מהות הפורום ...

Master Stav

New member
מהות הפורום ...

נוכח דיון ..שאישית אמד לא אהבתי אני מעלה פה שאלה שלטעמי לפחות חשובה ביותר להתנהלות הפורום הזה מהו הפורום הזה עבורכם/ן ? מה המהות שלו ? מה הייתם/ן רוצים/ות לראות בו ? מה לא הייתם רוצים/ות לראות בו ? תודה מראש על הכנות בתגובות .

MrCheff

New member
מבחינתי

הפורום הזה מבחינתי הוא מקום לשתף ולשמוע מחברים לפורום (גברים ונשים כאחד) חוויות ותובנות בגידול ילדים. מבחינתי הפורום מדבר אליי בעיקר משום שאין בו הפוצי-מוצי שיש בפורומים מקבילים. ההתעסקות בפורום הזה היא בחוויות גידול ילדים וזה מה שכיף בו
הדיונים שמתנהלים פה מדי פעם (ולפעמים מתחממים) מעניינים מאוד ומלמדים הרבה (לפחות מבחינתי)
המהות שלו: אני לא מחפש מהות בכל דבר (אולי אני קצת שטחי
). אני חושב שאיך שהמתכונת הנוכחית של הפורום מתאימה לי. בהחלט יש צורך ביד מכוונת ל-'משתמשים חדשים' בפורום ואולי גם יד נוקשה לפרסומים וטרולים.
מה הייתי רוצה לראות בו? את גמר ליגת האלופות (סתם...) אולי איזה שרשור לקראת סוף שבוע של המלצות שונות: מתכונים, טיולים, הצגות, ספרים -- לוא דווקא קשור להורות, אלא כבני אדם (שהם גם הורים)
מה לא הייתי רוצה לראות בו? אנשים חסרי כבוד לזולת. אנשים שמחפשים להשתלח באנשים אחרים רק בגלל שהדעות שלהם שונות משלהם. בהצלחה!

מחשבות

New member
יש כאן פרדוקס מסוים:

מצד אחד, לוקחים אותנו האבות כמובנים מאליהם, כאילו אין לנו תפקיד מכריע במשפחה והרי זה פורום להיות אבא ולא להיות מנהל, נהג, מתקין מדפים. מצד שני, אני מרגיש שהציפיות שלי מהפורום אינן גבוהות משום שלהיות אבא בשבילי זה תפקיד כל כך מובן מאליו, כל כך מובנה בי שמה יש כבר לדון בזה. כל דבר שיעלה הוא בסדר מבחינתי גם אין בו קשר ישיר ללהיות אבא, אבל יש לו כן קשר למשתתפים הקבועים.

Master Stav

New member
ומה הציפיות שלך ממשתפים קבועים ?

הרעיון בשירשור הינו מציאת ביל הזהב שיגרום לרובינו להיות מרוצים ויותר פעילים במקום .

מחשבות

New member
אין לי ציפיות. הדברים צריכים להתהוות מעצמם.

גם כשיש משהו שלא נראה לי אני בהחלט לא רץ להנהלה לבכות על הכתב ולדרוש מחיקה.

מחשבות

New member
גרמת לי להתאמץ ולחשוב: מאחר והאבהות באה לי

בקלות יתרה ואת הבכורה אני רחצתי וחיתלי ראשון וכדבר טבעי, זאת אחרי שכבר בגיל 12 הייתי שמרטף לאחיינית שלי ואז לא היו טיטולים, הציפיות מלדבר על אבהות הן לא בשמיים. מצד שני, גם על רכבי 4X4 וטיולים בנגב אין לי מה לומר. אני אב דעתן, רחום וחנון יחד עם קשוח במקומות הנכונים (הכלכליים בעיקר), אז הייתי שמח לשמוע יותר מהצד של אבהות אקטיבית. למרבה הפלא, אני הוא זה הקונה עם בנותיי בגדים ונעליים וספרים כי אני גם אוהב את זה וגם פחות מרגיש טרחה מזה. רובכם הרי מכירים אותי, ואתה בעיקר, מהמלחמה נגד קרן קרב ובעד ההיגיון הכלכלי במערכת החינוך. אז זה מה שיש לי לומר ואני מבטיח למצוא עוד.

חנול

New member
דוקא הפעם חשוב לי להביע את דעתי

אולי אחרים לא יודעים, אבל הריון לפורום הגיע ממני, ובעלי (SHNO) ואני הקמנו אותו יחדיו אחרי שהצענו את הרעיון לתפוז, כששמנו לב שאין שום פורום אחר לאבות (כן,כן, אנחנו הפורום הראשון). בהתחלה לא ידעתי כמה חלק אקח בו, ולאט לאט ראינו שהאבות עצמם מושכים לכיוונים המתאימים להם. הרעיון הוא שאבות ירגישו נוח ונעים לדבר עם ה-כ-ל, לאו דוקא הורות, אבל מין הסתם זה חלק מהעניין, מעצם שמו של הפורום. לא חשבנו על עניין האימהות. תיארנו לעצמנו שזה לא ימשוך הרבה אימהות (וזה נכון לא? אנחנו די מעטות פה) בגלל הריבוי של הפורומים המיועדים לאמהות. במידה רבה זו תעודת עניות לאימהות, כי אני כאמא, הייתי חושבת שזה מאד יעניין אימהות לשמוע איך אבות מסתכלים על העולם..וכנראה שאימהות מעדיפות בעיקר לקשקש בינהן, אבל גם זה מובן-רוב האימהות בפורומים הן אימהות צעירות שמחפשות "אחיות לצרה"...לצערי האב עדיים לא נתפס מספיק כשותף מלא. כך שהפורום הזה הוא גם ניסיון להגיע לאמירה שאבא הוא בדיוק כמו אמא. אמרתי לא פעם, שאנחנו האימהות לא באמת יודעות יותר או בעלות אינטואיציה רבה יותר לילדינו..הכל נלמד. הדבר היחיד שיש לנו מובנה זה רחם. זו אולי גישה מאד מסוימת-אבל ממה שאני חווה אצלנו בבית-זה נכון, אז זו גישתי כרגע. סתיו-אולי להפתעתך, לא קיבלתי את השרשור כ"כ "ברע" כמו שאתה קיבלת אותו. שרשורים כאלו הם טבעיים, וחברי הפורום כבר הראו (לא פעם) שהם מכבדים את הזולת והם אנשים פתוחים וקשובים שמוכנים לשמוע, ואולי אפילו לשנות את דעתם. בקיצור לא לקחתי קשה.. אין לי ספק שיש מקום לשרשורים "קשים"-הם מפתחים, הם מלמדים, וכל עוד אנחנו חבורה מהסוג שאנחנו, זה בסדר.

Master Stav

New member
חושב לא הבנת אותי

לא אהבתי אבל בהחלט יש מקום לשירשורים מהסוג הזה ....

מחשבות

New member
אני חושב שבכלל אנחנו צריכים להיות פחות

רגשניים ויותר ענייניים. גברים, לא?

מחשבות

New member
גם נכון. לפעמים גברים שוכחים וגם דואגים

להשכיח את זה מהם שיש רגשות לבטא.

זה מאוד מעניין אמהות איך אבות מסתכלים

על העולם... אבל באופן אישי - אני משתדלת להגיב כאן כמה שפחות. לפחות כרגע. כי אין כאן עד כדי כך הרבה אבות, ונראה לי חשוב שהטון השולט בפורום יהיה שלהם. את דעתי האמהית אני יכולה להביע בלא מעט מקומות אחרים. הדעה שלי לא שייכת לכאן. אבל כן מעניין אותי לקרוא, ולכן אני שומרת על סטטוס של סמויה רוב הזמן.

hag70

New member
מעבר לעובדה שכל אחד נוהג לפי תחושותיו

אני לא חושב שיש איזו בעיה שאמא תגיב גם אם אין פה הרבה אבות. זהו פורום כללי שמדבר על הורות. אמנם מצד האבא, אבל עדיין הורות. הדעה של האמהות נראית לי מאד רלוונטית לפה. אנחנו קצת רחוקים משרשרי ענק של אמהות על נושא כזה או או אחר

גרי רשף

New member
דעה מגובשת אין לי, אבל יש הערה עם משל..

זוגתי שתחיה מנהלת פורום שנועד לבנות שחוו שכול, בעיקר בגיל צעיר. יתכן שיש הבדל בין איך שבנים חווים שכול ואיך שבנות חוות שכול, ובכל מקרה- אינני מתיימר להבין ולפסוק מכיוון שאינני בת וטרם חוויתי שכול אמיתי (של מישהו שמאוד קרוב אלי). יום אחד נכנס לפורום נער צעיר שגם הוא חווה שכול ורצה להצטרף. קצת מביך- אולי נוכחותו תפריע לבנות? מצד שני מהותו של פורום תמיכה הוא שמקבלים בחיבוק וירטואלי כל מי שנכנס ולא מעוררים מהומות.. הנער ביוזמתו ויתר די מהר למרות שלא גירשו אותו, אבל אפשר להבין שזו בעייה. מה רציתי לומר בכך? 1. כפי שציינתי אין לי עמדה ברורה ואני חדש כאן. 2. ממילא הפורומים פתוחים לכולם, הכל יכולים לקרוא בהם, ומי שממש מתעקש יכול לפתוח לעצמו משתמש חדש שיתאים לפרופיל של הפורום ולכתוב בתחפושת מה שבא לו. 3. בנות זה לא בנים: בנות יכולות להרגיש מאויימות מנוכחותם של גברים, וגברים יכולים לכל היותר להרגיש קצת פחות משוחררים מנוכחותן של נשים. 4. עדיין- גם לנו מותר להיות ביחד עם עצמנו..

hirshfe

New member
לדעתי

הפורום פתוח לכולם וכולם יכולים לכתוב בו. נכון, קהל היעד העיקרי הוא אבות. אבל גם אמאות, אבות שבדרך, כאלה שלעולם לא יהיה הורים - כולם מוזמנים. ואני חושב שכל הדיון שהתפתח, התחיל מבדיחה לא מוצלחת. אני יודע שבזמנו שכתבתי בפורום "נשיים" (בעיקר לקראת החתונה וגם בלהיות הורים)למרות שענו לי - תמיד זה לווה בהרגשה שך עושים טובה, תלך מפה. לכן אני רוצה שכולם וכולןן ידעו שהן מוזמנות. כי אי אפשר להיות אבא בלי שתהיה אמא ברקע (גם אם תפקידה שולי ביותר)

elotan

Member
לא מסכים איתך

א. הבדיחה היתה סופר מוצלחת ב. אני היום צינזרתי הודעה שלי (בנושא ברכות חתונה) כי חשבתי 7 פעמים איך לכתוב את זה בלי שנשים ייעלבו.

חנול

New member
אני תוהה מה כבר היה להגיד בנושא

שהיה כ"כ מעליב לנשים שהיה שווה צנזור....

elotan

Member
אז זהו, שלטעמי שום דבר

הבעיה היא שמידי פעם יוצא לי שנשים נעלבות ממשהוא שלא קשור לכלום, שלא היה מיועד אליהן ובטוח שלא להעליב. זה קרה פה בפורום גם לעוד מישהוא, ובתור אחד בעל נסיון נקרא לזה, אני יודע (או מקווה שאני יודע) לצפות מראש מתי זה יקרה ולכן מראש מנסה לא להיכנס לצרה הזאת. המשך של התשובה - בלינק הבא: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1646&MessageId=129800238

למעלה