזוגיות של א-מיניים עם מיניים".
אם אין משת"פים כאלו (וחבל), יש עוד שאלה...
2. "משמעות של זוגיות ודפוסי אינטימיות רצוניים בקרב א-מיניים". כלומר - איך נראית זוגיות בהם אתם מעוניינים.

מה דעתכם?
האם מישהו\י מעוניין להשתתף בראיון?

k500

Active member
מנהל
חברות וחברים- מי רוצה להשתתף?

להרבה כאן היתה או יש זוגיות עם מיניים (גם אם זמנית) ורובנו יודעים איך תראה הזוגיות שאנחנו מחפשים.
צרו קשר עם הבחור, עזרו למחקר על א-מיניות להתפתח גם בכיוון הזה וכולנו נרוויח.

למעלה