מהות האלוהים (עפ"י ר. מונרו)

גריני

New member
מהות האלוהים (עפ"י ר. מונרו)

רוברט מונרו היה מייסדו של מכון מונרו, מוסד ללימוד ולמחקר שלא למטרות רווח, המוקדש לחקר התודעה האנושית ולשיטות מעשיות להגברת קצב הלמידה באמצעות הרחבת צורות התודעה. בשנת 1958 התנסה רוברט מונרו בסדרת התנסויות חוץ-גופיות (Out of Body Experience = OBE) – ספונטאניות ששינו את חייו. במסעותיו מחוץ לגופו הוא חקר את המרחב הנמצא מעבר לתחומי העולם הפיסי. בספרו "המסע אל קצה היש" הוא מספר כיצד מצא את הדרך בה אנו נוסעים כאשר אנחנו עוזבים את החיים הפיסיים, כיצד גילה את הסיבה ואת המטרה של מסע התגליות הזה, ועוד. מתוך הספר הנ"ל אני מביאה לכאן את הקטע בו כותב רוברט מונרו את סיכומי רשמיו מהמהות המוכרת לנו בשם "אלוהים": "היסוד – היסוד הנעלם – היה כעת ידוע מבחינתי. לא אמונה, לא תקווה ולא דת, לא מסר שהגיע באמצעות אינטואיציה או רגש, אלא ידוע המעוגן היטב בהכרה-תודעה שלי. למען האמת, הוא היה שם כל הזמן, אך לא הצלחתי לזהות את דפוסי הראיות הרבים בתור שכאלה. קבלה אינה זהה לידיעה.ׂ אז – היסוד הידוע. היקום הפיסי, כולל כל האנושות, הוא תהליך יצירה מתמשך. יש באמת בורא. מי הוא או מה הוא הבורא – ידע זה נמצא מאחורי פולט הקרינה והפתח, ולא הייתי שם. חלק זה אם-כן אינני מכיר. עדיין לא. כל מה שידוע לי זו ההתנסות המהממת בקרן שליד הפולט, ובתהליך היצירתי המתפתח כפי שהוא מתרחש בעולם ובתוכי. את זה אני תופש באמצעות מבט-העל השונה שלי. ההכרה-תודעה האנושית מעלה זה עידן ועידנים השערות ביחס לבורא שמעבר לפתח. לא יכולתי לעסוק בכך מסיבה שכעת ברורה לי. בגלל השימוש המתמשך בתווית "אלוהים" באינספור וריאציות, היתה בי התנגדות לכל ניסיון לזהותו בדרך תיאורית כלשהי. הסילופים והעיוותים היו יכולים להיות גדולים מדי. עכשיו אני יודע מה מקורה של ההתנגדות שלי. אותה בעיה קיימת ביחס למילה "רוחני" ומונחים רבים אחרים הנמצאים בשימוש. אלו הם ידועים מבחינתי: (הערה: ר. מונרו משתמש במושג "ידועים" כאשר הוא מדבר על עובדות אותן גילה במסעותיו בממדים שמעבר לפיסי והוא מבדיל בכך בין "אמונות" לדברים אותם חווה בעצמו ושהם עבורו עובדות מוצקות). זה הבורא שלנו: • הוא מעבר לכושר התפיסה שלנו כל עוד אנחנו אנושיים. • הוא המתכנן של התהליך המתמשך שאנו חלק ממנו. • יש תכלית בפעולותיו שהיא מעבר לכושר ההבנה שלנו. • מכניס שינויים בתהליך, ומכוונן דברים לפי הצורך. • קובע חוקים פשוטים התקפים ביחס לכל אחד ולכל דבר. • אינו דורש פולחן, סגידה או הכרה. • אינו מעניש על "רוע" ועל "חטאים". • אינו מתערב בחיינו ובפעולותינו ואינו מציב בפנינו איסורים" מידע נוסף על פעילותו של מוסד מונרו ניתן למצוא בקישור שלמטה. ומה דעתכם על הנאמר בספר???

hayapollak

New member
גריניייייייייי../images/Emo24.gif

מאדדדד מדבר אלי מה שהבאת כאן. כל ה כ ב ו ד. בוודאי אחפש את הספר. תודה לך.

רשף כשף

New member
הרמוניה וקצת ציניות

רק לפי מה שקראתי בציטוט- נראה שמונרו בעצם טוען שמצא את הדרך האולטימטיבית למודעות- ההכרה האישית של האל. לעומת אנשי רוח אחרים נראה שהוא לא מתיימר לדעת את התשובה, אלא חוקר אותה בשיתוף עם הקורא. מונרו טוען שלא התחבר לשום תיאוריה רווחת בשל העיוות בכל התאוריות והרחקתן מהמקור. כאן אני לחלוטין מסכימה איתו, התאוריה האולטימטיבית בכלל אינה ניתנת להגדרה! ולכאן עבור כל אחד ואחד מאיתנו קל להזדהות עם ספר של זה או אחר, אך את האמת שלנו חובה עלינו ליצור בעצמנו, כי עצם המציאה שלה היא יצירה. מה שמפריע לי כאן בעצם היא הסתירה בין דבריו של מונרו ששוללים את הסילופים והעיוותים הקיימים בדתות או תיאוריות רוחניות למיניהן (עם זה אני מסכימה), לבין העובדה שעצם קידום ספרו מתיימר להציג את הגישה הנכונה לחיים, והרי היא אישית לכל אחד ואחד. האם מונרו חושב שמבחינה אישית הוא יכול לעזור לקורא מבלי להכיר אותו ללא סילופים וללא עיוותים? אולי את התשובה לסתירה אני איישב בקריאת הספר... וכאן שוב אחשוף את עצמי לסילופים ועיוותים... וחוזר חלילה... לדעתי ספרים זה טוב ויופי עד שהופכים אותם למשהו שהוא יותר מזה, וכאן גם נכנסת הסדרה שיחות עם אלוהים, זה לא תורה מסיני! וצריך לקחת את זה בפרופורציות הנכונות:)

גריני

New member
מונרו מספר את סיפורו האישי בלבד

בניגוד לניל, הוא ממש לא מתיימר להטיף, ללמד או להציג גישה כזו או אחרת לחיים. להיפך! לאורך כל הספר הוא מדגיש את הצורך בהתנסות אישית, הוא מדגיש את ההבדל בין "אמונה" ל"ידיעה". הבעיה היא, שאם ללכת בדרכו של מונרו הרי שכולנו צריכים להתאמן ב-OBE... (מה שאני אישית, אגב, מתכוונת לעשות...). אני מסכימה איתך, וגם עם "לוחם" - שכתב משהו דומה בשבוע שעבר - שבעצם כל ספר יכול להפוך ולהיות עבור מישהו מעין "תנ"ך" - וזה הדבר שאותו כדאי למנוע. הדרכים הרוחניות הן רבות ושונות, הצרה היא שאנחנו כבני אדם מחפשים אמת אחת, בזמן שכנראה שיש אין סוף אמיתות, אין דרך אחת שהיא הנכונה הבלעדית! וכל אחד מאיתנו צריך למצוא את הדרך המתאימה לו אישית, וכדאי גם שמידי פעם יבדוק עם עצמו בכנות רבה - האם הדרך בה בחר עובדת טוב עבורו, ואם לא - אז זה לא בושה לחפש ולמצוא דרך אחרת. במילים אחרות: מציאת דרך רוחנית, בעיני - היא משהו שמצריך גמישות (וזאת להבדיל מהנוקשות שאותה מכתיבה לנו הדת).

גריני

New member
OBE = בעברית: חוויה חוץ גופית

חוויה חוץ גופית הינה התחושה שאתה עוזב את גופך והינך צופה על העולם מנקודת מבט או פרספקטיבה שונה ממה שאתה רגיל אליה במצב מודע. בזמן חוויה חוץ גופית לאדם יש מודעות מלאה לגבי מי הוא ואיפה הוא נמצא וזה ההבדל העיקרי בין חח"ג לבין חלום "רגיל". ברוב המקרים חח"ג תסתיים בפתאומיות ובתחושה הדומה לנפילה. חח"ג קורות באופן ספונטני במצב של רגיעה מוחלטת, לפני שינה או בזמן השינה. הטכניקה המקנה שליטה במצב של חח"ג מאפשרת לחקור מעבר לגבולות הפיזיים, ולהשיג מידע ממקור ראשון על משמעות ותכלית הקיום האנושי. רוב האנשים החווים חח"ג טוענים כי הם צופים ב"שכפול" של עצמם, וככול שהאדם יותר פתוח ומשוחרר, כך הוא חווה תחושות מוגברות יותר, וכך גם הוא יכול להפגין יכולות גבוהות יותר. (מתוך אתר stars.co.il). חיפוש בגוגל אחר OBE יניב המון אתרים שברובם דיווחים של אנשים שחוו את המצב הזה וכן הדרכה איך ניתן להגיע לזה (זה כרוך בהרפייה מוחלטת של הגוף, מעין מדיטציה). בנוסף, ד"ר יוסי באומהקר חקר מצבי תודעה שונים (יש עוד דברים "מוזרים" פרט ל-OBE) ופירסם את ספרו: "ספר התודעות המשולבות". שוני יקרה, את נשמעת לי בדיוק האדם המתאים לריחוף שכזה
- אז קדימה, לדרך, ואל תשכחי להביא לכאן חוויות

ש ו נ י

New member
אני בחח"ג כל החיים שלי. הייתי רוצה

קצת חפ"ג
(ואני כל הזמן בריחוף. מתי אני סוכ"ס אחזור לפה?)

רשף כשף

New member
קצת מכל דבר

לקחתי קצת מכל אחד קצת מזה וקצת מההוא ויצרתי לי דת חדשה בדת של רשף כשף מותר הכל כולכם מוזמנים להצטרף אל הכת ומי שלא מרוצה יוכל ליצור לעצמו כת משלו אבל... אם אני רוצה דת ללא חוקים? דת שאי אפשר לבטא במילים? איך קוראים לאהבה שלי? לאהבה שלך? אולי אין ספר שיוכל לתאר אותה? בואו נקרא לה דת האהבה או סתם אהבה בשם חיבה אם סתם נרצה לפטפט איתה שיחות חולין במרפסת

rama69

New member
גריני היי, ואולי לכולם גם

קורה לי בזמן האחרון משהו מוזר, אני מקבלת תקשורים הקשורים למקור שלנו, אני כותבת אותם בבלוג שלי כי נוח לי לאסוף אותם שם וגם חושבת שאנשם צריכים לקרא, היום כתבתי תקשור חדש ועלתה בי השאלה מדוע בעצם אני מקבלת תקשורים אלה, הרי הכל ברור וידוע לנו מדורי דורות, מדוע צריך עכשיו לבוא הפרוש לכאן, [כדור הארץ], והנה אני קוראת את מה שהבאת לכאן לפורום ובעוד כל מיני אתרים תקשורים באותה הרוח, האם יש לך הסבר לכך, מעניין לשמוע דעות שלכם על כך, בברכת אור המודעות אתי

גריני

New member
האומנם "הכל ברור וידוע"?

אם הכל ברור וידוע מדורי דורות - למה העולם שלנו נראה כפי שהוא נראה?... אולי זוהי הסיבה לתקשורים הרבים שאת מקבלת (ועוד רבים נוספים)... אולי הממדים הגבוהים מנסים בכל דרך שהיא להבהיר לנו שאנחנו חיים עם דעות מוטעות, שהדרך שבה אנחנו הולכים בה מזה אלפי שנים - יש צורך "לאוורר" אותה, יש צורך להכניס אי-אילו שינויים? אחד הדברים שמדהימים אותי אישית, הוא איך זה שדתות - הנשענות על "רוחניות" ושמטרתן המוצהרת היא הבאת שלום ואחווה בין בני אדם - איך זה שדווקא על רקע דתי היו כ"כ הרבה מלחמות, כ"כ הרבה כעס ושנאה.... לי נראה שהדבר הגדול אותו ניל ד. וולש, כמו גם מתקשרים אחרים עושים - הוא לגרום לנו לחשוב מחדש על אמונות ישנות (ואולי שגויות) המלוות אותנו מאות ואלפי שנים. זהו גם המקום הנכון להזכיר שוב את "5 הצעדים לשלום" - שהוא המסר העיקרי מהספר The New Revelations ושהיה הבסיס לכנס Humanity Team שנערך בפורטלנד, אורגון בקיץ האחרון. אני אכניס לשרשור חדש את המסר הזה וכן למאמרי הפורום. נדמה לי שיהיה מעניין לפתח דיון על כך.

rama69

New member
גריני,

תודה על התגובה, היום בזמן שיחה עם חברה הגעתי לתובנה חדשה בנושא, כמו שהיו בזמנו מפרשים לתורה לתקופתם, כגון ר"שי וכו', יתכן שאנו זקוקים לבאור לתקופתנו, מה שקצת מפריע לי בכל העניין העירבוב של האנרגיות, מי יודע מה הנכון ביותר? או שאולי יש הרבה תקשורים שיותר אנשים יוכלו להתחבר לאמונה באל אחד, לאמונה באנרגיה השמימית האוניברסלית, להתחבר לאהבה, נתינה וקבלה, להתחבר לשלום עם עצמנו ועם אחרים, להתחבר ל - " ואהבת לרעך כמוך" ערב טוב, אתי

גריני

New member
מי יודע מה הנכון ביותר?

איזו שאלה שאלת כאן אתי - שאלת מיליון דולר!!! אני חושבת שאולי זו אחת הסיבות העמוקות והמשמעותיות לקיום שלנו כאן - בדיוק "לגלות" את אותה "אמת נכונה". בנוסף לכך, אני חושבת שהרבה מאוד דרכים מובילות אל אותה אמת, וכל אחד מאיתנו צריך למצוא את הדרך שמתאימה לו! אם כולנו נפנים את הדבר הזה - שהרבה מאוד דרכים מובילות לאותו המקום - נוכל להתחבר לסובלנות (לפחות על רקע דתי/רוחני) - כי אין דבר כזה שהדרך שלי טובה או נכונה יותר מהדרך שלך/שלו/שלהן... כן, זה בדיוק "ואהבת לרעך כמוך"!

2high4u

New member
וואו, אני במקרה הגעתי לכאן...

ראיתי את הקישור לכאן מהעמוד הראשי, ואני בדר"כ כותב בפורומים האחרים בתפוז, אבל מיד כשראיתי את הכותרת "שיחות על/עם אלוהים" נכנסתי.. מה שאמרת כאן, בנוסף לעוד דברים שנאמרו כאן שקראתי ממש מתאימים לתפיסת העולם שלי מבחינת הרוח.. דברים שאני מאוד מתעניין בהם אבל לא התעמקתי בהם יותר מידי עד היום(לא קראתי יותר מידי ספרים בנושא או מאמרים) אבל עשיתי מחקר אישי מעמיק בשיחות עם חברים ומחשבות באופן כמעט יומיומי.. אני כבר זמן מה מנסה לגרום לעצמי להתחיל לכתוב את מחשבותיי בנושא ולתעד את המחקר.. אבל אני מניח שזה יבוא עם הזמן. יכול להיות שהסיבה שלא התעמקתי בנושא למרות הסקרנות הרבה והמתחזקת שבי היא שאני מפחד להכנס לזה עכשיו מפאת מצבי הכרונולוגי בחיים(לפני גיוס) אבל אני יכול להגיד שאני בטוח ימשיך להכנס לפה ולקרוא :)

rama69

New member
גריני,

תודה על הדיון המעניין איתך, אני מרגישה שאם היינו יושבות בסלון עם כוס תה היה לנו מעניין, תודה, את גדולה מהחיים, אתי

גריני

New member
../images/Emo24.gif אתי

תודה לך יקרה. איזה כיף שיש את המקום הזה, להפרייה הדדית, להחלפת דיעות בנושאים שכ"כ מעניינים אותי (ושצריך לחפש עם מי "מותר" לדבר עליהם
)

2high4u

New member
אאוץ',לזה לא ציפיתי...

חשבתי שדווקא כאן, במקום שבו אמורים להיות אנשים חושבים ואנשי רוח, תהיה גם פתיחות, קבלה של האחר או לפחות התעניינות לפני פסילה מיידית.. אני אישית מאוד מאוכזב.. יותר מזה אני לא ארחיב את הדיבור, אבל אני כן יאמר לכם או לפחות לך, גריני, להסתכל על עצמך שוב ולראות אם כמה שאת מחשיבה את עצמך כאדם פתוח וחושב, גם את בעצם מקובעת בדרך מסויימת.. אין לי שום טינה אליך, פשוט הגעתי למסקנה מסויימת ואני מגיב בהתאם.. המשך כתיבה מהנה בפורום, אני בספק אם תראו אותי פה שוב..

The Warrior

New member
הרי הכל ברור וידוע לנו מדורי דורות

(?) למי ברור? ומי אומר שרק עכשיו מגיע? מי אומר שבדורות אחרים אנשים לא ידעו? אם את מתכוונת לתקשורים, זו איננה המצאה של המאה ה-21 או ה-20. אם את מתכוונת לדעת, אז דעת יש כאן [כדור הארץ] כבר ממזמן, השאלה היא איזו דעת. הכהנים של הפרעונים במצרים העתיקה ידעו. קוסמים אינדיאנים מדורות קדומים ידעו. ואני מדבר על דעת פרופר. הם ידעו מה קורה בעולמות השונים ולעבור ביניהם. להפוך את גופם לרוח (אנרגיה) וחזרה. ידעו מה עומד מאחרי הדברים. הם תקשרו עם ישויות במימדים/עולמות אחרים, ויותר מזה, הם גם היו שם ויכלו להעיד. אז למה את מתכוונת? נכון שבימנו ישנה התעוררות כללית יותר מבדורות הקודמים, אבל זה מכיון שהפלנטה עומדת לעבור שינוי. אנשים מרגישים את זה מבפנים ומחפשים תשובות. מה שהיה ידוע אז, ידוע גם היום, אבל זה לא מספיק. רוצים לדעת יותר... בברכה,

למעלה