מהגיגי הלילה המתישים...

maiky0

New member
מהגיגי הלילה המתישים...

אחרי לילה קצר מאוד, הרבה מחשבות ומעט מאוד שעות שינה. מביאה אליכם כמה מהמחשבות להתייחסות. ולעניין- האם לאכזבה יש קול? יש את טון הדיבור, את גוון היחס ואת אופי הקלילות, יש את השינוי בטונציה של מקיימי הדו שיח, השתיקות, ללא קשר לסוג הקשר... הורים-ילדים, חברות, חברים, מורים, הכריות וגם סתם בין שני אנשים. יש קצב שונה להתנהלות של אזבה. השאלה היא האם יש קול לאכזבה, האם באמת אפשר לשמוע אותה, והאם יכול להיות שבמהלך חיינו למדנו להתעלם ממנו, ולו רק בשביל לשרוד? בברכת יום מוצלח.

נימשון

New member
אני חושבת ש...

אנחנו לרוב יודעים כשאכזבה מתקרבת אלינו ולכן חושבים שזה קול או דרך מסויימת שחוזרת על עצמה ולא משהו שהוא באמת ממשי...

כשנוצרת תחושת החמצה

באה האכזבה, לא תמיד מה שנאמר במילים הוא זה שגורם לצליל הנכאים, כאם איתותים קטנים, מדומים לאקראיים, שקל להתעלם מהם כמו שלפני שבית קורס, ישנם סדקים בקיר. כשההכרה (הקוגניציה) הולכת לאיבוד כמו גנן ששכח להשקות את הגינה יש בילבול, חוסר איזון, יובש. לגוף ישנה שפה ברורה, לפעמים מנוחות אנחנו מתעלמים מהסימנים ואז באה האכזבה בקול שרק אנחנו שומעים.

מייקי אני חושב שאת צודקת -

לאכזבה יש קול. מצד שני מי רוצה להקשיב לו? מנסיון שלי, לאנשים יש הרבה פעמים ציפיות ממך שהם בעצם ציפיות לא ממומשות שלהם. יש שאומרים שציפיות באופן כללי הן דבר רע כי ציפיות מכניסות בך פחד (שלא תצליח לממש אותן) ואם יש בך פחד אתה, מן הסתם, לא מתפקד טוב, ואם אתה לא מתפקד טוב, רוב הסיכויים שלא תצליח לממש את הציפיות באופן הכי טוב בכל מקרה. אני במקומך הייתי מנסה יותר להתרכז באיך את מרגישה עם עצמך, לא איך אנשים אחרים מרגישים כלפיך. לדעתי זה יוביל אותך למקומות יותר טובים....אני יודע שזה קל להגיד וקשה לעשות אבל זה לפחות אידיאל ששווה לחשוב עליו..

ניאו30

New member
מה יותר טוב?

לחיות בחיים בלי ציפיות?כן,אז אולי לא תתאכזב,אבל גם לא תגיע לכלום,לדעתי כמובן. אני מעדיף לחיות עם הציפיות והתקוות שלי,אפילו אם זה אומר שסופם לא להתממש ולהיגמר באכזבה.זה הקול האמיתי שיש אצלי...הקולות של האכזבה הם רק הרעשים שברקע.

maiky0

New member
אם הבנתי נכון

אז עופר התכוון לכך שיש מספר סוגים לסיבות המביאות לאכזבה. ושאלתי היא מעבר לאכזבה שאני גורמת לעצמי בהצבת רף ציפיות כלשהו (אני אהיה אחראית עליו), הכוונה לקול של האכזבה, המאיימית, שאינה תלויה רק (רק ,רק )בי. מעונינת בדעתך. תודה

אופס..עכשיו רק ראיתי שענית כבר...

אז השאלה שלך היא האם יש קול לאכזבה שאנשים חשים כלפיך?

ניאו30

New member
מייקי,אני אשמח להגיד לך את דעתי

(אם תהיה לי כזו כי לא על הכל יש לי מה להגיד...אהמממ,טוב,בדר"כ כמעט על הכל
),אלא שהבנתי את החלק הראשון,אבל לא את החלק השני. האם תוכלי להבהיר למה הכוונה שלך במשפט :"הכוונה לקול של האכזבה, המאיימית,שאינה תלויה רק (רק ,רק )בי."? (*בכל מקרה אני אהיה כאן שוב רק בלילה אז לא אוכל לענות עד אז.)

טוב זה נהיה קצת כבד

השרשור הזה... אבל אם בכל זאת...הכוונה יותר לציפיות שהחברה משרישה בך..ואתה לומד רק מאוחר יותר (בד"כ אחרי שהשגת אותן) שהם לא היו ציפיות שלך. אני דווקא חושב שאם תלמד להקשיב לעצמך ולעשות מה שאתה מרגיש אתה תגיע רחוק ...ויותר מזה...אתה תרגיש הרבה יותר סיפוק.

maiky0

New member
איך יודעים

מתי זה נובע מצפיות של אנשים כלפי...(שיתפוצצו...) או בדיוק ההפך, מתי האכזבה היא שלי, וקול מיועד למעני, שלופ נפשי ורוחי. יש הבדל בינהם?

נראה לי שזה שני שני דברים

מאוד שונים... אם את מאושרת עם עצמך אז תוכלי לספוג כל דבר. את ה"אכזבה" שאחרים מרגישים כלפיך תוכלי פשוט להעיף הצידה. זה כמו מישהו שזוכה בלוטו, יוצא מבית מפעל הפיס עם הצ'יק בכיס ואז מישהו ברחוב אומר לו "יא מכוער". זה פשוט לא יזיז לו כי הוא כל כך מבסוט ממשהו אחר. אותו דבר אצלך...אם את מרגישה עצבות ושומעת קולות של אכזבה, והקולות האלה משפיעים עליך, אז כנראה שזאת אכזבה פנימית שלך מעצמך, אחרת היית יכולה להתמודד עם זה יותר בקלות. ככה לפחות נראה לי **אני לא ממש מומחה בתחום**

straycat

New member
לא להתעלם משום דבר.

השאלה הזו דומה לשאלה: "האם מועברים מסרים בשפת גוף?" אם התשובה אינה ברורה... אז, ודאי שכן. טון הדיבור, האינטונציה, הבעות הפנים, שפת הגוף והמילים הנאמרות -- יוצרים מכלול של העברת מסרים. התעלמות מאחד המרכיבים היא טעות חמורה. ידוע, שקל מאוד לשקר במילים, אבל קשה הרבה יותר לשקר בשפת-הגוף. טון הדיבור ממוקם איפשהו באמצע, תלוי במיומנות האישית...

למעלה