מדריך הסברתי לוויקאן הצעיר

gwizard

New member
מדריך הסברתי לוויקאן הצעיר

שלום. אני הרגשתי שהיה צריך לכתוב את זה מזמן, אבל עד היום לא מצאתי כוח לזה. דבר מעניין קרה לי היום שבעקבותיו החלטתי שמשהו אומר לי כי צריך לעשות משהו מיוחד היום. אז קבלו את המדריך ל"יציאה מהארון" לוויקאן הצעיר (והמבוגר כאחד). אני השתדלתי לכתוב את זה כמה שיותר ממצא, אך יכול להיות שנפלו טעויות פה ושם. תרגישו חופשי לתקן אותי, אך תזכרו כי וויקה זה דבר אינדיבואלי ואני, כמובן, מסתמך על מה שאני מכיר. לצפייה במדריך לחץ כאן אלון.

RainBird

New member
לי זה היה פשוט דווקא "אימא, אבא, אני שייך עכשיו לדת סוגדת טבע ואוהבת אדם וליברלית. היהדות לא מתאימה לי. לשאלות יש לפנות לערימת הספרים בצד השמאלי של החדר" אבא הרים את מבטו מהטלוויזיה "בסדר בן" זהו זה.

gwizard

New member
חהחהחהחהחה

קראת אותי
טוב, עכשיו ברצינות, לא לכולם זה ככה. יש לי תלמידה בקורס שהייתה צריכה לעשות את השיחה הזו עם אמא שלה. אני לא יודע איך בדיוק זה התנהל, אבל התוצאות נראות לעין - היא נשארה בקורס ויש לה אישור הורים לכך.

RainBird

New member
למה אתה צוחק? זה עצוב! לא קיימים מספיק חרדים שאיבדו את ילדם לחילוניות ולכן אמרו עליהם קדיש? אלו שליברליים מספיק, יקבלו את הילד לא משנה מה הוא, אלו עם מוח סגור, יסגרו בפניו את הדלת עוד לפני שהוא יספיק להשמיע את הטיעון הראשון. "מה אתה לא יהודי?!" וזהו. נזק עם היחסים לכול החיים.

gwizard

New member
אתה מקצין

הרי אני לא דיברתי על חרדים. אצלהם זה ברור שאין מצב שיתנו לילד שלהם להיות פאגאן. ואם כבר הזכרת אנשים עם מוח סגור, נכון, במקרה הזה יהיה מאוד קשה להסביר משהו. אבל זה אפשרי ונעשה ואני מאמין שגם יעשה בעתיד על ידי רבים וטובים. כל זאת לא אומר שאני מעודד מישהו לספר להוריו מה הוא עושה ומה הוא מאמין בו. אני ממש לא מעודד אף אחד לשום דבר. אבל לעזור אני מוכן.

RainBird

New member
ההקצנה הייתה מכוונת ישנם מספיק אנשים שגם אם הם לא חרדים דבקים בזהות היהודית בצורה מדהימה.

gwizard

New member
זה נכון

תמיד לא חסר אנשים כאלה. אך מה אתה מציע לעשות במקרה כזה ? לא לנסות זה גם לא טוב, אפילו אם הנסיון יכול לעלות בשלווה המשפחתית.

RainBird

New member
אני אומר להשתמש בשיקול הדעת מצד אחד, להיות כן עם ההורים זה דבר חשוב ודבר שני זה עלול להיות ממריץ להרס יחסית שנבנו במשך שנים. כשאדם מכניס גורם זר באישיות שלו שאנשים הקרובים אליו לא מזהים יש מידה מסויימת של פחד ודאגה שאפילו ההורים הכי ליברליים חשים. ואני לא מדבר על ההקצנה בנתיים. והאמת היא שהפחד שלי זה לא הדחיה עצמה אלא הצחוק. ההורים לוקחים את זה כמרד, שינאה למהות שהם הורישו בדיוק כמו קעקוע, שימוש בסמים ושאר דברים זרים שהילד מתנסה בו. תשמעו אני בסך הכל אומר שוויקה זו אמונה אישית. אין צורך לערב בה אחרים לפחות לא בשלב שאתה תחת חסות של אנשים שיכולים להשפיע עליך במידה גדולה מידי.

gwizard

New member
אני אסביר

ניקח מקרה אישי. אני דורש מהתלמידים שלי אשר מתחת לגיל 18 להביא אישור הורים להשתתפות בקורס. אני לא יכול לעשות אז זה אחרת, כי אם אני לא אבקש אישור הורים, לפי החוק (ואני עוסק מורשה לצורך מס הכנסה ומע"מ) אני אהיה אחראי לכל דבר אשר אותם קטינים יעשו. אני לא רוצה לשאת באחריות כזו, כי כמו שאמרת, וויקה היא דת אישית ואני לא יכול לדעת מה יקרה לחברה שילמדו אצלי ומה הם יעשו עם החיים שלהם. אין ספק שאני אעשה כמיטב יכולתי כדי להקנות להם ערכים נכונים ובסיס מוסרי נאוט, אך אני לא יכול להיות בטוח ב-100% שמה שאני אומר, נקלט ומיושם. זו אחת הסיבות לכתיבת מדריך זה. אלון.

למעלה