מדריך הטרמפיסט למבהיל השכונתי

rainbow i

New member
מדריך הטרמפיסט למבהיל השכונתי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4588230,00.html
מה קרה?
שוב נתקעים עם מלאי וחוסר ביקוש?

פולספגן

New member
פלא שהם דיברו על מטוס ולא על אוטובוס שזה יותר יפחיד את רוב

הציבור

rainbow i

New member
לא בהכרח...

למישהו בהסברה (אולי לאיתי גל) היה רעיון גאוני.
הציבור מפחד מאבולה + אבולה עלול לבוא במטוס = כדאי להתחסן נגד שפעת.
זו משוואה פשוטה יחסית, אפילו בשבילי:)

zlp

New member
למה נראה לך שזה נופל תחת ההגדרה של "קונספירציות"?

rainbow i

New member
אז זהו, שלא

מצד שני, הפורום כולו מרוח מכל הכיוונים, עוד משחר ימיו, באינספור אמירות בנושא, הלא כן?
כשאנשים עם "אג'נדה" טוענים שהתעשייה הזאת מונעת מכוחו של הממון ופחות מכוחה של דאגה כנה לבריאות הציבור אז קוראים להם "קונספירטורים".
לכן, אין לנו אלא לחכות בסבלנות ובאורך רוח עד שהאמונים על בריאות הציבור יגידו את זה בעצמם. והם אכן אומרים, בסופו של דבר...

zlp

New member
לא. אני לא חושב שמישהו טען אי פעם

שתעשיית התרופות היא פילנתרופית.

rainbow i

New member
הידד לזה.

וגם אם טען, או ניסה לטעון - אז הסעיף הזה נשמט מהרשימה של הטיעונים נגד קונספירטורים הזויים...
ועכשיו, כשהדברים מונחים בגלוי על השולחן, אולי הגיע הזמן שאנשים שיושבים (על הגדר)בראש גופים שאמורים להיות אמונים על "בריאות הציבור" יבחרו מאיזה צד של הגדר הם מעדיפים לעמוד.
סתם אנשים, כמוני, לא מצפים לפילנתרופיה, אבל גם לא להונאה שחובשת לראשה כתר של קדושה.

zlp

New member
תראי איך קפצת מהביקורת ל"הונאה".

לא ראיתי שום קשר לדיווח על הונאה.
&nbsp
העלית טענה (שאינה נכונה) תוך הסתמכת על כתבה. אין סיבה להעלות טענה אחרת שאינה קשורה לכתבה בשום צורה שהיא.

rainbow i

New member
זיפ, ידידי, אני מקווה מאוד שאתה לא חוזר לנוהג

לשים לי מלים בפה,
או לנהל עבורי את מערכת השיקולים והסיבות להעלות את דעתי, ולנסח אותה באופן שאני רואה לנכון.
כבר עברנו את המשוכה הזאת יחד פעם - ולטעמי בהצלחה מרובה.
לפי הבנתי, אלא אם לצנזור יש זרוע ארוכה מדי גם בדבר הזה, מותר לי להעלות טענה, ומותר לי להעלות טענה נוספת, ומותר לי אפילו להעלות כמה טענות שבא לי.....ובשום מקום אין הנחיה שמחייבת אותי שכל אמירותי או טענותי יהיו מתייחסות אך ורק לכתבה.
ו...לא תאמין. מותר לי להעלות אפילו שתי טענות סותרות ומנוגדות - ולבחון אותן בפורום.
ולענייננו -
הביטוי "הונאה" התייחס באיזון משקל רעיוני מנוגד למלה "פילנתרופיה" שבה בחרת להשתמש, ולא לכתבה המקורית.
אנחנו יכולים, כמובן, לשוב ולהשתעשע בהבאת קישורים מהיסטורית הפורום כדי להתרשם איך זה נראה כשמישהו ניסה לשים לי מלים בפה. ונוכל גם לעיין בדפי ארכיון הפורום ולמצוא "מי אמר למי "קונספירציה" (על כל הטיותיה) ובאיזה הקשר?".
הטענה שלי היא פשוטה, יש דברים "לא נוחים" שכשהם נאמרים מפיו של אדם מהשורה הם אינם מתקבלים, במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב הם מושתקים, או מתקבלים בביטול, או מוכרזים כ"קונספירציה", ולעתים אף נעשה בהם שימוש כדי לעשות דה-לגיטימציה לאדם יחד עם דבריו.
אותם דברים בדיוק, כשהם נאמרים בסופו של דבר ע"י "בר סמכא" הם מתקבלים כפשוטם, ובטבעיות כאילו "כך היה תמיד וכך צריך להיות".
אילו באמת "כך צריך להיות" - לא היתה יו"ר ארגון הבריאות העולמי צריכה להשתמש במלים כל כך חריפות: "צ'אן טענה כי הארגון שהיא עומדת בראשו הזהיר במשך זמן רב מהשלכות החמדנות של העוסקים בפיתוח התרופות והזנחת בריאות הציבור. "חששות הארגון, שנפלו על אוזניים ערלות במשך עשורים, כעת התממשו ואת השפעותיהם יכול כל העולם לראות, בכל יום בחדשות בטלוויזיה", אמרה".
להבנתי, הצנועה, אף אחד לא מדבר כאן על פילנתרופיה.
עם זאת, העוסקים בפיתוח תרופות הם רופאים בעצמם, וכפופים לאותה אתיקה. זו תעשיה שהיתה אמורה לשרת את הציבור בכללו, ואת צרכי הרפואה בפרט.
המלים "חמדנות" ו"הזנחת בריאות הציבור" הן מלים קשות.
גם הדיוטות שלא אמורה להיות להם "דעת" יכולים להתרשם מחריפותן.

למעלה