מד-S מספר שאלות

4Z7CBF

New member
מד-S מספר שאלות

אני לקראת סיון הבנייה של מד-עוצמת שדה ויש לי מספר שאלות. 1. איזה רכיבים מומלץ לסכך במעגל ? (אני מעוניין לזווד את המעגל בקופסאת ABS) 2. מהו אורך האנטנה המומלץ ? רבע אורך גל ? 3. אני מעונייין שהמעגל יתאים לקליטת אותות חלשים בתדרים של 433-435 מה הם ערכי הרכיבים של הסליל והקבל במקרה זה ? 4. האם טרנזיסטור BC549C הינו מחליף ראוי ל-BC149C ? תודה לעוזרים

zukik

New member
תשובות

אני היתי מסכך את מעגל התהודה ושני הטרנסיסטורים אנטנה של רבע אורך גל תעשה עבודה טובה לגבי נתיני הסליל בהערכב גסה לפי מה שהם אומרים על הנתונים ב 144 היתי עושה סליל של ליפוף וחצי וקבל משתנה של 3 -10 PF

4Z7CBF

New member
שאלות

האם אתה מכיר תוכנה שעושה את החישוב במדוייק של הצירוף סליל+קבל ? וכמובן מספר הכריכות וקוטר ליבת אוויר ?

zukik

New member
כיול מעגל התהודה

משדרים בתדר שרוצים לכייל ומכוונים את הקבל הסיבובי לעצמה מקסימאלית במכשיר

4Z1PF

New member
תוכל למצוא (אולי) תשובות לשאלותיך במאמר

שפירסמתי ב"הגל" http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/s-f-meter.pdf

4Z7CBF

New member
תודה

משה, היה לי את הקובץ במחשב ושכחתי ממנו. מה אתה אומר בקשר לטרנזיסטור BC549C ? תודה

4Z7CBF

New member
אנטנה

משה שלום, האם אורך האנטנה למד S בתרשים שצירפתי חשוב ? והאם עליי לשנות את אורך האנטנה במידה ואני מתכוון להשתמש במכשיר גם עבור תדר של 433.92 מגה-הרץ בעזרת בורר .

4Z1PF

New member
אורך האנטנה

אין חשיבות לאורך האנטנה. המדידה היא יחסית לסוג האנטנה שתשתמש. גם אם תיקח אנטנה של רבע אורך גל גם אז לא יהיה לה משטח ארקה כך שהיא לא תפעל במצב האופטימלי שלה. בקיצור -- לא חשוב--. לחלק השני: איך אתה חושב למתג בין U ל- V?

4Z1PF

New member
זו הדרך הנכונה

עם מיתוג "מפסק" זה פשוט לא יעבוד

למעלה