מדריך קצר למי שעובר לארה"ב - דברים

MattD

New member
מדריך קצר למי שעובר לארה"ב - דברים

שלא שומעים בד"כ, וכדאי להכין טרם ההגעה אתה/את/אתם מתכוננים לעבור לארה"ב? ובכן הנה כמה טיפים לקרת המעבר. בארה"ב יש דבר שנקרא קרדיט (וקרדיט רפורט זה השימוש שלו). כאשר רוכשים פה דברים דבר ראשון ששואלים זה האם יש לך קרדיט. ואכן, קרדיט הולך יד ביד עם SSN, הלוא הוא ה- social security number. בארה"ב הוא כמו ת.ז. אם יש ואם אין לכם SSN תפתחו טרם הגעתכם חשבון בארה"ב, אם יש SSN מומלץ כי החשבון ישוייך ל SSN, כך יתחיל להבנות לכם קרדיט. תדאגו להעביר כסף לחשבון זה טרם הגעתכם, ואף להוציא כרטיס אשראי אמריקאי. שיטת כרטיסי האשראי בארה"ב הינה שונה, ולכן ממולץ להכין את זה מראש. רכישה בכרטיס ישראלי-בינלאומי סתם גוררת עמלות המרה ועוד, בקיצור בזבוז. אם יש חשבון, וגם עשיתם בו פעילות זה מצויין. כך תתחילו לבנות איזשהו קרדיט בארה"ב, גם עם זה ללא SSN. השיטה האמריקאית היא לממן הכל. לדוגמה, קנה רכב. שלם מקדמה 2000$ או בכלל לא, את השאר תממן בתשלום חודשי - לא מסובך. ככל שהקרדיט טוב יותר כך הריבית תהיה טובה יותר, כלומר תוכנית מימון יותר אטרקטיבית. חשוב לציין כי על אף שהשיטה שונה מבארץ, עדיין היא טובה כי (א) לא צריך לשים את כל הסכום באופן מיידי (מה גם שלא נתקלים הרבה בהנחת מזומן) ו (ב) הריבת בארה"ב הינה יחיסת נמוכה בימים אלו. בהצלחה

MattD

New member
דרך אגב . . .

עם מישהו מעוניין בעצות נוספות או כיצד ניתן להשקיע בחוכמה בארה"ב מוזמן להציג שאלות מעל עמודים אלו. חשוב! אינני מוכר כלום, סך הכל יש בידי ניסיון, הכירות ורצון לשתף.

טל ר

New member
וגם

זה שיש לך חשבון בנק, החשבון משוייך ל-SSN שלך, ועתה עושה בו פעולות כל חודש לא נותן דבר מבחינת Credit history, מכיוון ש-Checking account אינו מדווח ל-Credit Bureaus. כדי לקבל Credit history צריך לקחת Credit, וכמובן בשביל לקחת Credit צריך Credit history, וכאן ה-Catch 22. הפיתרון הוא בד"כ אחד מאלו: - לקחת אשראי Secured (למשל כרטיס אשראי Secured). - לקחת אשראי עם משכון (למשל הלוואת רכב). - להצליח לגרום למישהו לתת אשראי לא מובטח (כרטיס אשראי רגיל), ולהיבנות בהדרגה. - לקבל מעמד של סטודנט (זוהי השיטה בה רוב האמריקאים בונים את האשראי הראשוני שלהם - סטודנטים יקבלו אשראי בקלות רבה יותר).

ofer71

New member
מה לגבי אמריקן אקספרס ?

שמועה עקשנית טוענת כי מי שמחזיק כרטיס אמריקן אקספרס (גם ישראלי), יכול אוטומטית לקבל כרטיס אשראי בארה"ב, היות וה-credit history עובר מכאן לשם. מישהו יכול לאשר ? תודה מראש

odedee

New member
אכן, יש שמועה כזו.

אבל לא פגשתי אישית אף אחד שהצליח להוציא כרטיס ככה. לבן זוגי יש AMEX בישראל חמש שנים, וזה לא עזר לו להוציא כרטיס מקומי. לי יש GOLD MC בארץ יותר מעשר שנים, וגם זה לא הוכר פה. credit history לא יכול לעבור מישראל לארה"ב מהסיבה הפשוטה שהוא לא קיים בישראל. זה נכון שהחברות יכולות לראות שהיה כרטיס בארץ, עם תקרת שימוש מסוימת, בוותק מסוים. אבל צורת השימוש בכרטיסים בארץ שונה מבארה"ב. בישראל מי שמקבל כרטיס אשראי מתיר לחברת האשראי לגבות כל חוב ישירות מחשבון העו"ש. בארה"ב אין הרשאה כזו והסטורית אשראי משמעה שאדם משלם ביוזמתו חשבונות שנשלחים אליו. אם מישהו לא משלם חברת האשראי אינה יכולה לגבות את הכסף ישירות מחשבון הבנק שלו ועליה לפתוח בהליכי גבייה. בדרך כלל כרטיס האשראי הראשון שמקבלים הוא secured, כלומר מפקידים מראש אצל חברת האשראי פקדון מסוים שהיא יכולה לחלט במידה ולא משלמים חשבונות.

who knows1

New member
איך מקבלים אשראי של סטודנט?

יש לי חשבון בנק ב chase והם כל הזמן שולחים לנו טפסים לכרטיס אשראי ואז הם אומרים לנו שאין לנו הסטוריה ולכן הם לא אישרו את הכרטיס!! אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני כאן 8 חודשים ואני סטודנטית יש לי סיכוי לכרטיס אשראי? משהוא אמר לי שאם אני ימצא מישהוא שיוסיף את השם שלי לכרטיס שלהם אני יקבל הצעות אחרי כמה חודשים. אבל אני רוצה להיות בטוחה שזה נכון כי לא קל למצוא משהוא שיסכים.

טל ר

New member
תשובות

- אם אין לך SSN - תשכחי מזה. לא תקבלי כרטיס אשראי - אל תנסי אפילו. - כאשר את "מוסיפה את השם שלך" לכרטיס של מישהו, את מקבלת כרטיס אשראי עם מספר זהה לשלו, רק עם השם שלך. אותו חשבון חודשי, והדיווח לסוכנויות האשראי הוא על שמו. - אם את יכולה לדאוג שמישהו Will co-sign בעבורך (וכמובן יש לו היסטורית אשראי טובה), תוכלי להוציא כך כרטיס אשראי. - לגבי כרטיסי אשראי לסטודנטים: נסי להגיש בקשה לאחד מכרטיסי האשראי המכוונים לסטודנטים. אל תגישי בקשות רבות. טל.

PathGirl

New member
פתיחת חשבון בנק לפני הנסיעה

שלום לכולם! MattD - כתבת כי "אם יש ואם אין לכם SSN תפתחו טרם הגעתכם חשבון בארה"ב". איך אפשר לפתוח מהארץ חשבון בארה"ב - דרך האינטרנט? טלפונית מול הבנק? אין לי SSN אבל אני נוסעת ל-6 חודשים ומעדיפה לעבוד עם חשבון אמריקאי ולא עם הישראלי. אבל אם לא אקבל בארה"ב כרטיס אשראי אז אולי בכל זאת אין טעם בחשבון אמריקאי? תודה מראש.

menisc

New member
מס הכנסה

מנסיוני מומלץ מאד לקבל ייעוץ טרם נסיעה. אני ממליץ על WWW.USISRAELTAX.COM

למעלה