מד"א: מלאי מנות הדם אזל

• פותח הנושא E M S
  • פורסם בתאריך

E M S

New member
מד"א: מלאי מנות הדם אזל

קורא לציבור לתרום דם בחג הפסח תחת הקמפיין ”תהיה בנאדם - בא לתרום דם” . שירותי הדם של מד”א לקראת חג הפסח פותחים נקודות התרמת דם נוספות לציבור הרחב. נקודות התרמה אלו הן בנוסף למקומות ההתרמה הפתוחות מידי יום. הציבור הרחב מוזמן לתרום. כל תורם יקבל ביטוח דם לשנה, לו ולמשפחתו הקרובה. לפרטים על מועדי התרמות דם ברשות הרבים ובתחנות מד"א האחרות ניתן להתקשר: 101 - 400 - 1800 / 03-5300400 אנשים מלאי מנות הדם במד"א אזל כמעט לגמרי חשוב לבוא לתרום דם!! כמה קריטריונים קטנים בכדי שלא תגיעו סתם ולא תכולו תרום דם: *ניתן לתרום דם מגיל 17 עם אישור הורים או מגיל 18 בלי אישור. *משקל מינמלי לתרומת דם 50 ק"ג *עשיתם קעקוע ב -12 חודשים האחרונים אתם לא יכולים. *אנשים אנמיים (חוסר ברזל בדם) לא יכולים.

dombi7

New member
הסינון שלך לא מדוייק

וזה בגלל שלא מעט פעמים ניסיתי לראות אם שיניתם את התקנון, אבל זה כנראה יישאר ככה לעולמים. אני כבר וויתרתי לפני כמה שנים... - מד"א לא מקבל אזרחים שגרו בצרפת יותר מ10 שנים החל משנות ה80. (או משהו כזה...) ואני חושב שזה אותו דבר עם האנגלים. אז עם כל הכבוד... תהיו פחות פרנואידים ואולי המלאי לא ייגמר מהר.

E M S

New member
אממממ

אני לא רופא ולא איש מקצוע אני בסה"כ מתנדב שאיכפת לו וזה חשוב לי אני באמת לא יכול להגיד לך מה פשר התקנות הללו אבל תמיד יש הגיון בכל זאת זה דם... מצטער שאינך יכול לתרום אבל לידע כללי יותר מ-85% מתושבי המדינה יכולים לתרום דם ורק 30% ופחות תורמים דם וזה לא מספיק.. אם כל התאונות דרכים והרציחות והניתוחים הדחופים זה פשוט לא מספיק...

holst

New member
בתור אחד מקבוצת המשומדים

אני מאוד אתפלא אם בכלל יש 60% מהאוכלוסיה שיכולים לתרום דם. טוב שלא צריך גם עיניים כחולות ושיער זהוב כדי לתרום.

ItsikH

Member
גם אני מצורע ויש יותר מדי כאלו. כדאי מאוד לבחון מחדש את מדיניות ההגבלות כי זו הסיבה העיקרית למחסור.

john1987

New member
לא בדיוק

(זה נהיה אופטופיקי מדי וכל שנייה מישהו הולך כאן לשלוף ציפורניים, אהם) הסיבה העיקרית למחסור היא, כפי שהוא ציין בסטטיסטיקה - שהרוב פשוט לא טורחים לתרום. המצורעים הכלליים תופסים לפי סטטיסטיקה שמרנית ביותר 10-20 אחוז מהאוכלוסייה, אבל רק 20 אחוז תורמים בפועל בצורה כלשהי. המחסור הוא עקב עצלנות וחוסר אכפתיות. (לא רק זאת שהמצורעים לכאורה נוטים לשקר במילוי הטופס).

john1987

New member
אתה צודק

ואתה עושה עבודת קודש, שחלק ממנה זה לקבל על הראש מאנשים (שבצדק) לא מרוצים מהצורה הבוטה בה מד"א בוחרים לפגוע באוכלוסיות שונות שלא בצדק. מצד שני, הם גם פועלים להצלת חיים, ולכן נבלע את התרופה המרה (סטגדיש!) ונתרום, ונשקר אם צריך.

shakedsham

New member
לא הייתי תוקף אותו

הוא כפי דבריו באמת מתנדב עם רצון טוב. הביקורת (שאני דווקא מסכים איתה אם כי יתכן כי יש סיבות בצרפת וכו' שאני לא מודע להם) צריכה להיות מופנה למד"א עצמו

SimsY

New member
מד"א ארגון הומופובי ופרימטיבי

אם יש לכם כלל כל כך פרימיטיבי והומופובי שהומואים לא יכולים לתרום דם אז תקפצו לי. אני לא צריך לנסוע לחו"ל כדי להרגיש לא רצוי בגלל דיעות קדומות ומפגרות על יהודים - אני יכול להשאר בארץ ולהרגיש אותן בחינם.

מה הומופובי במד"א בדיוק?

לידיעתך, מנות הדם האלו, המטרה הראשונית שלהם היא להציל חיים לא לערוך מיונים לאוכלוסייה בפרמטרים שונים. כל מנת דם נבדקת אחרי התרומה. אתה יכול לתרום מה שבא לך ולא לגרום נזק לאף אחד.קשה לי להאמין שמישהו נכנס לך לורידים (סטגדיש) ושאל האם אתה הומו או לא. חבל פשוט להטריח אנשים לתרום ואז להשליך את הדם לפח. זה היה עושה לכולכם ה"משומדים" הרגשה טובה יותר אם מד"א היו לוקחים ממכם דם, ומשליכים את המנות האלו לזבל דקה אחרי שהייתם יוצאים מהתחנה?

ItsikH

Member
דווקא כן שואלים ישנו שאלון, המנוסח בהחמרה מופרכת, וגם זורקים את הדם של מי שעונה בחיוב. לא מדובר בהומופוביה דווקא (ויש עוד סעיפים לשאלון) אלא ב"הפרטה", ואסביר: מי שמרגיש צורך לתרום יפעיל את שיקול דעתו המציאותי (לפי מיטב הבנתו! שלא בהכרח נכונה) וישקר, ואף אחד לא יבדוק את אמינות התשובות כמובן, זה בלתי אפשרי. התוצאה היא שהאחריות בפועל נופלת על התורם ולא על מד"א, אם חלילה ייגרם נזק כתוצאה מהשקר. בעיניי זה בלתי מוסרי, מעבר לכך שאין שום סיבה שאדם שפוי ייקח על עצמו אחריות כזו.

ItsikH

Member
*הסיבה לשאלון אינן מנותקת מהמציאות יש הרבה מאוד מצבים שהבדיקות לא מכסות, להרבה מהמחלות המדוברות תקופת דגירה שבהן אינן מתגלות בבדיקות. אם אני לא טועה, ה"חרם" על אנשים שחיו במערב אירופה נובע ממחלת קרויצפלד יעקב (הידועה כ"פרה המשוגעת") - והנה דוגמא מצוינת, עד כמה צמחוניים שגרו שם נמצאים בסיכון יותר ממישהו אחר? אני באמת לא יודע - והשאלון מעביר את האחריות לתורם כאמור.

SimsY

New member
זהו שהוא לא היה זורק אותם לפח

עצם העובדה שיש סטיגמה שלהומואים יש איידס - זאת דיעה קדומה ממש כמו הדיעה שיהודים עושים מצות מדם של ילדים נוצרים. מעניין שאף אחד לא בודק מה בדיוק סטרייטים עושים והם מזדיינים על ימין ועל שמאל ללא הבחנה ועוד מקפידים עוד פחות על אמצעי הגנה מאשר הומואים.

אין ספק שברמת העקרון אתה צודק

כואב לי לראות ארגון שאמור להיות ארגון נאור, המטפל בספקטרום רחב של בני אדם, נכנע לסטיגמות ולא מסתמך על אמיתות ריאליות, כגון בדיקות. למרות זאת ברור לי שמד"א לא יכולה להרשות לעצמה לבדוק את מנות הדם. מהצד השני ה"לקוח" שלה - בתי החולים והנזקקים לוחץ עליה. מד"א לא מסוגלת, כארגון, לספק סחורה "פגומה" כי סחורה כזו תעלה בחיי אדם. לכן, היא לוקחת את הכללים לחומרה המקסימלית, ופוגעת באינטרס של עצמה, נקווה ביודעין. עצם העובדה שנשמעים קולות כעוסים של אנשים שרוצים לתרום, כבר מחממת את הלב. לדעתי, אם יהיו מספיק פניות של אנשים כאלו, אולי הכלל הטיפשי הזה, שמונע בעקיפין הצלת חיים ישתנה.

SimsY

New member
אז איך הם יכולים להיות כל כך בטוחים

שהמנות דם של סטרייטים הם בסדר? אתה יודע כמה סטרייטים שאני מכיר מצפצפים על מין בטוח ? זה מה שמעצבן כאילו - דווקא הומואים נורא משתדלים (מי שאני מכיר לפחות, ואני הרבה שם את הנושא בראש מעייניו) למין בטוח אני לדוגמא הייתי בהמון הרצאות וכנסים של זה ויש מודעות של הרבה לגבי זה - דבר שאני לא חושב שקיים אצל סטרייטים או קיים אבל משום מה הם חושבים שזאת "מחלה של הומואים" ואז הם יכולים להרשות לעצמם לצפצף.

SimsY

New member
זהו - זאת האכזבה שלי מהעם שלי

חשבתי שאנחנו עם כל מה שסבלנו בגלל שאנחנו הומואים נלמד להתייחס לאחרים בצורה שונה.... המציאות לצערי טפחה לי על הפנים - כנראה כל הרדיפות והאקציות והגירושים והדיעות וגילויי הדעת שהוציאו עלינו חדשות לבקרים במשך 2000 שנה לא עזרו בכלום כדי ללמד את העם משהו ב"קבלת השונה והאחר גם אם הוא נראה לך מגעיל"

למעלה