מהה נבשל להיום?

ady18

Well-known member
מהה נבשל להיום?

דג סלמון בתנור
סלט ירוק, תפוחי אדמה בתנור
 

Maldini Girl

New member
היום עוד לא יודעת, אבל אתמול ושלשום

בראשון הכנתי כבדים בטעמים אסייתיים עם נודלס.
לכבד עשיתי מרינדה של מירין, אויסטר סוס, סויה, גולדן סירופ, שום ופלפל לבן והשריתי אותו, אח"כ צליתי אותו במחבת עם הרוטב.
לכל התענוג הזה הוספתי נודלס ויצא מהמם.
&nbsp
אתמול- מרק פלפלים אדומים.
 

ady18

Well-known member
ממה מורכב מרק פלפלים?חוץ מפלפל? או רק פלפל...

 

Maldini Girl

New member
בגרסה המשובחת שלו הוא רק מפלפל

אבל כשאני מכינה כמות גדולה אז אני מוסיפה גם תפוח אדמה אחד או שניים כי אחרת צריך המון פלפלים.
הגרסה המועדפת עליי של המרק היא עם פלפלים צהובים דווקא.
אני קולה את הפלפלים ומקלפת אותם, מנקה מגרעינים.
מאדה במעט חמאה או שמ"ז (או גם וגם) בצל, מוסיפה לו את הפלפלים חתוכים לרצועות, מתבלת במלח, פלפל, טימין, מוסיפה מעט מים עד שמכסה, מבשלת עד להתרככות מלאה וספיגת טעמים.
מסננת מהמים (ושומרת אותם!) וטוחנת את המרק, מוסיפה לו בהדרגה את הנוזלים בחזרה.
טועמים ומתקנים טעמים: לרוב בשלב זה אני גם מוסיפה איזשהו חומץ (חומץ יין לבן) כדי לתת טיפה חמיצות, ומגישה עם כמה טיפות של שמ"ז.
&nbsp
כאמור, כשרוצים כמות גדולה (נניח מעל 3 מנות) אני מוסיפה גם תפוחי אדמה ואז אפשר להוסיף יותר מים.
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר לענות על סוף השבוע האחרון דווקא?

מאז שרכשתי גריל גז יוצא לי להכין בעיקר נתחים שלמים ואני מאד מבסוט מההתעסקות.
&nbsp
בשישי מוקדם בבוקר הכנתי פסטרמה הודו וכתף בקר.
&nbsp
את שניהם השריתי מראש במים עם סוכר חום ומלח.
&nbsp
אחרי לילה בהשריה ניגבתי היטב את הנתחים. ואז תיבלתי כדילקמן:
&nbsp
הודו - שמן, פפריקה חריפה, חרדל ודבש. לפי הסדר שכתוב ככה הפפריקה נדבקת להודו וצובעת אותו היטב. אחר כך מגיע החרדל והדבש שנותנים את הטעם והדבש את הקרמול החיצוני.
&nbsp
כתף בקר - הכנתי תערובת תבלינים יבשה מפפריקה חריפה, סוכר חום, כמון, גרגירי כוסברה שבורים, מלח ופלפל שחור. לפני משכתי במעט מלח ושמתי שכבה יפה של התיבול והשארתי לעמוד.
&nbsp
הפעלתי את המנגל רק במבער אחד ושמתי את ההודו בצד השני (כך שיקבל צלייה לא ישירה). בדיעבד זה היה מה שהייתי צריך לעשות גם לכתף.
&nbsp
את הכתף שמתי ישירות מעל המבער והחלק החיצוני מעט נחרך.
&nbsp
בגלל שזה היה שישי אחרי לילה לבן, ישבתי עם הכלב שלי במרפסת ופשוט אכלנו ביחד נתח של 600 גרם בשר. הטעם של תערובת התיבול היבשה היה פשוט מצויין. כל תבלין קיבל תפקיד והסוכר החום נתן סיומת מגניבה לכל ביס. כאמור, פעם הבאה גם את הכתף אצלה בצורה לא ישירה.
&nbsp
את הנתחים הנותרים (הודו ועוד כתף) שמתי במקרר ללילה ואז פרסתי דק וזה שגעון אחד גדול.
 
למעלה