מדפסת לא מזינה את הניר במשלוח פקס.

raya

Well-known member
מדפסת HP 6960 לא מזינה את הניר בזמן שליחת פקס. הניר נתקע בערך ברבע האחרון של הדף.
מה ניתן לעשות?
סרקתי את הדף המקורי וניסיתי לשלוח את מה שסרקתי - לא עזר.
אין קושי לשחרר את הניר התקוע.
תודה,
רעיה

HelpSupport

Active member
"אין קושי לשחרר את הניר התקוע" - את משחחרת מהצד ההזנה של הנייר.
את מושכת את הנייר מצד ההזנה ?
אם כן - פתחי את החלק העליון של ואח"כ בפנוכו יש עוד "דלת" בדקי שאין גוף המונע מעבר נייר - מצרף תמונות.
יש מדריך של HP בקישור - חפשי "Clean the rollers in the ADF"

קבצים מצורפים

• 20221219_225917.jpg
    20221219_225917.jpg
    KB 996.7 · צפיות: 5
  • 20221219_225933.jpg
    20221219_225933.jpg
    1.1 MB · צפיות: 5

raya

Well-known member
אם כן - פתחי את החלק העליון של ואח"כ בפנוכו יש עוד "דלת" בדקי שאין גוף המונע מעבר נייר - מצרף תמונות.

רוב תודות....
אני מנסה להבין איזה "חלק עליון" לפתוח.
בכל אופן אצטרך להוריד את המדפסת מהמדף עליו היא נמצאת כדי לראות ולנסות לטפל, מעדיפה לעשות זאת באור יום, לכן לא אנסה היום.
אקרא את הקישור ואני מקווה שאחכים.
אם לא אסתדר אחזור עם שאלות, זה יכול לקחת כמה ימים (יש עיסוקים אחרים...).
רעיה
מהסרטון אני מבינה שעלי לפתוח את מכסה ה ADF.
לא מצליחה לפתוח, חוששת להפעיל כוח.
מחר יום חדש, אבל אני בנסיעה מחוץ לעיר.

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
מכסה ה- ADF יפתח,אך יש להפעיל כוח רב לשם כך.
פחדתי להפעיל כוח..............
ולפי הסרטון יתכן שאכן הבעיה שם.
עשיתי חיפוש על המדפסת שלי 6960 ושם הראו שיטה אחרת , אבל בציורים ממש לא כל כך ברורים.
הסרטון מתאים למדפסת 6900, אם כי ככל הזכור לי זו סריה של מדפסות עם מאפיינים דומים.
שוב תודה!
רעיה

HelpSupport

Active member
פחדתי להפעיל כוח..............
ולפי הסרטון יתכן שאכן הבעיה שם.
עשיתי חיפוש על המדפסת שלי 6960 ושם הראו שיטה אחרת , אבל בציורים ממש לא כל כך ברורים.
הסרטון מתאים למדפסת 6900, אם כי ככל הזכור לי זו סריה של מדפסות עם מאפיינים דומים.
שוב תודה!
רעיה
התמונות מהמדפסת שלי HP Officejet Pro 6960

raya

Well-known member

סוף סוף הגעתי למדפסת. מכסה ה ADF אכן נפתח (מצרפת תמונה). לא נראה לי שיש מה לנקות, אבל עברתי עם מטלית לחה.
מה שמטריד אותי יותר זו הפלטה הלבנה (כאשר מרימים את מכסה משטח הזכוכית). היא לא מחוזקת טוב במקום שלה, יש קצת "חופש" ולדעתי זה מה שתוקע את הניר.
מצרפת תמונה , אם כי כמובן שלא רואים את הרווח הקטן.
השאלה - לדעתך אפשר לחזק עם סלוטייפ למסגרת השחורה?
רוב תודות!
דרך אגב בתמונה השניה שצירפת (225933) יש מעין וו - אצלי זה לא קיים.
רעיה
אשאיר את המדפסת מנותקת בינתיים.
ועוד משהו - מראש לא הגדרתי אותה כמדפסת שיתופית (בלוטוס?), האם כדאי לשנות את ההגדרה? מצד שני - לא חושבת שיש לי צורך להדפיס מהטלפון למשל, גם כך אני מעבירה מהטלפון למחשב.

קבצים מצורפים

• 20221226_135917.jpg
    20221226_135917.jpg
    2.5 MB · צפיות: 6
  • 20221226_140000.jpg
    20221226_140000.jpg
    1.3 MB · צפיות: 5

HelpSupport

Active member
דרך אגב בתמונה השניה שצירפת (225933) יש מעין וו - אצלי זה לא קיים
הוא קיים גם אצלך - את רואה את הריבוע התכול עם חץ לבן עליו - הכניסי אצבע ותרימי את המכסה. הפלטה הלבנה צריכה להיות במצב זה והיא איננה משתתפת בסריקה מהמזין. תפקידה לתת רקע לבן כאשר סורקים ממשטח הזכוכית.

קבצים מצורפים

• 20221226_135917.jpg
    20221226_135917.jpg
    2.2 MB · צפיות: 4

raya

Well-known member
הוא קיים גם אצלך - את רואה את הריבוע התכול עם חץ לבן עליו - הכניסי אצבע ותרימי את המכסה. הפלטה הלבנה צריכה להיות במצב זה והיא איננה משתתפת בסריקה מהמזין. תפקידה לתת רקע לבן כאשר סורקים ממשטח הזכוכית.
"מצאתי" את הרבוע הלבן (בעזרת התמונה שלך...).
אבל הכוונה שלי היתה למה שראיתי בתמונה אחרת שלך 225933-20221219.
השאלה עדיין האם לנסות לשים סלוטייפ כדי לחזק את המשטח הלבן למקום. נראה לי שהניר נכנס בדיוק ברווח שיש בין המשטח הלבן לחלק אליו הוא מחובר.
או שיש דרך אחרת לחזק אותו למקומו.

HelpSupport

Active member
"מצאתי" את הרבוע הלבן (בעזרת התמונה שלך...).
אבל הכוונה שלי היתה למה שראיתי בתמונה אחרת שלך 225933-20221219.
השאלה עדיין האם לנסות לשים סלוטייפ כדי לחזק את המשטח הלבן למקום. נראה לי שהניר נכנס בדיוק ברווח שיש בין המשטח הלבן לחלק אליו הוא מחובר.
או שיש דרך אחרת לחזק אותו למקומו.
יופי שמצאת, אבל אם היית מרימה את החלק כמו שהסברתי היית רואה את ה"וו" שראית בתמונה ואולי היית רואה אם יש איזשהו מיכשול במעבר הנייר.

תעזבי את המשטח הלבן - זה המצב בו הוא צריך להיות. בעת סריקה דרך המזין הנייר הסרוק לא מגיע לשם כלל.

raya

Well-known member
יופי שמצאת, אבל אם היית מרימה את החלק כמו שהסברתי היית רואה את ה"וו" שראית בתמונה ואולי היית רואה אם יש איזשהו מיכשול במעבר הנייר.

תעזבי את המשטח הלבן - זה המצב בו הוא צריך להיות. בעת סריקה דרך המזין הנייר הסרוק לא מגיע לשם כלל.
רגע, אבל כשאני מנסה לשלוח פקס, הניר שאני שולחת נתקע בדיוק שם (ברווח שבין המשטח הלבן למיקום שלו על החלק השחור)
וכעת אכן אני רואה את ה"וו" המדובר. הכל נראה נקי שם ואין שום חתיכת ניר תקועה.

HelpSupport

Active member
רגע, אבל כשאני מנסה לשלוח פקס, הניר שאני שולחת נתקע בדיוק שם (ברווח שבין המשטח הלבן למיקום שלו על החלק השחור)
פעם רביעית - מסלול הנייר הנסרק דרך המזין לא מגיע למשטח- הוא נסרק בשיטה אחרת. אם אינך רואה חסימה, כנראה שמנגנון משיכת הנייר התקלקל.

raya

Well-known member
פעם רביעית - מסלול הנייר הנסרק דרך המזין לא מגיע למשטח- הוא נסרק בשיטה אחרת. אם אינך רואה חסימה, כנראה שמנגנון משיכת הנייר התקלקל.
תודה... אחבר את המדפסת ואבדוק אם ניתן לשלוח פקס.

raya

Well-known member

חיברתי את המדפסת, ליתר בטחון הדקתי את המישטח הלבן עם 4 חתיכות סלוטייפ. פקס נשלח בהצלחה.
תודה על העזרה והתמיכה.
רעיה

משהו לא מובן לי ..
רשמת שסרקת את הדףואז ניסית לשלוח ..
איך עשית את זה ? מהמזין דפים כמו ששמת בשביל לשלוח או שמהמשטח זכוכית ?
כי אם סרקת\צילמת מהמזין דפים והנייר עבר אז זה לא בעיה של משיכת נייר כי מבחינת המכשיר זה לא משנה לו מה הוא אמור לעשות עם הנייר אחרי שהוא מושך אותו

raya

Well-known member
משהו לא מובן לי ..
רשמת שסרקת את הדףואז ניסית לשלוח ..
איך עשית את זה ? מהמזין דפים כמו ששמת בשביל לשלוח או שמהמשטח זכוכית ?
כי אם סרקת\צילמת מהמזין דפים והנייר עבר אז זה לא בעיה של משיכת נייר כי מבחינת המכשיר זה לא משנה לו מה הוא אמור לעשות עם הנייר אחרי שהוא מושך אותו
לא הסברתי את עצמי היטב, סליחה.
אחרי שהדף המקורי נתקע כמה פעמים, עשיתי copy (ולא סריקה, אבל אם הייתי סורקת - הייתי מדפיסה), וגם הדף ה"חדש" הזה נתקע.
כל זאת כי חשבתי שהדף המקורי לא היה לגמרי ישר.
הבעיה כפי שציינתי שכאשר נוצר קשר עם מספר הפקס, מזין הדפים מתחיל להעביר את הדף, אבל הוא נתקע בערך כאשר 3/4 מהדף כבר עבר.
אני לא רואה איפה ניתן לסדר משהו, והמדפסת כבר לא באחריות.
בעבר הרחוק עם מדפסת אחרת קבלתי הדרכה איך לנות את ראשי הדיו וזה עבד יפה ופתר אז את בעיית הדיו.
בנושא הנייר - אין לי מושג מה ניתן לעשות, אם בכלל.
תודה!
רעיה

raya

Well-known member
ושוב ..
איך צילמת ? מהמזין או מהמשטח זכוכית ?
כי אם צילמת מהמזין אז זה לא בעיה של משיכת נייר ..
עשיתי העתק copy ממשטח הזכוכית, לא ממזין הנייר.
אנסה לצלם את הנייר התקוע מאוחר יותר, אתמול לא הייתי ליד המחשב.
בתמונה הראשונה קצת קשה לראות (קשה יותר לצלם) הנייר נתקע, והיום גם קצת התעקם.
בתמונה השניה- חלק הנייר שנשאר למעלה ולא עבר בשלמותו.

קבצים מצורפים

• 20221221_165924.jpg
    20221221_165924.jpg
    1.6 MB · צפיות: 4
  • 20221221_170014.jpg
    20221221_170014.jpg
    2.7 MB · צפיות: 4
למעלה