מדריך למתחיל

kodo123

New member
מדריך למתחיל

שלום יש לי שני דגי זהב בתוך כלי זכוכית (כ 4 ליטר) איך צריך לטפל בהם כדי שישרדו מבחינת החלפת מים/חימצון/כלור תודה מראש

VELTAIL

New member
אז ככה...

לי היו שנה דגים בצנצנת ואני מומחית בטיפול... פעם בשבוע להחליף להם שלוש רבעים מהמים,אם הצנצנת בלי מכסה או שיש בה חור או משהו ייכנס אוויר...לגבי כלור יש חומר שנקרא אנטי כלור קנה אותו ושים 2 טיפות,ורצוי לקנות מטילן בלו ולשים טיפה אחת,מטילן בלו מחטא את המים...ושומר על ביצי הדגים ומפני ריקבון סנפירים,לי לא הייתה צנצנת כ"כ גדולה אבל ריחמתי על הדגים במבט...קשה להם בד"כ להסתגל בהתחלה... בכל מקרה שיהיה בהצלחה!!!

wiz

New member
"מומחית בטיפול"... ../images/Emo3.gif

לכלוא דגי זהב בצנצנת למשך שנה גם לא כ"כ מסתדר עם החתימה שלך...
ולשואל המקורי - פה אתה לא תקבל המלצות או הצדקות להתעללות בדגים. אם אתה רוצה לגדל דגי זהב, קנה להם מיכל מספיק גדול (לשם השוואה, בחו"ל מדברים על כ-40 ליטרים לדג אחד). אם תצטרך עוד המלצות אתה מוזמן לשאול.

VELTAIL

New member
אבל זה היה כי לא יכולתי לעשות שום

דבר אחר....עוד יומיים אני מעבירה אותם לאקווריום 100 ליטר ואולי אוסיף עוד דג...

סימסית

New member
וולטייל למה את לא עונה למסרים??

שלחתי לך שלוש ואין תגובה ממך......

VELTAIL

New member
לא קיבלתי שום מסר...

מוזר?!טוב,בואי לצ'אט של הפורום הקבוע!

OZEEVI

New member
וולטיל לדעתי זהבזבוז מה שתעשי

לקנות אקווריוום ואת כל הטיפולים בשביל 3 דגי זהב זה לא ממש מתשלם, אם יש לך מרפסת תקני כד תאטמי את החור ושימי שם את הדגי זהב, הם יסתדרו מצוין , ובאקווריום תגדלי דגים טרופים שהם הרבה יותר יפים, וגם קל להרבות אותם, אם תצטרכי עזרה אז את יכולה לשאול אותי.

VELTAIL

New member
אני לא יודעת כ"כ לטפל בדגים טרופיים

אני פוחדת שהם ימותו...

OZEEVI

New member
דגים טרופים לא מתים כל כל מהר

דגים לא מתים כל כל מהר, אחרי שיש לך ניסיון בדגי זהב צריכים לעלות רמה, יש מלא מאמרים שיבטיחו את ההצלחה בדגים וזה בדוק אני יכול לשלוח לך כאלו מלא, אפשר גם לקנותץ את הספר האקווריום של דיק מילס שהוא ספר מצוין לטרופים, בטרופים מתחילים עם משריצים זה כמעט אותו טיפול של דגי זהב, אם את צריכה עזרה אני יכול גם לעזור לך

Suikun

New member
לאטום את הכד שהם בתוכו??

ואיך ההיא תאכיל אותם? ומאיפה תחלופת האוויר? החמצן? נשמע לי מוזר. בכל מקרה, דגי זהב הם דגים לכל דבר. זה שהם דגים עמידים וזולים, לא הופך אותם לפחות דגים מהשאר. שתדע לך שיש המון תחרויות בחו"ל לגבי גידול דגי זהב, ועשרות אם לא מאות מינים של דגים, חלקם קלים לגידול, וחלקם קשים.

OZEEVI

New member
דגים מסתדרים מצוין בכד

מנסיון דגי זהב בכד זה לא הופך אותם לדגים פחות חשובים ההפך , מתי שהכד נמצא במרפסת יש לו אויר 24 שעות ביממה מהאויר כמובן, החלפת מים עושים פעם בשבוע אז אין אמוניה גבוהה, ומאכילים אותם כמו שאתה מאכיל אותם בדיוק

OZEEVI

New member
לשים מטילו בלו ואנטי כלור .....

זה לא רעיון הכי טוב בד"כ שמים חודש אחרייי את התרופה

למעלה