מדריך לתכונת LYRICS
בגלל שאני רואה שנושא הליריקס עולה בפורום לפחות פעם בשבוע, החלטתי לכתוב מדריך מפורט לשימוש בקבצי ליריקס (למרות שאני לא מבין למה הקבצים הללו טובים
). 1. השגת הקבצים קבצי ליריקס ניתן להשיג בשני דרכים: א. הדרך הקלה: דרך אתרי אינטרנט שניתן להוריד מהם קבצים מוכנים. דוגמא http://www.mstclub.com/lyrics/search.aspx (נמצא בקישורי הפורום). ב. הדרך הקשה: ליצר את הקובץ לבד. כן, ניתן לכתוב קובץ ליריקס לבד. לצורך זה צריך לפתוח את פנקס הרשימות (קיים בכל מחשב שיש בו חלונות תחת התחל –> כל התוכניות –> עזרים –> פנקס רשימות). לקובץ צריכה להיות תבנית קבועה. למשל הקובץ הבא: ....... (Omit) [00:00] yesterday once more [00:02] When I was young , I'd listen to the radio [00:08] Waiting for my favorite songs [00:13] When they played I'd sing along [00:18] It made me smile ....... (Omit) { צריך להיות משמאל לימין... מגבלות תפוז
} מצורף קובץ לדוגמא. תנסו להפוך אותו ל-LRC כדי לראות שהבנתם (ואפילו תוכלו להכניס אותו לנגן עם שיר בעל שם דומה
) הזמן [min:sec] זה הפורמט שצריך לצורך LYRICS , כל משפט צריך להיות לו לפחות מזהה זמן אחד או יותר. הערה: יש הגבלה ל-500 מילים בקובץ ליריקס אחד. ה-Omit חשוב בהתחלה ובסוף. (הערה שלי: אין לי שמץ של מושג כיצד לקבוע את זמן ההתחלה של כל שורה. אני מניח שצריך לשמוע את השיר ולמדוד זמנים
). לאחר שכתבנו את המילים והזמנים בפנקס הרשימות, נשמור את הקובץ עם אותו שם של השיר, אבל עם סיומת LRC (זה חשוב מאוד מאוד! אחרת המכשיר לא יזהה את הליריקס ולא ישמיע אותו עם השיר הנכון). כדי לעשות סיומת LRC, נלך ל- קובץ –> שמירה בשם, בחלון השמירה, בשם הקובץ נרשום את שם השיר "LRC." (למשל: yesterday once more.LRC) ונלחץ על שמור. הערה: מניסיונות שעשיתי עולה שניתן לשמור שמות שירים וקבצי ליריקס גם בעברית (למרות שהנגן מציג אותם כג'יבריש). לא ניתן לכתוב את מילות השיר בעברית כיוון שהנגן לא קורא עברית (יציג את המילים כג'יבריש). את השירים יחד עם קבצי הליריקס שיצרנו / הורדנו נעתיק לנגן כמו שתמיד מעתיקים שירים, אבל חשוב מאוד שהשירים וקבצי הליריקס ששיכים להם יהיו באותה תיקייה, ולא הליריקס לא יפעל (בשום אופן *לא* ליצור תיקיה מיוחדת לליריקס). 2. הפעלת הליריקס נפעיל את הנגן (Play). בצד שמאל של התצוגה יש סימן של תו נגינה בתוך ריבוע. כאשר נגיע לקובץ שצמוד אליו קובץ ליריקס, תופיע ליד התו בתוך הריבוע האות T. אז נלחץ על הג'ויסטיק (שמעביר את השירים) פנימה ונחזיק אותו לחוץ כמה שניות. המסך יתחלף ובמקום כל הנתונים נראה את המילים של השיר כמו שנכתבו בקובץ ובהתאם לזמנים שרשמנו. ליציאה ממצב ליריקס יש ללחוץ שוב על הג'ויסטיק. הערה 1: השיטה הנ"ל נוסתה על נגן של Ergotec ועוד נגן ג'נרי עלום שם ועבדה יפה. אני לא יודע אם היא עובדת בנגנים של חברות מוכרות (Creative, iRiver וכו'). הערה 2: השיטה נוסתה בהצלחה בקבצים בפורמט MP3 ובפורמט WMA. לא יודע אם זה יעבוד בפורמטים אחרים. הערה 3: לראות טובה יותר של המסך, מומלץ לשים את השהיית התאורה על מקסימום (30 שניות – דרך תפריט SYS –> Backlight) אבל צריך לקחת בחשבון שזה גומר את הסוללות יותר מהר. בהצלחה!
בגלל שאני רואה שנושא הליריקס עולה בפורום לפחות פעם בשבוע, החלטתי לכתוב מדריך מפורט לשימוש בקבצי ליריקס (למרות שאני לא מבין למה הקבצים הללו טובים