מהוללת, הכנתי את הפרגיות שלך במרינדה

אמרלדה

Active member
מהוללת, הכנתי את הפרגיות שלך במרינדה

לילה מראש, עם כמה טיפות לימון.

מה זה טעים, חבלז. ושונה מאוד מהפרגיות שאני רגילה אליהן, עם בצל ומיץ תפוזים.

וכיוון שהן היו בחתיכות גדולות, זה בכלל יצא מעולה, כי בפנים נשאר כל כך עסיסי...
אגב, הכנתי בגריל של התנור.

תודה רבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לזיכוי הרבים
פרגיות של נתי

האהובות עלינו ביותר וקלות להכנה- פרגיות של נתי
במקור אמורים להשרות כל הלילה אך מניחה שאם את דחוקה בזמן אם תשרי 5-6 שעות יצא טוב מספיק.

אבל קודם סיפור מאחורי המתכון:

אכלנו את המנה הזו אצל חברים טובים שלנו. אצלם בבית נתי אחראי על המנות הבשריות וחברתנו/רעייתו אחראית על כל היתר. הילדים טרפו את הפרגיות ובקשו את המתכון.
נתי שלח במייל והכנתי שוב ושוב.
יום אחד, לקחתי את הבן לחוג ג'ודו. בדרך פגשנו את נתי ועצרנו לפטפט. לקראת סוף השיחה אומר הבן לנתי: "Nati, when will you make your pargiyot for us again?" - ואז נפל האסימון – במשך כל אותו זמן שהכנתי לפי המתכון של נתי, בני המתוק חשב שנתי מכין פרגיות שוב ושוב ושולח לנו...

בתאבון שבת שלום וחג שמח!

נתי'ס פרגיות
מצרכים:
עשרים מנות פרגית
משרה:
ארבע כפות דבש
1 כף גדושה חרדל דיז'ון, עדיף עם גרגרים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
מעט מלח
שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את הפרגיות ללילה.
2. מגלגלים את הפרגיות כלפי פנים ומסדרים בתבנית.
3. אופים כחצי שעה בטמפרטורה של 200 מעלות או עד שמוכנות – רק להזהר לא לייבש.

בהצלחה!

חני ס.
 
למעלה