מדריכת סימולטר-חיל אוויר למתנדבים, זה אפשרי?

genzer100

New member
מדריכת סימולטר-חיל אוויר למתנדבים, זה אפשרי?

רציתי לדעת אם אני יכולה להיות מדריכת סימולטר בחיל האוויר אם אני מתנדבת רפואית (ובהנחה שהמגבלה שלי תאפשר לי לשרת בתפקיד הזה), האם התפקיד סגור למתנדבים?

נ ו ע ה 12

New member
התפקיד לא סגור למתנדבים

שני המסלולים היחידים שאני יודעת עליהם שסגורים באופן גורף (וגם כן אפשר להגיש בקשות מיוחדות) הם ממר"ם ועתודה.

הכל כמובן תלוי בנתונים שלך (קב"א, דפ"ר) ובמגבלות הרפואיות כפי שרואה אותן רופא תא מתנדבים. כלומר, יכול להיות שמבחינתך ולדעתך הכל בסדר ולא תהיה לך בעיה לשרת בתפקיד, אבל אולי הקורס לא יתאים לך, בשל פטורים שיכולים להוות בעיה, כמו פטור שירות יומיות ופטור המחייב קרבה לבי"ח. זה תלוי בעיקר בבעיה הרפואית ובפטורים. :) כאמור - אין חסימה גורפת בפני מתנדבים.

לדעתי זה תפקיד מאוד איכותי ומעניין, יש לי חברה (לא מתנדבת) בתפקיד הזה והיא מאוד נהנית. המון בהצלחה!

genzer100

New member
רגע רגע רגע

למה ממרמ סגור למתנדבים?! יש לי קבא 55 ודפר 80, ורציתי לנסות להתקבל לממרמ.

lavifighter

New member
ממרם(בסמ"ח) הבנתי שעכשיו כן מקבלים

אני מכיר כמה תוכניתנים שאומרים שהיו להם צליאקים בקורס....והם סיימו את הקורס לאחרונה!

נ ו ע ה 12

New member
מעניין

מה זה לאחרונה? ממש עכשיו? כי רק בינואר 2011 חזרו לתת לצליאקים פטור

lavifighter

New member
היה רק שנה שלא היה לצליאקים פטור

ואני מכיר מישהי שהייתה אז בקד"ץ, ואז שחררו אותה והיא חזרה כמתנדבת, והיא רק 4 שנים במקום 6 במצטבר....
לפני השנה הזאת ואחריה, לא נתנו למתנדבים להגיע לקורס תכנות של ממר"ם. משום מה יש שטוענים שזה השתנה לאחרונה, אבל אני לא יודע אם זה נכון.

נ ו ע ה 12

New member
המקרה שלה קצת שונה

בכל זאת, היא כבר התחילה את הקורס (הקד"צ) וכך יותר קל להשיג אישור חריג להמשיכו... בכל אופן, יהיה נחמד אם אור, מנהלת הפורום, תוכל לברר את זה עם תא מתנדבים. :)

lavifighter

New member
היא סיימה את הקורס

ואז שוחררה, והתחילה לשרת כתוכניתנית רק כשנה אחרי כן(בגיל 20 כמעט).

נ ו ע ה 12

New member
זה יותר הגיוני

היא כבר סיימה את הקורס, ורק אז שוחררה ---> כשהיא הייתה בקורס לא הייתה מחשבה שהיא אולי תופסת תקן של מישהו אחר שהסיכוי שלו להפר את החתימה לקבע הוא קטן יותר... היא כבר עשתה את הקורס, אף אחד לא יכול לקחת לה את זה והיא לא בזבזה כביכול מקום של מישהו אחר, אז נראה לי לגיטימי שנתנו לה להמשיך. הרי בגלל זה לא ששים לקבל מתנדבים לעתודה ולמסלול תכניתנים ממר"ם - הצבא משקיע בך קורס לא קצר בעליל, מהנחשבים שיש לו להציע לדעתי, והוא לא רוצה לקבל לקורס אנשים שהסיכוי שלהם לשרת בתפקיד בכל התקופה הנדרשת כוללל הקבע, על פי דעתו, הוא קטן. לדעתי זו החלטה לא חכמה בעליל... ובכלל, לדעתי יש צורך להתייחס לכל מקרה בנפרד ולהפסיק עם ההחלטות הגורפות שלפעמים פוגעות סתם ככה בחלק מהמתנדבים... אבל זה כבר נושא אחר. :)

lavifighter

New member
אבל אני כן שמעתי על כאלה שהתקבלו אחרי הפטור

למרות שידעו שיש להם צליאק....
אבל אין לי דרך לברר זאת.

נ ו ע ה 12

New member
בסה"כ זו בשורה טובה

אין לי מה "להילחם" בה או להוכיח שהיא לא נכונה או משהו חח רק רצוי לברר ולקבל תשובה רשמית מהתא עצמו. הלוואי שהיא נכונה. לי זה כבר לא יעזור, אבל אולי אחרים ישמחו לשמוע. :)

Run for a Fall

New member
לפי מה שזכור לי

ניתן להתקבל לממר"ם (כלומר למסלול התכנות - שמצריך קד"צ של חצי שנה וחתימה מראש של שנתיים וחצי בקבע) רק באישור מיוחד, אבל זה מאוד נדיר שמקבלים את האישור (אם בכלל!). כדאי לבדוק אם תא מתנדבים כי אני לא בטוח. בעקרון, עתודה וממר"ם חסומים בגלל שיש התחייבות לקבע ארוך מאוד מראש, והצבא לא רוצה לקחת אחריות שמא ידרדר המצב הרפואי והחייל ישוחרר והצבא כביכול "יפסיד" מזה (התרומה שלך לצבא בעבור הקורס שקיבלת הוא הקבע).

אין מה להתבאס, יש עוד המון תפקידים איכותיים ומשמעותיים בתחום המחשבים בצבא,שלא חסומים - ואם זה הכיוון אז שווה לבדוק מה עוד מציעים.

genzer100

New member
זה בדיוק הבעיה שלי...

לא מצאים לי כלום, אני בודקת הכל, אני מחפשת תפקידים, ממש נמאס לי לרדוף אחרי הצבא.... יש לי נתונים גבוהים, אני מתה לתרום ואף אחד לא עוזר לי. אני לא אוהבת את צהל.

genzer100

New member
ועוד משהו חשוב שלא אמרתי....

אני סיימתי יב, ההתנדבות מאושרת וכל מה שנשאר זה למצוא תפקיד. רציתי מודיעין ובגלל שהתהליך של ההתנדבות לקח זמן הפסדתי את המיונים של המחזור שלי- במקום לנסות לזרז תהליכים הם תקעו אותי למחזור הבא... נפלתי במיון למטמ וכשבאתי לבקש להתמיין לעוד מקומות במודיעין האישה במודיעין אמרה שנגמרו המיונים למודעים למחזור שלי- משמע דחו לי את הגיוס בשנה ולא נותנים לי להתמיין כמו שלכל חייל אחר נותנים ( המון חברות שלי נפלו במיון אחד במודיעין ונבחנו למסלול אחר), וכל מה שאני רוצה זה לתרום צמדינה שלי. אני לא מבינה מה הבעיה של צהל. יש למישהו רעיון מה לעשות - כל עזרה תתקבל בברכה!

נ ו ע ה 12

New member
לגבי מודיעין

זה שיקול שלך אם לדחות את הגיוס בשנה בשביל זה. אני אישית לא הייתי הולכת על זה, כי עם כל הכבוד לנתונים היבשים, על אף שהם גבוהים, עוד לא התקבלת ומדובר רק במיונים. לדעתי לא שווה לדחות גיוס בשנה, בטח לא עבור מתנדב שגם ככה כל התהליך היה אצלו ארוך, רק בשביל מיון ועוד לא למסלול ספציפי ולמשהו שאתה יודע בוודאות מה התפקיד ובאיזו אווירה.

נסי לחפש דברים אחרים. נשמע שתכניתן בממר"ם מעניין אותך, אז בטח גם תפקידים אחרים שקשורים לזה יעניינו אותך, לא? בודקת תוכנה לא מדברת אלייך? אולי כותבת לומדה?

גם מדריכת סימולטור זה תפקיד מצוין לדעתי, כפי שכבר כתבתי.

ובטוח יש עוד תחומים שמעניינים אותך... מה לגבי כתיבה? צילום? גרפיקה? עריכת וידאו? טיפול באנשים? כוח אדם? חינוך? כלבים? רפואה? הדרכה? כל מה שקשור לגל"צ/דו"צ? יש המון, השאלה היא למה את מתחברת.

genzer100

New member
התמיינתי רק למקום אחד...

מכירה המון שהתמיינו למקום אחד, לא עברו והתמיינו לעוד אחד ועברו, כל מה שאני מבקשת זאת הזדמנות (כמו שנותנים לכל חייל) להוכיח את עצמי, את הגיוס שלי כבר דחו- מה שעכשיו הם אומרים לי שגם לגיוס הזה הפסדתי את המיונים וזה מה שמעצבן כל כך.

Run for a Fall

New member
לדעתי

תבקשי מתא מתנדבים למצוא לך תפקידים בתחום המחשבים בחיל האוויר, הים ותקשוב (אם זה מה שמעניין אותך באמת). בשלושת החילות האלה יש כל כך הרבה תפקידים בתחום הזה שבטוח ימצאו לך תפקיד מהר!
המיונים האלה של חיל מודיעין סתם תוקעים אותך לפי דעתי ויש מספיק תפקידים נהדרים בחילות אחרים שבשבילם לא תצטרכי לדחות בשנה (!) את הגיוס.
אגב, לחיל אוויר יש מעין תא מתנדבים משלו ומוצאים שם תפקידים ממש מהר (ככה אני הגעתי לתפקיד שלי), ככה שמומלץ לבקש מתא מתנדבים להעביר את התיק שלך אליהם כדי שימצאו לך תפקיד.

נ ו ע ה 12

New member
כנ"ל, ממליצה בחום על תא מתנדבים של ח"א :)

אמנם המש"ק והקצינה שם התחלפו, אבל אני בטוחה שהנוכחיים לא פחות טובים. זה המספר שלהם - 03-6063562

למעלה