מהו אגואיזם?

מהו אגואיזם?

האם כל אהבה עצמית פרושה להיות אגואיסט?
האם לדעתכם כשאדם מרחיק מעצמו במודע אנשים ברמה רוחנית נמוכה ממנו מתוך ידיעה שהחברות איתם תשאב ממנו כוחות נפש והחוסר אמון שלהם בדרך יותר רוחנית תביא בסופה לזילזול בדרכו
או שחוסר הרצון שלו לעזור לסביבה שממש מבקשת עזרה הופך אותו לאגואיסט או פשוט לבן אדם ראלי ששומר על נפשו
ובאותה נימה איך אפשר לסגור את הנהפש לכניסת אנשים לא רצויים לחיים ,לאטום את המרחב הנפשי ולמנוע חדירה של אנרגיות לא רצויות למרחב האישי שלי

שלום יפה

אין תשובה אחידה לשאלה כי נושא מורכב אבל יש לי כמה סיפורים על החיים ואמירות כלליות בשבילך. לכולם יש את הגבול שלהם לא תמיד ברור מה עושה את הגבול למה לאדם אחד יש כוח לעזור ולאחר לא ( יכולים להיות שני אנשים עם לכאורה אותו סיפור רקע) לפעמים זה ברור .
יש אנשים שעזרתי להם בהודעה ואחרי שקראתי את התגובה שלהם חשתי עייפות גבוהה וכאילו נוספו שנים לחיי ( מטאפורית בתחושה ) להם אסור לי לעזור.... יש אנשים שהגשת העזרה עבורם קלילה ( כמו שרוממתי אותך תוך שיחה אחת די במהירות למען האמת....
וזה היה די קל...
).
יש גם תקופות יש תקופות שאדם בקושי יכול להכיל אחרים וכדומה אבל קשרים זה גם תן וקח אז כל אחד עושה את השיקולים שלו והסיפורים בהודעה הבאה

סיפורים

1. פעם הייתי מאושפזת בבית חולים ( מזמן לא משנה משהו בצבא). וישבה מולי אישה בארוחה האישה הייתה חולה ומסכנה היו לה בעיות בריאות שלא עלינו וגוף שביר היא סיפרה לי את צרותיה ללא הפסק וזלגו דמעות בעיניה הקשבתי בנימוס ( לא היו לי יותר מידי דברי חוכמה למצב הקשה הזה). כשיצאתי להתאוורר בחוץ בחברת אישה אחרת היא התלוננה על אותה אישה כי היא התקשתה להכיל את המסכנות שלה כי החיים של האישה היו כה קשים שהיא לא הפסיקה לבכות על מר גורלה ( ואולי בצדק) אבל אנשים לא יכלו לסבול את זה וחלק בחרו להתרחק.

2. מישהי באחד הפורומים יש לה בעיות קבועות עם אחותה והיא מאוד רגישה אז היא מרגישה צורך תכוף לדבר על כך. היא סיפרה את זה לחברה שלה בפעם השנייה או השלישית והחברה התעלמה וכשנשאלה מדוע התעלמה החברה אמרה שהן דיברו על כך כבר. אז בהתחלה למשל הרגשתי שאני בעד החברה ( כי אני יודעת שיש אנשים שקשה להם להכיל סיפורים שחוזרים על עצמם) ואז הבחורה סיפרה שהחברה הזו מתלוננת גם על נושאים קבועים והיא הקשיבה לה אז פה לא התקיים התן והקח בצורה בולטת והבחורה החליטה להעיף את הבחורה ממעגל החברים הקרובים שלה .לא הייתה סימטריה

3.
הייתה לי חברה שהיה לנו קשר קרוב באותה תקופה הייתי כנראה יותר תלותית כי לדבריה ( התפייסנו כמה שנים אחרי היה ריב גדול מיד אגיע לכך). הרגשתי נוח להתקשר אליה הרבה פעמים ביום כי היא לא התלוננה יותר מידי והיא אהבה לדבר איתי היו לנו שיחות ארוכות של חצי שעה שעה כמעט כל יום וכמה פעמים בשבוע. אבל את מכירה אותי וזה עייף אותי הרוטינה של השיחות . השתדלתי לעזור לה מידי פעם למרות שזה היה קשה כי היו לה מצבי רוח ולא ידעתי כל כך מה לומר באותם רגעים אבל לפחות מהתחושה שלי ניסיתי לתת מה שהיה לי. היא באמת אהבה לשוחח איתי. ואז הרגשתי שאני לא יכולה סיננתי מידי פעם עניתי אבל התרחקתי כי הייתי בתקופה שלא יכולתי לסבול לדבר זמן רב כל יום.
( לפעמים גם חצי שעה ביום זה הרבה ).
הבחורה כעסה אז הכרחתי את עצמי לדבר איתה חצי שעה באותו יום וכנראה זה לא הספיק כי היו לה משקעים ואז היא עשתה לי וואחד מניפולציה.
היא האשימה אותי שלא שאלתי לשלומה ניסיתי להתעניין בה בתגובה ולהיות סבלנית והיא כל הזמן אמרה לא חשוב או משהו כזה ואז היא התחילה להתקשר שוב לא עניתי כי אחרי פעמיים של ניסיון פיוס לא היה לי כוח.
הבחורה התחילה להטריד אותי היא התקשרה בין 10 ליותר פעמים ושלחה לי מלא הודעות טקסט לא ידעתי מה לעשות ולא הבנתי איזה שד נכנס בה.
היא התחילה לאיים שאם לא אענה היא תנתק קשר לא היה לי כוח וסימסתי לה שזו בחירה שלה והיא הכריחה אותי לקבל את ההחלטה.
בסוף נמאס לי וכתבתי לה שאיני רוצה שנהיה חברות.
אני יכולה להבין שהיא הרגישה אולי שזה לא סימטרי ( אחרי שטרחה להסביר לי שנים אחרי) אבל היא לא אמרה כלום והיא כן אהבה לדבר והיא ממש התעללה בי באותו יום הייתה לי טראומה קשה אז המסקנה היא שכדאי לשאוף ליחסים פחות או יותר סימטריים ( אין חפיפה מלאה ) ולדבר על דברים אם הגבולות משתנים

ודבר אחרון בחיים לא הכל דבש וורדים

מי שמפחד לחוות כל אי נעימות עם הזולת בעיני הוא רכיכה חסרת עמוד שדרה והוא לא מסוגל לקשר אנושי אבל יש גבול לכל דבר .
החיים הם לא פיקניק אבל צריך כן להשתדל לעזור למי שעוזר לך ולמי שיש ביכולתך ובאנרגיה שלך להכילו. אבל אסור לזנוח את עצמינו כי אחרת אנחנו קמלים מבפנים ואז גם היכולת שלנו לעזור לזולת ובכלל לתרום לעולם קטנה משמעותית אז אני לא אומרת לך לעזור את בהחלט בתקופה שלדעתי את צריכה לתת לעצמך המון אהבה ויחס טוב אולם אני גם לא אוהבת את אילו שכל הזמן יוצאים בהצהרות שאם מישהו עושה קצת רע ישר לנתק איתו קשר כי אני בעד ניסיון ליצור רציפות בקשרים ולדעתי גם קשר טוב מידי פעם מגמגמם יותר מאשר מחייך צריך פשוט לבדוק מינונים סיבות וכדומה. אם משהו עושה רע בקביעות אולי אין באמת רווח בכך וזה לא נכון.
יש גם אפשרות שלמי שעושה רע לעזור באופן חד פעמי אך לא רצוף כדי להגן על עצמך ושוב לא אומרת לך לעזור אבל זה משהו שמישהו אמר לי פעם וזה מה שאני עושה כשאני רוצה לעזור לאדם שעושה לי רע ( לא כי הוא רע כי משהו באנרגיות שלו כבד על ליבי וכולי), אני עוזרת באופן חד פעמי או בפעמים בודדות ובצורה מרוחקת כי אין מה לעשות אדם צריך בסופו של דבר גם לחשוב על עצמו .
מקווה שעזרתי ומקווה שתקבלי החלטה נכונה מבפנים

רותי 11

New member
אגואיזם זה בדיוק ההפך מאהבה עצמית

כשאנחנו אוהבים את עצמנו באמת אנחנו יכולים לראות את האחרים
ולתת מהאהבה שלנו, אגואיסט זה אחד שהוא מרוכז בעצמו לא אוהב
את עצמו זה אחד שקשה לו לראות את האחר.
לגבי זה שאנחנו רוצים להתנתק מאחרים כי אנחנו חושבים שהם שואבים
אותנו או שהם לא בדיוק בדרך שלנו אלה הם הפחדים שלנו ולא שלהם
אלה הם התירוצים שלנו ולא שלהם (סליחה) כשאת אומרת חוסר אמון
שלהם בדרך זה מעיד על חוסר האמון שלך לא שלהם הם רק מראים לך
את זה.
שנית אי אפר להרחיק אנשים שאנחנו הזמנו אותם לחיים שלנו הדרך היחידה
היא באצם לעשות עבודה עצמית ולהבין מה אומם אלה שסביבנו אומרים לנו
למה בחרנו בהם ובמילים שהם אומרים לנו.

אנשים כן שואבים אנרגיה

זה לא נכון מה שאת אומרת.
אם אנשים לא היו שואבים אנרגיה לא היינו צריכים גבולות ולא היה מתקיים הדיון הזה מלכתחילה.

השנה וחצי האחרונות היו בסימן של למידה עצמית

למדתי לאהוב את עצמי ולהכיר את עצמי ,

אני לומדת גם לסגור את המרחב האישי שלי , כי החולשה הכי גדולה שלי שאני מלחמת ומאפשרת מתוך חוסרנעימות לאנשים ללהכנס למרחב האישי ולעשות שם כרצונם
אז אני עובדת בכל פעם מחדש ויש לי הרבה יותר שקט בלב ובראש

השבוע אמר לי מישהו מאד קרוב שנהייתי אגואיסטית שחושבת רק על עצמה כי באמת השתנתי
בקיצור אני ממש לא אגואיסטית אבל הוא כן ,והתיאור של רותי היה פשוט מדויק

רותי 11

New member
אנחנו צריכים לפעמים להיות אגואיסטים

וזאת כדי להגן על עצמנו כדי להתמקד בעצמנו
כמובן שזה לקטע קצר ולא סוחף מדי

לאנשים שהם באמת לא אגואיסטים זה נורא קשה פתאום להתרכז רק בעצ

בעצמם גם אם זה לטובתם האישית העליונה

elar84

New member
אמת דנה

אני חשה זאת על עצמי, לא פשוט לי להיות קצת אגואיסטית לפעמים.
אבל בהחלט צריך להיות גם כך ולא לראות את האחר לפני עצמך, דבר שאני נוהגת לעשות.

את יקירתי בן אדם טהור

ואני ממש מעריצה אותך
אבל ,וזה באמת באמת לא ממקום של ביקורת חלילה , תשמרי על עצמך ועל נשמתך
אני עובדת על זה ובגלל זה גם אמר לי מי שאמר , ששנהייתי אגואיסטית שחושבת רק על עצמה
אני פשוט כבר לא יכולתי יותר להכיל את זה
ושוב אני אומרת לך את פשוט כן אדם טוב אבל גם ניראה לי יותר עדין ממני

elar84

New member
אני לגמריי מנסה עכשיו

לראות א, עצמי לפני אחרים.
אני חושבת שכשאתה רואה את עצמך יש לך כוח להכיל אחרים. ולא להיפך...
לא פשוט כי שנים לא הייתי כזו, אבל זה מה שהנשמה שלי רוצה עכשיו.

אני חושבת שאני אי,ה חזקה אבל מאוד מאוד רגישה. וכשאני נותנת מעצמי לאחרים ולא רואה את עצמי קודם, זה פוגע בי הכי הרבה.

תתעלמי מההערות מטופשות, אני בטוחה שאת נוהגת כך.

למעלה