מהו "אלבום קלאסי" לטעמכם?

מהו "אלבום קלאסי" לטעמכם?

דיון שעלה במהלך המשחק למטה, וחשבתי שמגיע לו שרשור משלו. מה לדעתכם האלמנטים שהופכים אלבום ל"קלאסיקה", ואילו דוגמאות לאלבומים כאלו תוכלו לתת לנו?

klod bokevski

New member
אלבום קלאסי חייב להיות

שונה ראשוני אלו שני אלמנטים הכרחיים לדעתי עם זאת אם האלבום לא כזה ולא כזה או רק אחד מהשניים ועדיין עשה שינוי תרבותי\מוזיקלי בתחום מוזיקה מסוים או במוזיקה בכלל הוא גם כן קלאסי...

holo

New member
זו שאלה שדי קשה לענות עליה

כי לפי דעתי זה הרבה פעמים להיות במקום הנכון ובזמן הנכון (וכמובן צריך בן אדם אם כישרון בשביל שזה יקרה). אני אישית רואה באלבום קלאסי אלבום שהצליח ליצור סביבו סוג של פולחן- ומבחינתי זה יכול להתבטא בעוד דברים חוץ מהמוזיקה עצמה, כמו למשל העטיפה, שהיא גורם מאוד חשוב שמושך את העין של רוכש האלבום, והיא גם בהרבה מקרים מגדילה את ה"פולחן" סביבו. הדוגמא קופצת לי ממש היא "הצד האפל של הירח" של פינק פלויד, שהעטיפה שלו הפכה למיתית בפני עצמה כבר, ורק העצימה את הפולחן סביב האלבום. כמובן שאלבום שמכיל בתוכו כל כך הרבה להיטים(לא אוסף), יכול בקלות להיות אלבום קלאסי. שילוב של שני הדברים שהזכרתי אפשר למצוא באלבום Abbey road של הביטלס. רצף מענג של שירים מדהימים, ועטיפה שנחקקה בהיסטוריה של הרוק.

holo

New member
*עם

וכמובן שכשאני אומר "פולחן" אני לא מתכוון לחבורת ילדי פרא עם חצאיות קרועות, שרוקדים במעגל מסביב לאלבום מסוים, אלא לסוג של חוויה משותפת לכולם.

נכון, ויש דוגמה שהעטיפה יותר מעורכת

כמו סרג'נט פפר של הביטלס, הרי אתם מסכימים איתי שסרג'נט פפר לא מתעלה על אלבומים אחרים של הלהקה, נכון? העטיפה של סרג'נט נחשבת ליצירת אומנות, ולדעתי אם הייתה לו עטיפה אחרת, הוא לא היה האלבום הכי מדובר שלהם...

itaikuskus

New member
אתה לא יכול לזרוק ספקולציות לאויר

כאילו הן עובדות. אין לך מושג לדעת מה היה קורה עם עטיפה אחרת.

TAZ!

New member
סמל פלפל.

סרג`נט פפר נחשב לאלבום פורץ הדרך שלהם (למרות שלפניו היה את ריבולבר).

שאלה קשה

כי מצד אחד האלבומים שנחשבים ל"קלאסיקות" הם אלבומים שחידשו ופרצו דרך משנות השישים והשבעים(ביטלס,פינק פלויד וכ'ו...) מצד שני, לדעתי, אלבום לא חייב להיות "פורץ דרך"/"מהפכני" בשביל להפוך לקלאסיקה(למשל, מהפכת המוזיקה האלקטרונית ומוזיקת הראפ שמוציאים לנו קלאסיקות ב-20 שנה האחרונות, אין בהם פריצת דרך מוזיקלית, אבל יש להם ייחודיות יחסית לזאנר שלהם) כמובן שיש גם את העניין של הבאז התקשורתי סביב אלבומים מסויימים/הקידום של חברות התקליטים , ישנם אלפי אלבומים מעשרות זאנרים שלא התפרסמו, איש לא יכול לדעת אם לא מתחבא שם איזה יצירת מופת, לכן במידה מסויימת זה גם קשור לייחצנות של חברת התקליטים (אלטון ג'ון הוציא אלבום חדש, חלק חדש לקפטן ג'ק הקלאסי, ששמעתי שהאלבום הזה מאוד איכותי ומזכיר את החומר הישן שלו, אבל אין מספיק יחסי ציבור לאלבום הזה מה שמונע ממנו להגיע למעמד של קלאסיקה)

לעניות דעתי

אלבום קלאסי הוא לגמרי נושא של ראייה סובייקטיבית וקונצנזוס כללי שהם שילוב אקראי שלא ניתן לחזותו. אני חושב שהאלבומים אותם מחשיבים היום קלאסיים (כלומר יש גם הסכמה לגביהם) הם אלבומים שבראש ובראשונה התקבלו בצורה זו על ידי המבקרים. לדוגמא - Ok computer של רדיוהד הוכתר יצירת מופת עוד לפני שרוב העולם הספיק לשמוע אותו. תוסיפו לזה אהדה של כמה מליונים ויש לכם אלבום קלאסי. מה גורם למבקרים לאהוב או לא, ומה מוביל למיליונים לקנות או לא - זה מעבר לבינתי. גם לכך יש מספיק דוגמאות והבולטת שבינהן (לטעמי) היא ניק דרייק, שבתקופת חייו היה עלום שם ולאחר מותו פתאום הפך לאבן פינה של פולק רוק ואלבומיו היום בהחלט נחשבים קלאסיים. לפי הגדרה זו, אין אלבום מחתרתי קלאסי. כמובן שלמחתרת יש את האלבומים הקלאסיים שלה - אני חושב שזה subsection שלא נכון יהיה להגדירו בתשובה לשאלה של שציף. זו דעתי...

אם מסתכלים מבחינת להיטים, ושינוי..

יש אחד שעולה לי בראש... "שינויים בהרגלי הצריחה" של החברים של נטאשה.. פשוט אין שיר באלבום הזה שהוא לא טוב, ולא רק זה, כל השירים באלבום (חוץ משניים נדמה לי) הפכו ללהיטים שהמונים מכירים...

Jason2

New member
ואם כבר ישראלים

עוד קלאסי: "האיש שראה הכל" של רוקפור. גם מבחינת המילים וגם הלחנים והביצוע הכל יושב במקום והכל נשמע טוב.

Harleydude

New member
2 מרכיבים סה''כ

1. עמד במבחן הזמן. 2. חידש משהו בתחום. שזה כמעט תמיד הולך ביחד. הדארק סייד, סרג'נט פפר, בולד אז לאב, סונגס אין דה קי אוף לייף, בראת'רס אין ארמס, קיינד אוף בלו ... הבעיה נוצרת כשמנסים להבין מהי קלאסיקה לעומת קלאסיקה של סגנון מסויים, כמו נגיד קלאסיקת רוק או קלאסיקת ג'אז. לדעתי האישית, זה דיון מיותר וקלאסיקה זה פשוט קלאסיקה. קיינד אוף בלו של מיילס דייויס והדארק סייד אוף דה מון שניהם קלאסיים באותה מידה.

TAZ!

New member
אלבום קלאסי

לדעתי זה אלבום שעומד במבחן הזמן, אלבום שמצליח להשמע רלוונטי, מוזיקלית או רעיונית, גם שנים ועשרות שנים לאחר צאתו.

FunkyMonk

New member
אלבום קלאסי,

לטעמי זהו אלבום שהשפיע, הרבה. אלבומים שבהם לקחו את המוסיקה צעד קדימה, שינו את המוסיקה, ודברים כאלו. הדארק סייד, האלבום הראשון של זפלין, נוורמיינד של נירוונה, אוקיי קומפיוטר, דברים כאלו. אלו דברים שנשארים הרבה אחרי כל ההייפ שהם יצרו. כן, הם כולם היו פופולריים, אבל העובדה שהם ממשיכים להיות גאוניים גם אחרי שכל ההייפ עובר, זה מה שהופך אותם לקלאסיקה.

למעלה