מדפסת IBM InforPrint 6500

gadiba

New member
מדפסת IBM InforPrint 6500

שלום, רכשנו מדפסת IBM InforPrint 6500 שאמורה להחליף מדפסת IBM 6252. המדפסת מקושרת דרך הרשת ומבינה IPDS. כשאני מנסה להדפיס אני מקבל את ההודעה: APS564I CODE PAGE T1L0FOLD SPECIFIED IN A CFI OR AN MCF STRUCTURED FIELD IS NOT MAPPED TO A RESIDENT SYMBOL SET IN THE PSF RESIDENT FONT TABLE (APSRFTBL). בפרוצדורה של המדפסת מוגדר FONT בשם GF10 שבאמת משתמש ב-T1L0FOLD. אנחנו מריצים PSF v3.4 תחת z/OS 1.7. האם יש למישהו ניסיון בהגדרת מדפסת כזו? תודה גדי

gadiba

New member
איך גורמים למדפסת Infoprint 6500 לדבר בעברית

אז הנה התשובה: ב-PSF יש טבלה בשם APSRFTBL. היא ממפה בין הגדרות הפונטים ב-PSF להגדרות הפונטים במדפסת. כדי להדפיס בעברית, יש לשנות את הטבלה. דוגמא של הטבלה נמצאית ב-SYS1.SAMPLIB. בהגדרות המדפסת, יש לשנות את אמולצית ה-IPDS ל-6408/6412. שינית גם את השפה ב-IPDS לעברית, אבל אני לא בטוח שזה משנה. יש לבחור פונט שמדפיס עברית New Code ולמצוא מה ה-Character Set וה-Code Page שלו. עושים את זה על ידי חיפוש הממבר המתאים ב-SYS1.FONTxx. בשורה החמישית בערך יהיו שני ערכים של 8 תוים. זה שמתחיל ב-C0 הוא ה-Character Set וזה שמתחיל ב-T1 הוא ה-Code Page. יש להוסיף את הערכים האלה לטבלה המתאימה ב-APSRFTBL. הטבלאות המתאימות ל-6408 נמצאות בסוף APSRFTBL. לאחר שמוסיפים את השורות ועושים Assembly ו-Link יש לשנות את פרוצדורת ההדפסה כך שתשתמש בפונט שנבחר. אני שמרתי את העותק של הטבלה בספריה שנמצאית ב-STEPLIB של פרוצדורת המדפסת. נודה לאמיר נוי מ-IBM ולנתן רבינוביץ' שעזרו בפתרון. גדי

תודה ../images/Emo70.gif

שטרחת לעדכן ולשתף בפתרון אני עוסק בימים אלו בהקמת "שאלות ותשובות" בפורום ואכניס את הנושא גם לשם לטובת מי שיחפש מידע זה בעתיד...

למעלה