מדריך נימוסים באקדמיה או מה נהוג?

mummy

New member
מדריך נימוסים באקדמיה או מה נהוג?

לפני כמה חודשים פניתי לחוקרת מובילה, מבריקה ונחשבת מאד בתחום שפרסמה בעבר מאמר שנוגע בנושא המחקר שלי (כמעט היחיד שפורסם בנושא בהקשר הישראלי). שאלתי אותה אם תהיה מעונינת להנחות אותי בפוסט. מכל מיני סיבות בירוקרטיות בעיקר, זה לא קרה בסוף (הגשתי מועמדות בחסות חוקרת אחרת) אבל התפתחה בינינו התכתבות ארוכה שבמהלכה היא הביעה ענין רב לקרוא את עבודת הדוקטורט שלי - שנמצאת כרגע בשיפוט כזכור. היא ממש התלהבה, ואמרה שתרצה שנפגש (אז היא היתה בחו"ל) ונכתוב יחד על הנושא ועוד כל מיני דברים שלא האמנתי למקרא עיניי. בחיל ורעדה שלחתי לה את העבודה בדואר, לבקשתה. מאז עבר חודש וחצי. אני יודעת שהיא קיבלה אותה, כי היא שלחה לי מייל שזה הגיע ושהיא מאד מצפה לקרוא ברגע שיהיה לה זמן. נראה לכם חצוף לשלוח עכשיו מייל ששואל משהו בענין? אין לי ספק שהיא מאד מאד מאד עסוקה, ברור לי שזה בערך הדבר הכי פחות דחוף בלוח המשימות שלה, ועם זאת אני סקרנית בטירוף לשמוע מה יש לה להגיד (וכמובן כבר בניתי תילי תלים של תסריטי זוועות על כך שהיא לא אומרת כלום כי היא קראה וחושבת שזה מזעזע...). מה דעתכם? ואם כן, איך מנסחים מייל כזה בלי להשמע לחוצה ואגרסיבית מדי (באנגלית כמובן). תודה!

משוש30

New member
בטח לשלוח, למה לא?

משהו כמו: Dear prof. X I know that you are very buzy and probably did not have the rime to read my entire dissertation. However, if you did have the chance to read parts of it I would love to get your remarks and thoughts of the matter. Your opinion is very valuable to me. אם יש טעויות אני מצטערת כי אין לי פה בודק איות משהו בסגנון מאשה

משוש30

New member
"thoughts on" not thoughts of

מה יהיה? אני לא יכולה לשרוד חצי שניה בלי בודק איות?!

mummy

New member
תודה רבה, גזרתי ושמרתי

אני אנסה להתאפק ולחכות עוד קצת ואז אשתמש בהצעתך הנדיבה. תודה, תודה

22ק ו ס ם

New member
אני הייתי מחכה עוד קצת

חודש וחצי זה לא הרבה זמן באקדמיה ולא פשוט לקרוא עבודת דוקטורט. אני לא יודע איפה היא נמצאת אבל באירופה ובארה"ב כרגע זה סוף הסמסטר השני ברוב המקומות שזה אומר תקופה לחוצה מאוד. יש מטלות לימודים, מבחנים, עבודות וזו גם התקופה שברוב המקומות כותבים הערכות שנתיות לסטודנטים. אני הייתי מחכה עוד חודש לפחות כי אז העניינים ירגעו והיא תהיה בחופשה ובטח יהיה לה יותר זמן פנוי. אני באופן אישי אפילו הייתי מחכה אפילו יותר, בהנחה שזה לא קריטי עבורך ולא מעכב אותך בדוקטורט.

tulkin

New member
אני מסכים

אפילו מאמר לוקח באופן סטנדרטי (במדעי החברה) חודשיים שלושה עד שהוא חוזר משיפוט (ולפעמים יותר). עוד קצת סבלנות. מצד שני - את יכולה לכתוב לה עם יש לך משהו אחר... למשל, אם יש באופק הזדמנות להיפגש, או אם יש פרוייקט חדש שאת מתכננת לעשות ורוצה לשתף אותה ולשמוע את דעתה, או כל רעיון אחר שיהווה "תירוץ" אמיתי לכתוב לה. אבל גם אם אין כזה - אז עוד קצת סבלנות...

mummy

New member
רעיון מצוין, עכשיו רק נשאר למצוא תרוץ שכזה

tulkin

New member
לפעמים מהנסיונות למצוא תירוצים כאלה

מתגלות ההזדמנויות הטובות ביותר....

אז אולי דווקא לחכות לתחילת הסמסטר?

יכול להיות שהיא בענייני הכנות, חופשים וכו', וטרם הספיקה לקרוא. יש לכן הזדמנויות לא פורמליות להפגש בקרוב? כנסים, מפגשים אוניברסיטאיים? אם כן - הייתי מחכה עד אז. בכל מקרה, הייתי מחכה עוד מעט (עם כל התסכול שכרוך בזה).

mummy

New member
לא נראה לי שיצא לנו להפגש בקרוב במקרה

אבל זה גם רעיון טוב, אפילו יותר טוב מאשר מייל. לגשת ולהציג את עצמי בארוע כזה. אני אנסה לחשוב אם זה משהו שיכול לקרות מתישהו בקרוב (רוב הסיכויים שבמדינה כל כך קטנה וצפופה, ובתחום כל כך ספציפי זה רק ענין של זמן). תודה!

mummy

New member
כמו שהאירה דפנה למטה

היא אכן בארץ עכשיו, אבל נראה לי שאקבל את עצתך ואחכה עוד קצת. חודש וחצי זה באמת כלום במונחי קריאה וחומרים של אקדמיה. מה שכן, זה לחלוטין לא קריטי בשבילי ולא מעכב אותי יותר (אלא אם היא נגיד התקשרה לועדה לתואר שלישי אצלנו כדי להתלונן על המחדל
)

למעלה