מהבחינה הדמוגרפית הוא צודק כמובן
ירון לונדון הוא כותב רהוט ומוכשר, ולכן קשה להתוכח עם טיעוניו, אך מכיוון שאני אוהבת אתגרים, אנסה בכל זאת. אכן, מהבחינה הדמוגרפית, ירון לונדון צודק. הקטנת הילודה בכלל ואי ילודה בפרט גוררות איתן בעיות דמוגרפיות לא פשוטות - הזדקנות האוכלוסיה, הקטנת שווקי הצרכנים למגוון הולך וגדל של מוצרים, וכמובן חיזוק האיום היחסי של 'אנחנו' מול 'הם' - כל אחד על פי האויב המוכרז שלו. ירון לונדון יוצא מתוך הנחה שהמצב הרצוי הוא הגדלת האוכלוסיה, ושהתמעטות היהודים היא בעיה שיש לפתור. כאשר מסכימים עם שתי הנחות יסוד אלה, קל להשתכנע בטיעוניו של לונדון. אולם, בעוד אני מסכימה לחלוטין עם הטיעונים וההיקשים הלוגיים של לונדון, אני כופרת בהנחות היסוד שלו עצמן. אני טוענת שאוכלוסיית העולם נמצאת מזה עשרות שנים במצב של פיצוץ אוכלוסין, ושקיימת חובה להקטין דוקא את האוכלוסיה הכללית. באשר להתמעטות היהודים, הרי שיש לראות אותה בפרספקטיבה גלובלית - אפילו לונדון בעצמו מודה שהמגמה הזו היא מגמה עולמית, ולא מגמה יהודית פרובינציאלית, והוא מביא דוגמאות להתמעטות האוכלוסיה גם בקרב אויבינו הערבים במדינותיהם השונות. אני טוענת, שכל עוד אנו שומרים על חלקנו היחסי באוכלוסיה, או אף מגדילים אותו, הרי שאין לנו סיבה אמיתית לדאגה. אכן, התמעטות האוכלוסיה תעמיד אותנו מול אתגרים לא מעטים ולא פשוטים כלל ועיקר. אבל, מאידך גיסא, הגדלת האוכלוסייה עשוייה להעמיד אותנו לפתחה של שואה עולמית ממש.