מדריכי הטיולים כמשל...

ריקי זו אני

Well-known member
בין יתר המיומניות שרכשתי במהלך חיי היה קורס מורי דרך...
מאחר ואני אוהבת לטייל, ומאחר ואני מתה על מסעות במדבריות... ומאחר ושילבתי בין המסעות במדבר לבין הוראת הדרך... בססתי את אלה בלימודים אקדמיים בתחום ארץ ישראל. ומה מצאתי בתחום המופלא הזה?
1. שרב רובה של ארץ ישראל - מדבר
2. שחלק נכבד (לא מדדתי כמות) מהאתרים בארץ ישראל אלה אתרים נוצריים...
3. שכסף זה לכלוך שאנו שואפים שילכלך אותנו כמה שיותר...
וכך שילבתי בין הסעיפים... ושמחתי מאוד.
למה שמחתי?
א. כבר היה ברור לי שיש בי כשרון להפוך כל דבר דומם או נע... לכסף.
ב. קבעתי לי אתגר כפול... שאומר לימודים+עבודה כמדריכת טיולים... משפר מאוד את התגמולים רק למצוא את מי שיקנה ממך את הסחורה.
ג. מצאתי קלינטורה מההמת...
נוצרים אדוקים בדתם...
שה-$ מצוי בכיסם לרב...
משלמים היטב עבור סחורה טובה... קרי אינפורמציה...

אני עבדתי עם קבוצות קטנות. כמות תיירים שיאכלסו במקרה הרע... מידיבוס..., בעדיפות לכמות תיירים שתאכלס... מיניבוס.
והנה... במקום להנות מפרנסה טובה ותארים אקדמים באו עלינו אויבים מכל צד.
'אויבים' כאן לא הכוונה לחמאס או ג'יהאד איסלמי... חיזבאללה או פתח'... גם לא צבאות סדירים כאלה ואחרים של דוברי פרסית... ו/או ערבית, אלה הטכנולוגיות החדשות.
ומאחר והקידמה לא באה לנקום בריקי דוקא... כולנו ניכנס כנראה מוקדם מהרגיל לקטגוריה 'מיושן' או 'מיושן וחסר טואלט'... כמו אותו קטר בשירו של אריק לביא... שנזרק למזבלה ואיש לא זוכר ולא מתגעגע...
כי הרי מה מוכרת מדריכת הטיולים שהיא בעלת תואר שני באקדמיה הישראלית שהתמחתה במנזרי מדבר יהודה הקדומים והקיימים...? ידע...
ידע היה מצרך יקר. אפילו יקר מאוד. וכיום?
הרי למרות שאנו יודעים... מלומדים... ועוד... יש חכמים פי כמה וכמה מאיתנו. רק תבקש ותוך שניות תקבל... את כל המידע תקבל... באופן המזוקק ביותר ומבלי שהמרצה שלך... ישכח, ולו קמצוץ של מידע...
מי יהחה זקוק למדריכי טיולים בכלל? ישבו התיירים באוטובוס שיודע מראש לאיזה אתרים להיכנס... ומה להסביר בכל אתר ואתר... ומה לא!!!
לא נעים לשבת מול רמקול בזמן נסיעה??? שטויות.
אלה שגם האקדמיה עומדת להחזיר ציוד ב'זכות' פרופסורים חמורי סבר שלא מוכנים לשמוע שום סטיה מהדעה האקדמית שהם משמיעים... שזה לבסוף דעת התורמים הקטרים... לאוניברסיטה...
ומי זקוק לשופטים??? כשפי אלפי מונים נשלפים מהבינה המלאכותית כל הפסיקות במאה ולמישים השנה האחרונות לכל סוג של עבירה???

Harrington

Well-known member
מנהל
מאחר ואני אוהבת לטייל, ומאחר ואני מתה על מסעות במדבריות... ומאחר ושילבתי בין המסעות במדבר לבין הוראת הדרך... בססתי את אלה בלימודים אקדמיים בתחום ארץ ישראל. ומה מצאתי בתחום המופלא הזה?
למה שמחתי?
ב. קבעתי לי אתגר כפול... שאומר לימודים+עבודה כמדריכת טיולים... משפר מאוד את התגמולים רק למצוא את מי שיקנה ממך את הסחורה.
נוצרים אדוקים בדתם...
שה-$ מצוי בכיסם לרב...

אני עבדתי עם קבוצות קטנות. כמות תיירים שיאכלסו במקרה הרע... מידיבוס..., בעדיפות לכמות תיירים שתאכלס... מיניבוס.
'אויבים' כאן לא הכוונה לחמאס או ג'יהאד איסלמי... חיזבאללה או פתח'... גם לא צבאות סדירים כאלה ואחרים של דוברי פרסית... ו/או ערבית, אלה הטכנולוגיות החדשות.
ומאחר והקידמה לא באה לנקום בריקי דוקא... כולנו ניכנס כנראה מוקדם מהרגיל לקטגוריה 'מיושן' או 'מיושן וחסר טואלט'... כמו אותו קטר בשירו של אריק לביא... שנזרק למזבלה ואיש לא זוכר ולא מתגעגע...
כי הרי מה מוכרת מדריכת הטיולים שהיא בעלת תואר שני באקדמיה הישראלית שהתמחתה במנזרי מדבר יהודה הקדומים והקיימים...? ידע...
הרי למרות שאנו יודעים... מלומדים... ועוד... יש חכמים פי כמה וכמה מאיתנו. רק תבקש ותוך שניות תקבל... את כל המידע תקבל... באופן המזוקק ביותר ומבלי שהמרצה שלך... ישכח, ולו קמצוץ של מידע...
מי יהחה זקוק למדריכי טיולים בכלל? ישבו התיירים באוטובוס שיודע מראש לאיזה אתרים להיכנס... ומה להסביר בכל אתר ואתר... ומה לא!!!
אלה שגם האקדמיה עומדת להחזיר ציוד ב'זכות' פרופסורים חמורי סבר שלא מוכנים לשמוע שום סטיה מהדעה האקדמית שהם משמיעים... שזה לבסוף דעת התורמים הקטרים... לאוניברסיטה...
ומי זקוק לשופטים??? כשפי אלפי מונים נשלפים מהבינה המלאכותית כל הפסיקות במאה ולמישים השנה האחרונות לכל סוג של עבירה???
עד היום זוכר לטובה כמה מדריכי טיולים שהדריכו אותי בצעירותי. אולי אז הייתי 'ירוק' וחשבתי שהידע הרב שהם משדרים רחב יותר מכפי שבאמת היה להם, אולי באמת היה להם ידע נרחב, אבל אלו שהדריכו טוב באמת זכורים לי עד היום, עשרות שנים הלאה, עם שמות ותמונות ואפילו חלק מסיפוריהם :).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עד היום זוכר לטובה כמה מדריכי טיולים שהדריכו אותי בצעירותי. אולי אז הייתי 'ירוק' וחשבתי שהידע הרב שהם משדרים רחב יותר מכפי שבאמת היה להם, אולי באמת היה להם ידע נרחב, אבל אלו שהדריכו טוב באמת זכורים לי עד היום, עשרות שנים הלאה, עם שמות ותמונות ואפילו חלק מסיפוריהם .
לטעמי מדריכי טיולים, יותר מרצים מאשר יש להם ידע.

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי הם מדברים מתוך קריאת החומר כמו שחקן בתאטרון.
יתכן. לא יודע. בת שלי גם היא מדריכת טיולים, אם כי לא לכל הארץ אלא לאזורים ועניינים מוגדרים. אבל לא שמעתי הרצאות שלה. בכל מקרה עצם העובדה שאני זוכר עד היום את מה ששמעתי בצעירותי ואת אותם אנשים שסיפרו את מה שסיפרו, מלמד שהם עשו משהו טוב כנראה, בין אם זה היה אמיתי ובין אם לאו :).

mיטלמן

Well-known member
יתכן. לא יודע. בת שלי גם היא מדריכת טיולים, אם כי לא לכל הארץ אלא לאזורים ועניינים מוגדרים. אבל לא שמעתי הרצאות שלה. בכל מקרה עצם העובדה שאני זוכר עד היום את מה ששמעתי בצעירותי ואת אותם אנשים שסיפרו את מה שסיפרו, מלמד שהם עשו משהו טוב כנראה, בין אם זה היה אמיתי ובין אם לאו :).
למה?
מה שייך?
"בת שלי..." לא שמעתי הרצאות (הדרכות?) שלה, אז למה אתה מספר לנו עליה ומסגיר במשפט הראשון את שפת האם שלך? בת שלי?
העובדה השניה לא שייכת, רושם מצעירותינו לא בהכרח מוכיח משהו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כובע.
אלו שקראו ובעלי ידע בסיסי (ביותר) בהבנת הנקרא, ישמחו להשיב לך על שאלתך. אני לצערי לא פנוי היום לשחק עם ילדים. עמך הסליחה.
"בת שלי..." לא שמעתי הרצאות (הדרכות?) שלה, אז למה אתה מספר לנו עליה ומסגיר במשפט הראשון את שפת האם שלך? בת שלי?
מעבר לכך ששפת האם שלי ידועה לכל גולשות וגולשי הפורום (בהיותו קומונה עדיין), לא מצאתי בעיה מיוחדת במילים. אכן מדובר בבת שלי. אם קשה לך עם זה אציע שתצרי קשר עם האקדמיה ללשון עברית ותבקשי מהם לשנות את מה שלא מסתדר לך.

למה סיפרתי עליה? כנראה, אני לא בטוח, אבל יש מצב שעשיתי זאת בגלל שחשבתי שזה רלוונטי למה שרציתי לומר ו/או יעניין את קוראי דברי.
העובדה השניה לא שייכת, רושם מצעירותינו לא בהכרח מוכיח משהו.
אולי לא. ואולי זה מלמד בדיוק את מה שהצעתי שזה מלמד. כל אחת ואחד יסיקו את מסקנותיהם ויגבשו את עמדתם כנהוג וכמקובל. תודה לך על השתתפותך הפעילה בשיטת דיון זו.

משתפרת1

Well-known member
למה שמחתי?
נוצרים אדוקים בדתם...
שה-$ מצוי בכיסם לרב...

אין ספק שבינה מלאכותית תדע יותר מכל מדריך תיירות ספציפי. אבל טיול הוא לא רק מידע. הרבה מהמידע עוזר לאנשים באותו רגע, באותו אתר, אך מתעמעם בהמשך כשהם חוזרים לחייהם. החוויה שבטיול היא גם ההכרות עם האתרים, אך גם האוירה. האנרגיות שמדריך מוצלח משדר לעולם לא תוחלפנה ע"י בינה מלאכותית כלשהי, ידענית ככל שתהיה.
לכל מי שנוהג לנסוע בקבוצות בטיולים מאורגנים- בררו היטב מי מדריך הקבוצה. יכול להיות מסלול נפלא, אך הצלחתו והכיף שבו תלויים מאד במדריך.

נערך לאחרונה ב:

ריקי זו אני

Well-known member
באופן כללי ההכשרה להדריך היא מאוד מאוד כללית ויש בה מעט מידי ידע.
זה דומה מאוד ללמוד נהיגה... את לומדת מסלול מסויים, נבחנת על המסלול שאת מכירה גם כשאת שיכורה או בשינה... ולנהוג ילמד אותך הניסיון...
בהדרכה זה יותר קל כי התיירות נעה בין מצדה, הרודיון, קיסריה וירושלים... ויש לאלה מכנה משותף אחד... - הורדוס ההבנאי הגדול...

Harrington

Well-known member
מנהל
באופן כללי ההכשרה להדריך היא מאוד מאוד כללית ויש בה מעט מידי ידע.
זה דומה מאוד ללמוד נהיגה... את לומדת מסלול מסויים, נבחנת על המסלול שאת מכירה גם כשאת שיכורה או בשינה... ולנהוג ילמד אותך הניסיון...
בהדרכה זה יותר קל כי התיירות נעה בין מצדה, הרודיון, קיסריה וירושלים... ויש לאלה מכנה משותף אחד... - הורדוס ההבנאי הגדול...
חזקה על מדריכי הטיולים שמשתתפים בהכשרות, שהם אוהבי הארץ גדולים. אלה לא מסתפקים בידע המקצועי שהם מקבלים בהכשרה, אלא יוצאים ולומדים חומר נוסף בעצמם. בהכשרה ילמדו כיצד להעביר אותו בדרך נכונה וטובה, אבל הידע עצמו יגיע (גם) ממקורות נוספים מעבר להכשרה.

למעלה