מד סוכר בלתי פולשני

ס181818

New member
מד סוכר בלתי פולשני

שלום רב,
סליחה אם שאלה זו נשאלה אלף פעם לפני כן.
ידיד שלי מחפש בעבור בנו מד סוכר בלתי פולשני (שאינו דורש דקירה, עד כמה שאני מבין). האם יש כאלה בארץ, ואם כן, מה מחירם ומידת אמינותם, ואיפה אפשר לרוכשם?
תודה רבה על תשובתכם ותשומת לבכם, כל טוב ושבת שלום

zvika2017

New member
תשובה

הי,

חשוב להבין מדוע חבר שלך מחפש מד גלוקוז לבנו - האם בנו סוכרתי שמגיע למצבי היפוגליקמיה?
ולעניין,
1. חברת CNOGA הישראלית מפרסמת מד סוכר לא פולשני. אין לי מושג מהי רמת האמינות שלו, אולם הבנתי מפירסומים שרופא בכיר בגרמניה השתמש בו לביצוע ניסויים והיה מופתע מאוד לטובה מרמת האמינות שלו. אי אפשר לדעת עד כמה זה נכון. כנס לאתר החברה וקרא עליו. אני מניח שאם הם כבר משווקים אותו, הם יאפשרו ללקוח פוטנציאלי לבחון אותו לתקופת ניסויון.

2. פריסטייל ליברה יהיה כנראה המועמד הטבעי - מדובר במד גלוקוז כמעט לא פולשני... פעם בשבועיים צריך להצמיד חיישן קטן לגוף כאשר קנולה מחומר אלסטי ולא מורגש חודרת לגוף. החדרתו אינה מורגשת כלל. במהלך השבועיים ניתן לבדוק את רמת הגלוקוז בנוזל הבין-תאי (לא בדם!) על ידי ביצוע SWIPE של החיישן על ידי מכשיר קורא (מכשיר ייעודי או טלפון נייד או שעון חכם) והוא יציג את רמת הגלוקוז כולל מגמתו (עלייה, סטאטי, ירידה).
המכשיר זול משמעותית ממדי גלוקוז רציפים, הוא פשוט יותר להחדרה, והוא קומפקטי יותר ופחות מורגש \ סרבל את החיים.
אולם לליברה (ולמדים הרציפים) יש גם נקודות תורפה:
א. הם מודדים את רמת הגלוקוז בנוזל הבין-תאי, והוא תמיד נמצא בפיגור אל מול רמת הגלוקוז בדם (שהוא החשוב). הפיגור יכול להיות בין 10 ל-20 דקות (אינדווידואלי). בזמן ירידה חדה מאוד, ייתכן שליברה\מד סוכר רציף יראה מספר שנמצא בטווח נורמאלי כשבעצם רמת הגלוקוז נמוכה מידי (היפו).
ב. כאשר נשענים\לוחצים על איזור החיישן (במיטה בשנת הלילה לדוגמה), הלחץ ושינוי הרקמות באיזור משנה את הקריאה, ומתרחק מהמציאות.
ג. בזמן מקלחת רותחת (או סאונה רותחת), הזרמת מים חמים מאוד על איזור החיישן תשנה את הקריאה.
ד. בזמן פעילות ספוטיבית שמאמצת את האיזור שבו נמצא החיישן, הקריאה משתנה.
ה. החיישן צמוד עם דבק - פעילות ספורטיבית הקשורה למים ולהזעה תמיד תאתגר את הדבק, וצריך להשתמש בכול מיני עזרים כדי שהסנסור ישאר צמוד.
ובכול זאת, ליברה יכול מאוד לעזור. יתרונותיו עולים על חסרונותיו (ובגדול).
זהו בינתיים (אני חייב לזוז... ייתכן ואמשיך מאוחר יותר).

עוד מישהו יכול לחשוב שהדיוק של המכשירים הרגילים גבוה..

בערך 25% פלוס מינוס..

zvika2017

New member
יש ויש.

הי,
יש 2 מכשירים שהינם מדויקים יותר משאר המכשירים המיוצרים בעולם, אחד מהם די פופולארי בארץ - הפריסטייל. אכן גם למכשיר שבודק בדם יש סטייה לעומת בדיקות המעבדה בקופות החולים, אולם צריכים איזשהי נקודת יחוס, ומבחינתי הפריסטייל לייט הוא מדויק מספיק לשמש ככזו (למכשיר שלי יש סטייה מאוד נמוכה - אני בודק איתו במקביל לבדיקות המעבדה כדי לבדוק אותו).
כאשר כתבתי שהליברה\מדים הרציפים אינם מדויקים, התייחסתי ל:
1. בראש ובראשונה להבדל בין הגלוקוז בנוזל הבין-תאי ובין הגלוקוז בדם.
2. בתנאים מסוימים (כגון לחץ או חום) הם משנים את הקריאה שלהם. והקריאה יכולה להשתנות דרמטית (וייתכן שגם זה אינדיוודואלי, אבל אני בספק). זה לא יקרה בבדיקת אצבע. לכן אסור לסמוך על הליברה כדי לתת אינסולין. (לכן גם שאלתי את השואל מהי המטרה של חבר שלו...)

יש לי 3 מכשירי פריסטייל מסוגים שונים..

3 המכשירים מראים את אותה תוצאה, עם הבדלים של עד אחוז..
בבדיקה במעבדה תוצאה 125, באותה השנייה במכשיר הביתי 70..
כלומר אין שום דיוק מתקבל על הדעת..

zvika2017

New member
מוזר

אצלי המספרים קרובים (פעם אף יצא מספר זהה).
או שאתה חסר מזל, הנרי, ונפלת על 3 המכשירים הכי פחות מדויקים של פריסטייל
(או גרוע מכך - במעבדה שבודקת לך את הדם ה'ריצפה עקומה'
)
או שהדם שלך כחול משהו, והריכוז של הגלוקוז בו משתנה מרגע הוצאתו מהוריד, ועד שהוא מגיע למעבדה (זו עם הריצפה העקומה, כאמור
) שזה לוקח כמה שעות.

וברצינות, המכשיר אמור להיות עם סטייה של עד 20%, ועם הפערים שאתה מתאר הייתי פונה לגפן מדיקל ומבקש החלפת מכשיר.
האם אתה שומר על ערכים בטווח הנורמאלי בדרך כלל? מהו ה-A1C שלך? (למדד ה-A1C יש בעיותיות משלו, אבל בטווח סטייה של בין חצי אחוז לאחוז).

ס181818

New member
תודה רבה רבה

שלום,
אני מאוד מודה לך על התשובה המפורטת ועל ההשקעה וזמנך
. אעביר את המידע לידיד שלי, אני בטוח שזה יכול לעזור לו בהחלטה לגבי קניית מכשיר זה או אחר. אינני יודע מה הבעיה אצל בנו, לכן לא יכול לענות לך למה בדיוק הוא שאל. (ליתר דיוק, לא מדובר בבנו אלא בבן של ידיד שלו...)
ותודה גם לכל המגיבים על השאלה.
חג פורים שמח
ובריאות לכולם!

תמיד ידעתי שיש לי דם כחול..

ברור שפניתי לגפן מדיקל, בדיוק כשקיבלתי את המכשיר השלישי.. הם שולחים נוזל בדיקה שמטפטפים על המקלון.. 3 המכשירים יצאו תקינים.. כבר מספר שנים שה-A1C אצלימתחיל בסיפרה 6.. בדרך כלל יותר קרוב ל-6 מאשר ל-7. . אני חושד בבדיקות הדם הריגעיות שעושים במעבדה..

zvika2017

New member
אפשר לבדוק a1c באצבע במרפאת dmc. וזה אפילו זול.

הייתי ממליץ לך להצליב.
אני בדקתי שם לפני בדיקת הקופה, והיה שוני של כמעט חצי אחוז.
אני חושב שהמכשיר של dmc היה מדויק יותר (לאור בדיקות דם מרובות שעשיתי).

oritta17

New member
הבהרה לאדון הנרי,בנושא הפער 25% שציינת:

לי יש מכשיר ליברה, (בו אין צורך בדקירות,)
ומדי פעם אני מודדת גם בגלוקומטר- שיש לי , (גלוקומטר של חברת פריסטייל.).
המדידה מתבצעת מד פעם, בכדי להשוות תוצאות,ולשמחתי התוצאות הם די קרובות:
- הבוקר מכשיר הליברה הראה - רמת סוכר בגובה - 115 ,לעומת זאת
הגלוקומטר הראה רמת סוכר- 112 ,כך שההבדלים הם מאוד מזעריים.
יש לי מכשיר פריסטייל נוסף בבית, וגם בו המדידה הייתה הבוקר דומה, והראתה
רמת סוכר - 113.
אולי גלוקומטר שמיוצר על ידי חברה אחרת, מראה פער של 25% , כפי שציינת.
אגב,
את הגלוקומטר "פריסטייל" שיש לי ,מיצרת אותה החברה -שמייצרת את מכשיר הליברה.
&nbsp

אז מכשיר ליברה ופריסטייל, מראים אותו דבר,ומיוצרים באותו מפעל

אז מה זה אומר? איך המכשירים האלה מול בדיקה במעבדה ובדיקה עם המכשירים באותו הרגע? (מספיק מכשיר אחד, הליברה).

oritta17

New member
אם כך,לפי לטענתך,האם בדיקת הדם של המעבדה היא לא מדויקת ?

למעלה