מדריך - תיקון חור בצמיג

גודבאר

New member
מדריך - תיקון חור בצמיג

שלום,

להלן מספר פעולות המאפשרות לתקן חור בצמיג.
1) איתור החור. לא אמור להיות קשה אצלי הפנימית פשוט יצאה דרך הצמיג
2) תופרים את החור באמצעות חוט דיג (ייתכן שגם חוט דנטלי יעבוד)
3) גוזרים חתיכת אלומיניום מאריזה של מוצר כלשהו (כגון במבה או קפה טורקי במקרה שלי). אפשר לגרד\לחורר מעט את האלומיניום עם מזלג ע"מ שיידבק יותר טוב
4) מדביקים בעזרת דבק מגע את חתיכת האלומיניום על התפירה מהצד הפנימי של הצמיג
5) מרכיבים חזרה

השפצור הנ"ל מחזיק אצלי כבר ארבעה חודשים ללא פאנצ'רים כאשר דווקא בצמיג השני חטפתי כמה בתקופה הזו. לאחרונה העברתי את הצמיג המשופצר לגלגל האחורי זה נראה לי יותר בטיחותי משום מה.

ariasdo

New member
רק תפרנים תופרים צמיגים אתה אף פעם לא יודע מתי יגיע הפיצוץ .

והכי מסוכן זה בירידות במיוחד בקיץ .
יש שחיקה לצמיג כאשר בולמים החיכוך עם הכביש יכול לקרוע את החוטים .

תיקון צמיג רק במצב שיש חור קטן בלבד עושים ע"י הדבקת במדבקה מבפנים עם דבק פנימיות מתאים ,
שימוש בצמיג מתוקן רק בקטעי מסלולים ללא ירידות .

מטעמי חיסכון גם אני רכבתי עם צמיג מתוקן אבל רק במסלול משורי גבעות , למרות שבעבר התפוצץ לי .
זה לא חוויה נעימה מרכיב המזל שיחק לטובתי .

המלצתי להמנע כמה שאפשר מרכיבה עם צמיגים ישנים או מתוקנים .

אריה סדובניק

גודבאר

New member
נכון. אבל בכל זאת אני ממש מבסוט מהצמיג המתוקן שלי לכן שיתפתי

אין לי ספק שצמיג חדש או משומש בלי שפצורים עדיף. אבל למי שנתקע בסופ"ש עם חור בצמיג או שמעדיף להזמין מחו"ל ולא רוצה להשבית את האופניים בזמן הזה זה בהחלט פתרון לא רע.

זכיר

New member
אני זוכר שנתקעתי פעם בלי צמיג בתחילת רצף חג\שבת ארוך

ומבעס במיוחד בגלל שתכננתי רכיבה מיוחדת.
&nbsp
הלקח שלי הוא שתמיד יש צמיג ספייר בבית.
&nbsp
חוץ מזה, תיקון מעניין עשית. אם הייתי אתה, הייתי חושש לרכב על הצמיג הזה. מקסימום עד לחנות אופניים קרובה כדי לקנות צמיג חדש.

יעקב 471

New member
גם אני בעד תיקון חורים , אבל בשני תנאים

האחד , שהקרע לא מעבר ל 7-8 מ"מ , והתנאי השני שהצמיג יחסית חדש . אני לא תופר ולא מדביק אלא פשוט משתמש בטלאי שעשוי מפיסת צמיג משומש . עשיתי את זה בהרבה הזדמנויות וזה מעולם לא איכזב אותי .

ItsikH

Member
אין צורך לתפור, ואת תפקיד חתיכת האלומיניום יכולים למלא
עטיפה של ג'ל או... שטר [מהסוג החדש בלבד - 20/50/200]. תיקונים פשוטים למדי כאלו - יש עוד כמה שיטות דומות - יכולים להחזיק זמן רב, אבל לעולם בחזקת סיכון, זו שיטה מעולה למצב חרום בשטח אבל לא הייתי בונה עליה לאורך זמן. רק במקרה אחד זכור לי שמשכתי את הצמיג המשופצר שבוע-שבועיים לפני שהחלפתי.

למעלה