בגרסה המשובחת שלו הוא רק מפלפל
אבל כשאני מכינה כמות גדולה אז אני מוסיפה גם תפוח אדמה אחד או שניים כי אחרת צריך המון פלפלים.
הגרסה המועדפת עליי של המרק היא עם פלפלים צהובים דווקא.
אני קולה את הפלפלים ומקלפת אותם, מנקה מגרעינים.
מאדה במעט חמאה או שמ"ז (או גם וגם) בצל, מוסיפה לו את הפלפלים חתוכים לרצועות, מתבלת במלח, פלפל, טימין, מוסיפה מעט מים עד שמכסה, מבשלת עד להתרככות מלאה וספיגת טעמים.
מסננת מהמים (ושומרת אותם!) וטוחנת את המרק, מוסיפה לו בהדרגה את הנוזלים בחזרה.
טועמים ומתקנים טעמים: לרוב בשלב זה אני גם מוסיפה איזשהו חומץ (חומץ יין לבן) כדי לתת טיפה חמיצות, ומגישה עם כמה טיפות של שמ"ז.
 
כאמור, כשרוצים כמות גדולה (נניח מעל 3 מנות) אני מוסיפה גם תפוחי אדמה ואז אפשר להוסיף יותר מים.