מד גלוקוז רציף והמוגלובין מסוכרר לא מסתדרים

פזית66

New member
מד גלוקוז רציף והמוגלובין מסוכרר לא מסתדרים

שאלה למומחים:

השתתפתי לפני כמה חודשים במחקר שנקרא פרוייקט התזונה האישית, שבו הצמידו לי מד גלוקוז רציף למשך שבוע וערכתי רישום של אוכל, שתיה, שינה, פעילות גופנית וכו. התוצאות מהמד הרציף כויילו בעזרת מדידות שלקחתי מטיפת דם מהאצבע 4-6 פעמים ביום במשך שבוע המחקר. עכשיו הגיעו התוצאות המלאות.
לפי התוצאות של המד הרציף אני בסדר גמור: רמת גלוקוז ממוצעת בצום 86, רמה ממוצעת לא בצום 88, תגובה להעמסת 50 גרם גלוקוז בצום לאחר שעה פעם אחת 109 ופעם שניה 111. קיבלתי גם את הגרף המלא של כל השבוע והגלוקוז אף פעם לא עלה מעל 120. למיטב הבנתי מדובר בתוצאות ממש טובות.
במקביל, בתחילת המחקר נלקחה דגימת דם ויצא לי המוגלובין מסוכרר 5.6, שמעידה לפי הטבלאות שמצאתי על רמת גלוקוז ממוצעת של 114 בערך (כאמור לעומת 88 עם הגלוקומטר). במהלך שבוע המחקר השתדלתי לאכול כמה שיותר רגיל, כולל קינוחים ומסעדות. האם אין כאן סתירה? והאם אני צריכה להתחיל לדאוג בגלל תוצאת ההמוגלובין המסוכרר? המקסימום שנחשב נורמלי לפי התוצאות ששלחו לי זה 5.7.

פרט נוסף הוא שאני עכשיו בהריון (שבוע 29, עשיתי העמסת סוכר 50 שיצאה תקינה - 114 אחרי שעה). כך שלא יודעת כמה יעזור לי להכנס עכשיו לבירורים. בדיקות גלוקוז רגילות שאני עושה מדי פעם במסגרת בדיקות דם תמיד יצאו תקינות (מתחת ל-90). מוזר לי.

לא מומחה

אבל המוגלובין מסוכרר קשור לממוצע של רמות הסוכר שהיו לך בשלושת החודשים האחרונים. יכול מאוד להיות שהשינויים ההורמונלים בזמן ההריון גרמו לך לרמות סוכר מעט יותר גבוהות קודם.
&nbsp
אין לך מה לעשות חוץ מלהמשיך לעקוב אחרי רמות הסוכר שלך. כנראה כשההריון ייגמר תחזרי למוטב.

פזית66

New member
המחקר כולו נעשה כמה חודשים לפני ההריון

אבל חשבתי על עוד פרט שאולי קשור - אני תמיד קצת אנמית (בזמן הבדיקה ההמוגלובין היה בסביבות 11). אולי גם זה יכול להשפיע.

פזית66

New member
האנמיה שלי היא כנראה לא על רקע חוסר בברזל, אבל לא ברור על

איזה רקע היא כן. עברתי בירור אנמיה די רציני ולא מצאו שום דבר שיכול להסביר אנמיה. חפרתי קצת באינטרנט ומסתבר שכל דבר שמעלה את משך זמן החיים של הכדוריות האדומות מעלה את ההמוגלובין המסוכרר, כי בעצם יש להמוגלובין יותר זמן לבלות בזרם הדם ולהסתכרר. ואז כמובן אי אפשר להשתמש בטבלאות הרגילות של ההמוגלובין המסוכרר. אז אני מקווה שזו אכן הבעיה אצלי. יש עוד מדדים שאפשר לבדוק דרכם סוכרת חוץ מסוכר בצום והעמסות והמוגלובין מסוכרר?

אבו זקן

New member
אנחנו באותה סירה

גם אני השתתפתי באותו מחקר, וגם לי היתה אנמיה (קלה משלך) שאינה על רקע חוסר ברזל, ואשר סיבתה לא נמצאה. בינתיים, אגב, היא חלפה מהעולם, במקרה או לא במקרה במקביל לכך שעברתי לדיאטה מעוטת פחמימות וללא גלוטן ודגנים כלל. הדמיון נגמר כשמגיעים לענייני הסוכר, אני יצאתי בצד השני של הסקאלה, כל פרור גלוקוז הקפיץ את הסוכר לגבהים בהם צריך בלון חמצן כדי להתקיים וגם אחרי שעתיים הוא נשאר גבוה, וזאת היתה הסיבה העיקרית לכך שהחלטתי להמנע מפחמימות ככל האפשר.
&nbsp
אנמיה שאינה על רקע חוסר בברזל עלולה להשפיע על ה A1C דווקא לכיוון ההפוך, אם מקורה בכך שאורך חיי הכדוריות קצר. את יכולה לבקש מהרופא גם בדיקת פרוקטוזמין אבל לפחות לפי הרופא שלי זאת לא בדיקה אמינה. לעניות דעתי אם העמסת סוכר מאשרת את מה שנראה מהניסוי אין לך מה לדאוג.

tulkin

New member
אני נרשמתי למחקר, וויתרתי - בדיוק בגלל מה שתיארת.

פזית66

New member
לא מאמינה שהאנמיה תעבור לי

לחלקים נרחבים במשפחה שלי יש את הבעיה הזו וכל אחד עם התפריט שלו שלא עוזר בכלום. שאלתי את התזונאית של המחקר את השאלה ששאלתי פה והיא אמרה שנראה שהכל בסדר לפי תוצאות המד הרציף וההעמסות, ושאני לא צריכה לדאוג באמת. גם בתכלס אין לי שום דרך לדעת לאיזה כיוון האנמיה הלא ברורה שלי משפיעה אם בכלל. אז אני מפסיקה לדאוג

oritta17

New member
האנמיה זו לא הבעייה הגדולה,אלא ההשגחה למצב הסוכר.

יקירה,
תקפידי בהימנעות מצריכת סוכרים,
ועל היצמדות לתפריט יומי מאוזן (רצוי שתקבלי מהדיאטנית,)
וכך רוב הסיכויים ,שלאחר הלידה יתאזן מצב הסוכר. (או יתעכב לפחות, עד לגיל הפנסייה.)
בהצלחה.

אסור לשכוח שהבדיקות נעשו במכשירים בעלי דיוק וסטיית תקן שונים

בנוסף, עד לא מזמן הגבול העליון התקין של ה-A1C היה 6, כאשר 5.7-6 היה טרום סוכרת.
אז את עדין לא בטרום סוכרת. בכל מקרה כדאי לעקוב, במיוחד בזמן ההריון. ב ה צ ל ח ה .

למעלה