מדרגות בשביל כניסה לבית

אש68

New member
מדרגות בשביל כניסה לבית

בשביל כניסה לבית אמורות להיות 8 מדרגות(הבית מוגבה כ- 1.5 מטר מהכביש).התכנון היה לפזר אותן לאורך השביל בזוגות,כלומר כל כמה צעדים עליה של 2 מדרגות. הפקח בניה שלנו טוען שאסור לעשות זאת אלא המדרגות צריכות להיות או 3 מדרגות ביחד או מדרגה אחת לבד. מישהו יודע למה? מה הרעיון?
 

בינא

Member
יש תאוריה שאומרת כי זוגות של מדרגות

גורמות לנפילה של אנשים כי הם "מחליפים רגל" ב-2 מדרגות...??? אישית, איני מקבל את התאוריה הזו, אבל מלמדים אותה בשיעורי אדריכלות.
 
זה רעיון של מישהוא שמאותגר מוטורית

אני אציע לך דבר יותר יפה ,לעשות משטחי גישה ולא מדרגות כלומר , כל מדרגה תהייה רחבה ככל האפשר ,לפי החלוקה באורך , כך שבכל פעם עולים מדרגה אחת . לתחום את המשטחים במעקה קטן ולשים תאורה לאורך המדרגות .
 

פיטנגו4

New member
נכון מאד !

פקח הבניה צודק בהחלט. זה ממש "מעצבן" ודורש תיאום מוטורי של עין-רגל-מוח. ממש לא נוח לעלות, ועוד יותר לא נוח לרדת מדרגות בזוגות. מכיוון שאין סיכוי שתמצא דבר כזה בסביבתך, עשה בעצמך ניסוי: רד גרם מדרגות ארוך בזוגות: 2 מדרגות, עצירה, 2 מדרגות, עצירה... אתה מבין? ממש צריך להתאמץ כדי לא ליפול.. צודק בינא שאומר שזה מה שמלמדים. בתכנון חוץ אמורים לעשות 3,5,7,9,11 מדרגות. לא יותר מ11, כי זה "מפחיד" לרדת את זה וגם קשה פיזית ללא מנוחה, לא מספרים זוגיים בכמה גרמי מדרגות רציפים (זה בסדר בגרם בודד). במקרה שלך - אם 8 מדרגות הייתי עושה 5 ו-3 של מדרגות של 15 ס"מ רום (17 לא מומלץ) ושלח של 30-33 ס"מ. זה בתנאי שאורך המדרכים היא 7.5 מטרים לפחות. כדי לאפשר עליה של ה 30 ס"מ הנותרים בשיפוע סביר. אם אורך המדרכים עולה על 15 מטרים, אז יש לעשות תכנון שונה של המדרגות (למשל: רום 14 ס"מ, ושלח 35), כי אין מספיק שיפוע אורך לניקוז. אם אורך המדרגים שנותר קצר מידי - לא הייתי מוסיפה מדרגות וגם לא מגביהה אותן, אלא מאריכה קצת את השביל ע"י עיקול. תכנון השביל מבחינה צורנית (מתפתל או זויתי) ישפיע אח"כ על עיצוב כל השטח שמסביבו, וגם על תכנון שאר הרחבות המרוצפות בגינה. (כך לפחות צריך להיות...) השאלה שלך היא בדיוק מה שאני מדגישה בפורום הזה שוב ושוב: יש לערב אדריכלות נוף בשלב התכנון !!!!!!!! אדריכלות נוף זה לא רק תכנון צמחיה!!!!!!!!
 
למיטב ידיעתי

אסור לעשות מדרגה בודדת. יותר קשה לשים לב למדרגה בודדת ולכן היא גורמת לנפילות.
 

mol3

New member
זוהי לשון החוק

תקנות התכנון והבנייה סעיף 3.3.9 א' "....במהלך מדרגות אחד, לא יפחת מספר המדרגות מ- 3 ולא יעלה על 16....". אם תבנה פחות משלוש מדרגות, עלול ניזוק כלשהו לטעון ל"הפרת חוברה חקוקה" (עוולה בפקודת הנזיקין) וההתמודדות עם תביעתו תהיה בעייתית מאד. ולכן, אם יש גרם מדרגות היסטורי, זו בעיה קטנה. אם אתה בונה היום גרם מדרגות לא חוקי, זוהי בעיה. מפקח הבנייה שלך צודק מ- 100% ואם הוא יאשר זאת, הוא עלול להיות אחד הנתבעים במקרה של נפילה.
 

mol3

New member
במדרגה אחת המפקח טועה

יש כבר פסיקה הקובעת שמדרגה בודדת אסורה. בבנייה חדשה יש להצד ללשון החוק. במקרה שלך לעשות 4 + 4 זהו הפתרון היחיד
 

בינא

Member
אם כבר עובדים לפי החוק = 3+5 מדרגות

הוא הפתרון הנכון ולא 4+4. למרות האמור, ניתן בשביל ארוך עם מרווח של 2 צעדים בין מדרגה למדרגה, לבצע מדרגה בודדת של 12-15 ס"מ גובה שהוא גובה נמוך מהרמת רגל של צועד בוגר והכי חשוב, מאפשר סידור דקורטיבי יותר ושילוב נכון יותר עם גינה קיימת בשיפוע הנתון והמחייב מידרוג מסוג זה, כמו שכתבה פיטנגו.
 

mol3

New member
4+4 וגם 5+3 נכון

שניהם נכונים. רק של 4+4, הוא סימטרי ויותר יפה לעין. ואי אפשר לבצע מדרגה בודדת עם מרווח של שני צעדים, כיוון שאז כל המשטח הופך לגרם מדרגות. במקרה כזה הוא לא יעמוד בתנאי 2 רומים + שלח = 61 עד 63 ס"מ (סעיף 3.38 ד'). גרם מדרגות כזה בדיוק היה בסינמטק ירושלים, אישה נפלה שם, בית המשפט פסק חובתם. הם גם שילמו לה סכום כסף נכבד כפיצוי וגם נאלצו לשנות את כל גרם המדרגות.
 

פיטנגו4

New member
3+5 עדיף על 4+4 בהחלט!

סימטרי זה טוב? מי קבע? אני לא מסכימה אתך! לא מבחינה צורנית (ברוב הגינות) ולא מבחינה מתמטית (אם כבר, יש יחסים מתמטיים שיותר יפים לעין האנושית) לאיזו עין אתה מתכוון שזה "נראה יותר יפה"? הסברתי באריכות למה צריך כמות אי זוגית למעלה. כפי שבינא כתב (וצדק) - כך גם מלמדים בכל המוסדות את כל האדריכלים, אדריכלי הנוף והמהנדסים. מעל 11 מדרגות זה מאד מאד לא רצוי, ולכן מפצלים, למרות שזה "מותר לפי החוק".
 

בינא

Member
2 צעדים = 2 מ'...לא בסינימטק בי-ם

ולא בשום מקום אחר. אתה מביא "עובדות" לא נכונות ומטעה רק כדי להיות צודק. חבל על הויכוח, כי מדרגה בודדת עם 2 מ' מרווח למדרגה הבאה, אינם מתכון לנפילה אלא מתכון ליופי בגינה, ראה הסברי פיטנגו... מסכים עם פיטנגו גם בנושא הסימטריה...היכן כתוב שסימטרי זה יפה יותר מלא סימטרי?
 

mol3

New member
2 צעדים = 2 מ' ?

זה קיים באגדות... ואצל קבלנים שעובדים עם מפקחים שלא קנו רולטקה. עשה שני צעדים, סמן ובדוק. תגלה שצעד רגיל של אדם בגובה 1.8 מ' הוא כ- 60 ס"מ. זוהי טעות נפוצה באוכלוסיה שלא כלכך מבינה בהנדסה.... אני מקווה שבשטח אתה לא מודד בצעדים. הואיל שרוב האנשים נמוכים יותר, צעד רגיל ממוצע הוא 50 ס"מ. 2 רומים + שלח שאתה מציע = בידיוק 1.3 מ' - פי 2 מהמותר. ואל תספר לי מה היה בסינמטק עד שנת 1990, כשהם הפסידו במשפט, זה בידיוק גרם המדרגות הגאוני שאתה מציע. הייתי מציע לך לעיין טיפה בתקנות התכנון והבנייה ולהתרענן. לגבי 5+3 או 4+4... אתה יכול לטעון ששיטה אחת יותר נוחה, יפה או השד יודע מה... אבל אתה לא יכול לטעון כי היא לא נכונה !!!. כדי להוכיח מה נכון ומה לא נכון, אתה צריך להביא טיעון אמפירי, כיצד שני גרמים של 4+4 לא עומדים בדרישות החוק.
 

בינא

Member
אני עושה צעדים של 1 מ' כל צעד בדיוק

כבר הרבה שנים. זה חלק מהמקצוע...למדוד בערך בצעדים....בלי רולטקה ובלי חוטים כשאין שום דבר בשטח.
 

mol3

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

אני מקווה שמי שהנפיק לך פוליסת אחריות מקצועית... לא קורא את זה עכשיו. בהצלחה
 

mol3

New member
ובכל מקרה... צעד בהליכה

הוא לא 1 מ'. זה בלתי אפשרי מבחינה פיזיולוגית. מפתח הרגליים בצעת דגיל הוא כ- 50-60 ס"מ. תלוי בגובה בגיל ובמוגבלויות שונות... אבל צעד הליכה של 1 מ', יש אולי למישהו בגובה 2.3 מ'.
 
לא מדובר בצעדים רגילים אלא בצעדים

רחבים , זו שיטה ידועה ומוכרת , גם מנופאים משתמשים בה למדוד מרחקים .
 

mol3

New member
והשם ישמור מפקח שמודד בצעדים

ישמור אותו מתביעת אחריות מקצועית
 
למעלה