מדע הרפואה

מדע הרפואה

שלום רב! אני מעוניינת להתחיל ללמוד בסמסטר חורף הבא. הבעיה היא שאני מחפשת כיוון, ולצערי הרב איני מוצאת: אין לי מושג מהו התחום שבו אני רוצה ללמוד בו, וגם אין לי מושג לגבי המועד שבו אני רוצה ללמוד. כרגע, אני שוקלת לאחד בין מדעי הרפואה למשפטים, כלומר דו-חוגי. השאלה שלי היא: מה ההבדל בין רפואה למדעי הרפואה? גם בהיבט התוכן וגם בהיבט תנאי הקבלה. מחכה לתשובה בהקדם, תודה רבה לכם.

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

לימודי רפואה נועדו להכשיר רופאים. הלימודים עצמם נמשכים 6 שנים ומחולקים לשני חלקים. בשלוש השנים הראשונות של רפואה יש לימודים תיאורטיים של כימיה, ביוכימיה, ביופיזיקה, פיזיולוגיה, אנטומיה ועוד לא מעט קורסים. שלוש שנים אלו נועדו לתת בסיס תיאורטי ללימודים הקליניים המעשיים בבתי החולים שנעשים בשלוש השנים הבאות של הלימודים, בהם לומדים לטפל בחולים. באופן כללי, מדעי הרפואה כולל בתוכו פחות או יותר את מה שלומדים בשלוש השנים הראשונות של רפואה, רק שהוא יותר מכוון למחקר מאשר לקליניקה. מבחינת תנאי קבלה, למדעי הרפואה יותר קל להתקבל. למשל, הסף של מדעי הרפואה ומדעי החיים בתל אביב עומד כרגע על 675, ואין צורך בראיון או יום מיונים כדי להתקבל. לעומת זאת סף הזימון למבחני מו"ר עומד כרגע על 714.9, ויש עוד את המבחנים לעבור. כדי לראות בעצמך את ההבדלים בין תכניות הלימודים השונות, את יכולה להיכנס לידיעון הפקולטה לרפואה. אמנם לא שאלת, אבל אם את מתלבטת גם עם משפטים, את יכולה להיכנס גם לידיעון של הפקולטה למשפטים כדי להתרשם. שיהיה בהצלחה וחג שמח
אושרית.

greys

New member
גם בטכניון יש תוכנית משולבת

של רפואה (רגילה, לא מדעי הרפואה) ומשפטים

mitzipitzi1

New member
אבל מה קשור?

מה יש לעשות עם זה אחר כך? לעבוד במכון לרפואה משפטית?

למעלה