מדע בידיוני- פתיחת דיון

sagiberg

New member
מדע בידיוני- פתיחת דיון../images/Emo98.gif

יותר ויותר מן המשתתפים בפורום אוהבים לקרוא ספרי מדע בידיוני ( ואני מודה שז'אנר זה קצת חלש אצלי). לכל האוהבים- מה מושך אתכם בז'אנר הנ"ל ? מה חוזקו ?

Athaclena

New member
אני אענה ראשונה

אני קוראת כמעט רק מד"ב ופנטזיה, והתמכרתי בגיל צעיר... לאחרונה ניסיתי לקרוא כמה ספרים נורמליים כדי לראות אם אני מפסידה משהו, והרגשתי שאני מבזבזת את הזמן שלי. קודם כל, מד"ב ופנטזיה (או להבא מדב"פ) מכילים את כל סוגי הספרים שיש. רומנטיקה, המערב הפרוע, מתח, בילוש, ה-כ-ל. הרבה מאוד מספרי הילדים הם פנטזיה, וגם מי שלא אוהב בטח מכיר את נארניה לפחות. העניין העיקרי בשבילי הוא שספרות מיינסטרימית היא לרוב משעממת וחדגונית. ברור שזה לא נכון, יש מיליוני ספרים שונים והכל, אבל אני לא מבינה למה לי להגביל את עצמי למה שקיים ואפשרי היום כשיש לי דמיון אינסופי שנפרש במדב"פ. לא יודעת כמה זה נשמע ברור, אולי אני אנסה להבהיר את עצמי אחרי האוכל...

sagiberg

New member
בוקר טוב../images/Emo39.gif -לגבי פנטזיה

אני מסכימה ומבינה , אבל בנוגע למדע בדיוני אני לפחות תמיד תמיד מרגישה שיש פשוט מין העתקה או תחפושת של עולמנו ל"מימדים אחרים"

Athaclena

New member
אבל אבל אבל

מד"ב זה בצורה הכי בסיסית סוג של פנטזיה... וזה פשוט לא נכון. לפעמים זה עולם דומה, אבל לא תמיד. כמה ספרי מד"ב יצא לך לקרוא? ואם מד"ב זה העתקה או תחפושת וגו', אז מה זה הארי פוטר (לדוגמא)?

stush

New member
אני מבינה מה את אומרת אבל...../images/Emo41.gif

אני לא יודעת... עד עכשיו לא הייתי קוראת בכלל מדע בידיוני, זה נראה לי משעמם נורא ועכשיו חברות שלי גרמו לי לקרוא את הסדרה "אמבר" של רוג'ר זילאזני ואני מאוד נהנית
אני לא יודעת אם אחרי זה אני אמשיך לקרוא מד"ב אף פעם לא כל כך אהבתי את זה, (אני חושבת שאולי בגלל איזה ספר אחד שקראתי פעם). בכל מקרה, לדעתי ספרות רגילה מאוד מעניינת, אני מבינה את מה שאת אומרת על זה שזה לפעמים מגביל, אבל לפעמים אפשר גם לראות את העולם שלך, מנקודת מבט שלא חשבת עליה קודם... יום טוב

Athaclena

New member
ברור שלא כולם מסכימים איתי

וברור באותה מידה שאנשים לא קוראים ספרים משעממים. כלומר שלרוב האנשים ספרות מיינסטרים היא לא משעממת או מגבילה, רק לי. יצא לי לקרוא כמה דברים שנהניתי מהם ואהבתי ואינם מדב"פיים - שם הורד, האוהל האדום, המרדף אחר אוקטובר האדום... אבל היו דברים אחרים שלא היו שוים את המאמץ. אני במיעוט, את זה אני יודעת.

stush

New member
האמת, אני לא חושבת שאת...../images/Emo41.gif

במיעוט, אני מכירה הרבה מאוד אנשים שאוהבים מד"ב! בזמן האחרון אני מגלה עוד ועוד אנשים שאוהבים את זה... איזה ספרים את אוהבת? (גם מד"ב וגם לא...)

Athaclena

New member
אני אוהבת...

את טרי פראצ'ט ודאגלאס אדאמס ודיויד ברין ולואיס מקמסטר בוז'ולד, הכי הכי. ואח"כ עוד את לארי ניבן והארי האריסון ושרי ס. טפר ואיאן מ. באנקס ואורסון סקוט קארד ועוד... יוצא שכולם ברשימה כותבים רק (או כמעט רק) מדב"פ, חוץ מאיאן מ. באנקס שכותב בערך חצי חצי, אבל אצלו גם הספרים המיינסטרימיים הם עם טעם של פנטזיה. ומספרי הילדים את ה-35 במאי וחומריו האפלים וארטמיס פאול וסבריאל. ואני בכל זאת במיעוט, זו עובדה ותו לא. בכל רשימות רבי המכר ספרי המדב"פ הם במיעוט, וזה משקף את מספר הקוראים.

1אריאדנה

New member
אני מעדיפה בהרבה ספרות רגילה.

מאותה סיבה שAthaclena , רק להפך- התחושה שלי, כשאני קוראת מד"ב\פנטזיה, היא כמעט תמיד שהז'אנר מגביל אותי. זה תלוי, כמובן, ויש הרבה יוצאי דופן. הבעיה העיקרית היא שתמיד העולם האמיתי יותר מעניין ומורכב מעולם מומצא בידי אדם. מה שכן, אני מאוד נמשכת לעל טבעי בספרות, אבל לרוב עדיף בעיני ה"על טבעי שבטבעי".

../images/Emo63.gifאני לא עושה הגבלת ז'אנרים

אני אוהבת ספרים. איזה? ספרים טובים. לפעמים ריאליסטיים, לפעמים פנטסטיים או מד"ב- כל ספר שנוגע בי רגשית או גורם לי לחשוב( והכי טוב- גם וגם). המד"ב פותח אפשרויות חדשות ואופציות שלא חשבנו עליהן בעצמינו, אבל עושה זאת תמיד כדי להאיר את העולם המוכר לנו באור אחר. אני לא מעדיפה מד"ב אלא אוהבת גם את הז'אנר הזה ומי שפתוח ליותר ז'אנרים פשוט מגדיל את סיכוייו להיתקל בספרים טובים! למה לצמצם?

למעלה