מד סוכר לבחינת השפעת תזונה

יחיאב

New member
מד סוכר לבחינת השפעת תזונה

סליחה שאני מטריד את יושבי הפורום המכובד הזה בשאלה פשוטה, אבל התקשיתי למצוא מידע אובייקטיבי ברשת. אשמח לעזרה מבעלי ניסיון.

אני מעוניין לבדוק את השפעת המאכלים השונים על הערך הגליקמי בדם. בין היתר כדי להישמר מהגעה למצב סוכרתי. אני רוצה לבצע את הבדיקה עלי ועל בני משפחתי.
איזה מד סוכר מומלץ לנו? הבנתי שיש כאלה שמסתנכרנים עם אפליקציה כך שיש ניטור של הנתונים. מה המחירים? הבנתי שמקלונים קונים בנפרד.
האם כיום יש אופציה זולה למד קבוע ללא דקירה? או בדיקה אחרת ללא דקירה?

תודה מראש!

mrkorr

New member
לא ברור למה

אם אתה אדם בריא - למה לך להכנס למיטה הזו?
אם בכל זאת... כל מדי הסוכר עולים כסף.
קופות החולים מסבסדות עבורנו הסכרתיים את רוב העלות.
עדיין אתה יכול כאדם פרטי לגשת לכל בית מרקחת ולרכוש לך איזה מד שתירצה.
מקלוני הבדיקה עולים כסף - אתה לא צריך את הפורום הזה כדי לגשת לבית מרקחת ולברר מחירים.
מד סוכר רציף - עולה הרבה כסף!
יש לקופות החולים סבסוד לסכרתיים אם מתקיים אחד משלושה תנאים:
ילדים עד גיל 18 / אישה בהריון או תכנון הריון / 2 מקרי היפוגליקמיה מתועדים במוקדי החירום.
אם בכל זאת תירצה לשלם - תצטרך אלפי שקלים כדי לרכוש קורא ועוד אלפי שקלים עבור סנסורים לתקופות שונות.
אופציה זולה יותר הוא הליברה - מד סוכר שמצריך סריקה של סנסור ע"י קורא.
תחפש פה בפורום "ליברה" או "Libre" ויש מידע גם על עלויות.

יחיאב

New member
מה זאת אומרת לא ברור למה?

כדי לא להגיע למצב סוכרתי. כדי לדעת איזה מאכלים מעלים את רמת הגלוקוז בדם. כדי שלא להתעורר מאוחר מדי כשכבר לא יהיה ניתן לעשות כלום.
לא הצלחתי להבין איזה מכשיר לקנות, כך שיהיה זול (כולל מקלונים) אבל גם טוב מספיק.
לפחות הבנתי שאין עדיין אפשרות קלה וזולה למד רציף.
תודה.

מד סוכר

על מנת לקבל מד סוכר בכמה עשרות ש"ח, וסטיקים בשקלים בודדים, צריך לקבל הפניה מרופא המשפחה.. בדרך כלל לא בעיה.

shron8989

New member
במקום להתמקד בנושא מד -הסוכר כדאי שתתמקד בפעילויות ספורט ,

פעילויות ספורט מכול סוג שתבחר : שחייה, ריצה ,כדורגל ,כדורסל טניס וכו',
כול אלה יועילו לגופך מאוד ויידחו את הופעת הסוכרת לאורך זמן,לא תהיה לך סוכרת כול עוד תעסוק בספורט,ו"תשרוף" באופן זה את רוב הפחמימות.

יחיאב

New member
א. למה במקום.

זה שאנו חיים בחברת שפע שבכל מקום יש פחמימות, לא אומר שאנו צריכים לאכול אותן, ולעבוד קשה אחר כך כדי להוריד אותן. נראה לי קצת חלם.
ב. יותר קל לי להישמר ממזון זה או אחר, או להמעיט במזון, מאשר לעשות ספורט.
ישנה אמרה כזו שנאמרת בבדיחות, שאדם בריא לא צריך לעשות ספורט ואדם חולה כבר לא יכול לעשות ספורט...

Annabella1

New member
אולי יותר קל להישמר

מפחמימות במקום לעסוק בפעילות גופנית, אבל לפעילות גופנית יש רווח נוסף והוא גידול במסת השריר. כאשר מסת השריר גדלה היא שורפת יותר סוכר. אם היא שורפת יותר סוכר, יש פחות סוכר בדם. אם יש פחות סוכר בדם, יש ערכים יותר טובים של סוכר באופן קבוע.

gilirom88

New member
מדידות סוכר

הי יחיאב
בתור חולה סוכרת נעורים, שקיבל את הסוכרת בגיל מאוחר יחסית, אני מבין את הצורך בניתור, והאמת גם מעריך את הדאגה. גם אני, כמו חברי חושב שמספיק הקפדה על תזונה נכונה וצמצום כמות הפחמימות שהן הגורם העיקרי, אבל מבין היטב את הרצון ללמוד מה כל מאכל מחולל בגוף, כך אני הרגשתי לאחר האבחון. תוכל לרכוש כל מד סוכר שיעשה את העבודה בכל בית מרקחת, אבל אני דווקה הייתי ממליץ להשקיע בכמה חודשים של ליברה, שהוא מד סוכר רציף יחסית זול לשאר האופציות, על מנת ללמוד את המאכלים העיקריים שאתם אוכלים מבלי הצורך לדקור בכל פעם, וגם לראות מגמות של עליה וירידה במשך כמה שעות לאחר האוכל. אפשר לרכוש אותו כאן: [URL]https://www.geffenmedical.co.il/he/freestyle-libre-detail[/URL]
בהצלחה

למעלה