אם נשתמש באנלוגיה לרכב
מנסיוני עם "גרוטאות" עם קצת התעמקות טכנית המקבילה לנסיון אישי באכילה, בעל הרכב מדייק יותר באיבחון ממוסכניק שרואה מאות מכוניות כל חודש. כלי התיקון - בניגוד לכלים הנדרשים במוסך הם פשוטים וזמינים לכולם - אוכל מן המדף ואפילו תוספות מזון. אבל השאלה שלי היא באמת: כמה מתוך האנשים שעורכים דיאטה הסתיעו ביעוץ מקצועי פרטני ובאיזו מידה שעור ההצלחה המורכב מירידה שמירה ובריאות, שונה מגישה עצמאית או חקוי דהיינו דיאטה מספר או קבוצת תמיכה? אני בספק אם נערך סקר בנושא רון