מדענים נכנסים לעובי הקורה ומפריכים את תורת האבולוציה

Feanor75

New member
מדענים נכנסים לעובי הקורה ומפריכים את תורת האבולוציה

תורת האבולוציה- מהטעויות המביכות ביותר של המין האנושי. לאחר גילוי הגנים בלתי אפשרי עוד להגן עליה בצורה הגיונית ורצינית. התפקיד היחידי שלה (שבזכותו היא גם קיבלה סיוע שמיימי) הוא לספק לאנשים את האפשרות לכפור בקיומו של הבורא, במסגרת האפשרות לבחור ברע ולהישאר בעולם של פחד.

מתי דת האבולוציה תיעלם לגמרי מהעולם? קשה להעריך, אולי כמה עשורים. זה יקרה כשאנשים יתחילו לחשוב בעצמם ולא יתנו לאחרים לחשוב בשבילם.

pynokyo

New member
גם אם תורת האבולוציה כפי שפורשה ע"י דארווין לא מדוייקת

ואולי אפילו מוטעית באופנים רבים - עדיין יש אמת אחת בה, בעולם הגשמי ישנה כל הזמן התפתחות, אבולוציה פירושה התפתחות, התפתחות הדרגתית.
דהיינו, מוצאו של האדם מאדם קדום יותר - אבל הוא נמצא כל הזמן בתהליך התפתחות, כנראה כמו היקום כולו, וכמו אצל היצורים הנמצאים בו.
אם כי אסור לשכוח שכנראה כל הזמן נוצרים יצורים נחותים חדשים שיתפתחו גם הם בהדרגתיות.
המחזוריות הספירלית האינסופית.
&nbsp

Feanor75

New member
בסדר

גם בעולם הרוחני מדובר על כך שהאדם נמצא באבולוציה, אבל איש לא טוען שם טענות הזויות על כך שהאדם או כל יצור חי אחר התפתח כתוצאה מאבולוציה מקרית. האבולוציה מונחית לפי תוכנית אלוהית. לפי מה שהבנתי בDNA מקודדת כבר כל התוכנית מהתחלה ועד הסוף, של כל יצור.
למושג האבולוציה של תומכי תורת האבולוציה אין כמעט כל קשר למציאות ולאבולוציה האמיתית.

pynokyo

New member
בני אדם מפתחים תיאוריות - גם תיאוריה הפוכה היא רק תיאוריה

זמן האדם לעומת זמן היקום הוא כגרגר אבק - הכל תיאוריות והשערות
כל אדם בוחר במה להאמין ובמה לא להאמין.
מה שקובע בחיים הקצרים שלנו, זה איך אנחנו מתנהלים בהם והאם אנחנו מרוצים, מסופקים וכיו"ב.

Feanor75

New member
זה בדיוק מה שגם את עושה

אדם יכול להשלות את עצמו שהוא חי בסיפוק מהחיים, כשהוא עושה מה שהחברה מצפה ממנו לעשות. אחר כך הוא מגלה שהוא חי בטעות, למשל שכל מאמציו הושקעו בסיפוק הגוף במקום סיפוק הנשמה, אז הוא מגלה שהוא אומלל.
צריך להבין את החיים.

pynokyo

New member
ואתה לא חי באשליות - יש לי חדשות בשבילך, כולם חיים באשליות

המזל של כולנו שהאשליה זמנית - נגמרת עם המוות.
העניין עם המושג נשמה שהוא מושג ערטיאלי - כולם מדברים עליו אבל אף אחד לא באמת יודע מהי.
אני עליון - זה עוד מושג ערטילאי.
על פי התורה הנשמה לא שייכת לנו - היא שייכת לבורא, או כל שם אחר שנבחר לתת להוויה הנצחית שהיא גם ערטילאית מאחר והיא מעבר למרחב ולזמן ואין לנו שום דרך לתפוס או להבין את המהות שלה והמשמעות שלה.
האם אתה יודע איפה היית לפני שנולדת?
היית קיים רק בפוטנציאל - במימד האפשרויות האינסופיות, בנקודת האפס.
מאפס הגעת ולאפס אתה הולך - גם אני, כולם.
אפס זה לא מילת גנאי - זו מהות פוטנציאלית אינסופית נצחית.
הגענו מכלום ואנחנו הולכים אל הכלום - אז מה בעצם הפסדנו? כלום.
סיפוק נפשי זה נפלא, גם סיפוק חומרי/גופני זה סבבה - בכל מקרה העולם כמה שהוא יפה ומדהים הוא מלא סבל וכאב - הרצון לחזור לכאן שוב לא מובן לי, נראה כמו סוג של עונש.
לא צריך להבין את החיים - צריך לחיות אותם, כל אדם על פי אישיותו, אופיו ומסוגלותו.
מה זה נפש? איפה היא נמצאת? מה זה נשמה? איפה היא נמצאת?
מה קורה לנפש לאחר המוות? איפה היתה הנפש לפני הלידה?
לי למשל, השאלות האלה גורמות מצד אחד סיפוק רב - מצד שני גם תסכול על אי הוודאות.
&nbsp
אתה מאמין שיש לך את התשובות - מבטיחה לך, גם על פי הקבלה, שלעולם אדם לא מתקדם כאשר הוע צועד על אותה מדרגה - ולעולם אדם לא מגיע לראש הסולם.
בכל מדרגה יש ידיעה חלקית שלפעמים נראית שטחית או לא אמיתית כמצליחים לטפס למדרגה הבאה.
&nbsp
&nbsp
לא כולם על אותה מדרגה - אבל כולם נמצאים על הסולם במדרגה כלשהי.
&nbsp
&nbsp
באף מדרגה לא יודעים ולא מבינים את כל מסתרי היקום/הקיום.
&nbsp

Feanor75

New member
טוב

בקשר להודעתך האחרת בקשר לתנ"ך וההתפתחות, לא נותר לי אלא להסכים עם דבריך.
&nbsp
בקשר להודעה הזאת, יש מה לענות. לא טענתי שאני מבין את הכל אבל יש היגיון בדברים שמסרו לנו נביאים וקדושים.
בתורות הנסתר השונות יש קונצנזוס לגבי גלגול נשמות ולגבי כך שאנחנו עוברים אבולוציה רוחנית בדרך לשלבים גבוהים מאוד שהאדם מיועד להגיע אליהם.
יש ויכוח בין אנשים שטוענים שהתודעה האנושית בסוף הדרך מתאחדת בחזרה עם הבורא כמו טיפה שנטמעת באוקיאנוס. אני לא מאמין בזה, לא בגלל שזה מדכא אלא פשוט לא נראה לי הגיוני שהאדם יעבור את כל הסבל הארוך הזה שיש בחיים גשמיים כדי לחזור בסוף לבורא מבלי שהשיג דבר. אני נמנה עם אלו שמאמינים שכשהאדם משיג אינדיבידואליות אמיתית הוא כבר לא יאבד אותה, אפילו לא כשיחזור למצב של אחדות עם הבורא. ייחודיותו נשארת לעד.
יש גם דיון בשאלה האם הבורא הוא בעל אישיות, ישות שניתן למשל לשוחח איתה, או שהוא מחוסר אישיות והוא מעין הוויה ששורה בכל, כמו שמקובל לטעון על השקפתו של שפינוזה (לא בטוח שבצדק). אני מאמין שהאלוהים הגם שאין לנו עדיין היכולת לתפוס אותו, הוא בכל זאת ישות בעלת אישיות, כאשר כל הברואים בכל הרמות מהווים את הגוף שלו.
מטרת ההתגשמות בגוף פיזי- המשך ההתפתחות, כי רק בעולם הזה הקשה אפשריים שינוי והתפתחות. לאחר המוות האדם עובר מספר שלבים: הוא חוזר למצב של תודעת-על עם ראיה אובייקטיבית ולא סובייקטיבית כמו שהייתה לו בעולם זה. הוא עובר ל"עולם האסטרלי" (עולם הנפש) למטרת ניקוי וטיהור. זה העולם שמכונה גיהינום בתרבויות השונות. הוא רואה את השלכות המעשים שעשה בחיים וחווה אותם מחדש אבל הפעם ממבטם של כל הסובבים אותו. במקרה שגרם הרבה עוולות זה גורם לו ליסורים קשים מאוד. כמו כן הוא גם מנקה מעצמו את כל התאוות והתשוקות הנמוכות שלא באו לסיפוק בעולם הגשמי. אדם שנשלט על ידי תשוקות ותאוות עובר יסורים קשים בשלב זה, במיוחד אנשים שהיו מכורים למשהו ולא נגמלו ממנו לפני המוות הפיזי. אומרים שהיסורים קשים כי
התודעה שם צלולה יותר והכל שם מועצם פי 10 יותר מבעולם הזה. וגם הטוב הוא עוצמתי הרבה יותר באותה מידה. אחרי תקופת הניקוי הזאת שעשויה להימשך בערך שליש מהחיים הארציים, כעת כשהוא מטוהר האדם עובר לעולם הרוח "גן עדן". מביא איתו לשם את כל מעשיו הטובים וכל דבר רוחני שעשה ושהשיג בחיים הארציים, כל הקשרים שיצר עם אנשים ממשיכים שם. בוודאי לא ניתן לתאר את התענוג של השהייה בעולם זה, תענוג שכולו רוחני. זה עשוי להימשך שנים רבות, 1000 שנה למשל, תלוי בכל מקרה. אבל גם שם האדם חש היטב את הפגמים שעדיין לא תיקן ואת חובות הקארמה שעוד לא שילם, ומגיע הזמן שמתעורר בו הדחף לחזור שוב לחיים בעולם הפיזי לצורך תיקון והמשך התפתחותו הרוחנית. ההתפתחות הזאת היא ארוכה ומשתרעת על פני עידנים ארוכים מאוד, עד לגמר התיקון האישי ולמצב שבו האדם כבר לא זקוק להתגשמות נוספת בגוף. וכדאי שהוא לא יפספס את הרכבת כי גם האנושות עוברת אבולוציה במקביל ויגיע זמן שלא ניתן יהיה עוד לבוא לאדמה כי היא תשיל מעליה את החומר הפיזי הגס, מאוד לא כדאי להישאר אז מאחור.
&nbsp
מי מרגיש שטוב לו בעולם הזה ושהתענוגות הפיזיים מספיקים לו בשביל תחושת אושר, הוא בדרך כלל אדם פרימיטיבי מאוד, או שאדם שחי באשליה קשה ושכנוע עצמי שמחפים על התחושה האמיתית שלו של אומללות. באנו לעולם הזה כדי לעבוד וכדי לתקן, ואפשר גם ליהנות בו זה מצוין, כי הליכה בדרך הנכונה מביאה לסיפוק. רק לא לשכוח את מטרת החיים ושאנחנו רק אורחים פה בסופו של דבר.
&nbsp
יש סיבה למה רוב האנשים לא זוכרים חיים קודמים, אבל לא אפרט פה בינתיים.

למעלה