נכון מאד !
פקח הבניה צודק בהחלט. זה ממש "מעצבן" ודורש תיאום מוטורי של עין-רגל-מוח. ממש לא נוח לעלות, ועוד יותר לא נוח לרדת מדרגות בזוגות. מכיוון שאין סיכוי שתמצא דבר כזה בסביבתך, עשה בעצמך ניסוי: רד גרם מדרגות ארוך בזוגות: 2 מדרגות, עצירה, 2 מדרגות, עצירה... אתה מבין? ממש צריך להתאמץ כדי לא ליפול.. צודק בינא שאומר שזה מה שמלמדים. בתכנון חוץ אמורים לעשות 3,5,7,9,11 מדרגות. לא יותר מ11, כי זה "מפחיד" לרדת את זה וגם קשה פיזית ללא מנוחה, לא מספרים זוגיים בכמה גרמי מדרגות רציפים (זה בסדר בגרם בודד). במקרה שלך - אם 8 מדרגות הייתי עושה 5 ו-3 של מדרגות של 15 ס"מ רום (17 לא מומלץ) ושלח של 30-33 ס"מ. זה בתנאי שאורך המדרכים היא 7.5 מטרים לפחות. כדי לאפשר עליה של ה 30 ס"מ הנותרים בשיפוע סביר. אם אורך המדרכים עולה על 15 מטרים, אז יש לעשות תכנון שונה של המדרגות (למשל: רום 14 ס"מ, ושלח 35), כי אין מספיק שיפוע אורך לניקוז. אם אורך המדרגים שנותר קצר מידי - לא הייתי מוסיפה מדרגות וגם לא מגביהה אותן, אלא מאריכה קצת את השביל ע"י עיקול. תכנון השביל מבחינה צורנית (מתפתל או זויתי) ישפיע אח"כ על עיצוב כל השטח שמסביבו, וגם על תכנון שאר הרחבות המרוצפות בגינה. (כך לפחות צריך להיות...) השאלה שלך היא בדיוק מה שאני מדגישה בפורום הזה שוב ושוב: יש לערב אדריכלות נוף בשלב התכנון !!!!!!!! אדריכלות נוף זה לא רק תכנון צמחיה!!!!!!!!