מדריך חתולים

liora shenhav

New member
אף פעם לא לי חתול ואני חושבת שאולי הגיע הזמן להביא גור קטן, לא כולם יקבלו את זה אבל אני רוצה חתול עם פרווה ארוכה ונעימה אז אני פחות מחפשת לאמץ חתול רחוב אלה למצוא חתול כמו שאני רוצה, נכנסתי לאתר הזה שמסביר על חתולים עם הרבה מדריכים והסברים, אתם חושבים שיש משהו נוסף שאני צריכה לדעת לפני שאני אגדל חתול לראשונה?

מילי08

Well-known member
בלי לקרוא את המדריך אני יכולה להגיד לך שצריך לבוא מוכנים נפשית לכך שחתול מטפס על הכל, בודק הכל, מגרד הכל ואוהב להיות ער בלילות... מעבר למדריכים תיאורטיים הדבר הכי חשוב זה לגלות סבלנות והבנה לאופי של החתול.
אפשר למצוא גם בעמותות לא מעט חתולים יפהפיים בעלי פרווה ארוכה ונעימה.
בהצלחה

אלישבע777

Well-known member
שלום ליאורה, האתר הזה הוא אולי מדריך טוב ומלמד, (לא ממש קראתי רק ריפרפתי) אבל הוא אתר פרסומי. קחי בחשבון שאתר מעין זה, מעוניין יותר מכל דבר- שתקני את המוצרים שלו.
לגבי אימוץ חתול - אנשי הפורום הזה, אינם אוהדים מכירה וקניה של חתולים גזעיים. זו תעשיה אכזרית של הרבעת חתולים ומכירתם, בשעה שיש אלפי חתולי רחוב, יפים לא פחות, הנידונים לגורל אכזר של חיי רחוב קשים מאוד. אני ממליצה לך לאמץ חתול לא גזעי, שבו תתאהבי ואם אינך רוצה מהרחוב - אז תמצאי מודעה עם גורים ביתיים שתקבלי חינם, או תמורת תשלום סמלי עבור הטיפול שהגורים קיבלו. גם אני עשיתי כך לא פעם. אתן לך טיפים לחיפוש את הגור שאת תאהבי.

אישית אני ממליצה על פרווה קצרה, כי נוח לחתול בפרווה כזו. פרווה ארוכה יש לספר פעם בשנה באביב אצל ספרית חתולים, למען רווחתו של החתול. אם לא, הפרווה הרכה והנעימה, ן יוצרת עם הזמן קשרים מסובכים והחתול מתקשה לטפל בה וזה גם מכוער ומוזנח וגם לא נעים לחתול וחם לו. מכל מקום אם זה מה שאת אוהבת - קחי בחשבון שאת תצטרכי להקדיש זמן יום יום לסרק את הפרווה, כדי שלא יהיו קשרים. חתולים בעלי שיער ארוך, לא תמיד אוהבים את ההברשה, ועלייך יהיה למצוא את שביל הזהב ולחבב את הפעולה עליהם. חתולים קצרי שיער, מתים על ההברשה ואף מבקשים אותה מהבעלים.

כל פרווה קצרה או ארוכה, נושרת בכמויות מסחריות בעיקר באביב ובקיץ. אפשר למלא בהן ציפיות של כריות (מניסיון!!) ככל שהיא ארוכה יותר, היא מלכלכת יותר את הבית, כולל ריפודים וזה בולט מאוד. כל פרווה מלכלכת את הבגדים, ופרווה ארוכה מלכלכת שבעתיים ( כדאי להצטייד ברולר דביק, לניקוי הבגדים). מכל מקום, עניין הנשירה הוא אחת הבעיות שיוצרים חתולים ואם את חובבת ניקיון - אז תצטרכי כל יום לנקות ריפודים ולטאטא את עדרי הכבשים בכל מקום....
יש חתולים לא גזעיים, בעלי פרווה ארוכה וזנב שועל, או פרווה חצי ארוכה. הם בהחלט יפים. מכל מקום, אני מאמינה שאם יש לך חלום וזה החתול שאת רוצה - לכי על זה וגם תפעלי בהתאם. מה שקובע לא פחות זה אופי החתול ואם הוא שבה את ליבך ממבט ראשון...

לגבי אופן החיפוש:

א. תחליטי אם את רוצה זכר או נקבה ואילו צבעים ודגם מועדפים עלייך: אפור חלק, אפור מפוספס, שחור לבן חלק, ג'ינג'י פסים או נקודות עם או בלי לבן וכו'
תסתכלי באתרים עם תמונות כדי שתוכלי לדעת איזה חתול הוא משאת נפשך. את יכולה למצוא כל דגם כמעט , בין חתולים לא גזעיים המחכים לאימוץ.

ב. תסתכלי באתרים המציעים גורים חינם ותתרשמי מההיצע שלהם. ותעשי לך רשימה מה נראה לך. זה תהליך שלוקח זמן!! לא להחליט מייד. שימי לב בן כמה הגור, לפעמים המפרסמים אינם מעדכנים גיל! אני ממליצה על גור בן 6-8 שבועות. ככל שהוא בוגר יותר, יהיה לך קשה יותר להקנות לו הרגלים חדשים, אם תרצי.

ג. תורידי תמונות של חתולי החלומות שלך ותדפיסי. שימי מודעות אצל ווטרינרים שונים . ככה אני מצאתי את החתול החדש שלי, היום כבר בן שנה. חתול רחוב חמוד ביותר ונוח מאוד , בזכות עוזר הווטרינר השכונתי שקישר ביני לבין מי שמצאה אותו.

ד. כתבי כאן בפורום או בפיסבוק מה את מחפשת. שוב, לא למהר. לשקול היטב וללכת לבדוק את הגור ולא להבטיח מראש. תאמצי גור ידידותי ולא פחדן או תוקפני, ואת זה שתתאהבי בו ותרגישי שזה הגור.

ה. עם האימוץ ללכת מהר לווטרינר לטיפול ראשון נגד פרעושים ( הם עלולים להתרבות בבית) ותולעים. אם הגור מאוד קטן, אפשר להשתמש בתבנית אפיה מאלומיניום , עם חול חתולים כמובן, עד שהוא יוכל להיכנס לקופסא גדולה.

שיהיה בצלחה. מקווה שעזרתי! ספרי לנו כשתמצאי.

מסכים לגמרי עם מה שכבר נכתב, ועוד כמה דברים: הגזעים השונים טופחו בעיקר עבור המראה שלהם. לא עבור האופי. לכן חתולים גזעיים בד"כ יהיו בעלי אופי בעייתי יותר/פחות נעים. כמו כן, חתולי "רחוב" הרבה יותר חזקים, בריאים ועם פחות "נישואי קרובים" בהיסטוריה שלהם.
אם תבקרי באתרי האימוץ למינהם, תמצאי מגוון עצום של סוגי פרווה, דוגמאות וצבעים. ובטוח גם כאלה שיהיו לטעמך. למרות שכמו שכבר כתבו - האופי הוא המרכיב החשוב ביותר בהנאה מהשותף החדש.
אגב, נקודה למחשבה שנוטים להתעלם ממנה - חתול זה כמו ילד. זו מחויבות להרבה שנים. אי אפשר "לנסות" כמה חודשים ולהחזיר. וצריך לחשוב על העתיד. חתול ביתי חיי סדר גודל 17-18 שנים. אסור לאמץ אם מתכננים שינוי שחתול לא יכול להשתלב בו.

למעלה