מהו אלוקים לפי הרמבם?

ben1b2e3n

New member
נכון לומר שטעות

לתאר את אלוקים בשפה וההגיון האנושיים?

אם כך אזי אנו לא יודעים עליו כלום.

אבל בכל זאת אנו מדברים עליו הרבה. אז כנראה שאנו כן יודעים עליו דברים. הרי אם לא ידענו עליו כלום... אז כל מה שבני אדם אומרים עליו הוא לא נכון... אז הכל שקר ואני לא מוכן לקבל את זה.. שהדת וכתבי הקודש הם שקר.

ben1b2e3n

New member
בנוסף אני חושב

שליבוביץ מסכים שהמצוות תורמות לבני האדם כי אלוקים נותן שכר כי הוא בעל חסד כלעצמו. פשוט הוא אומר שמי שעושה מצוות לשם עצמו הוא בזוי ממי שעושה לשם השם.

הרמבם הסביר היטב כיצד המצוות תורמות לבני האדם.

בעיקר המצוות תורמות לאלוקים. כי עושים את רצונו כי שכתוב בפרקי אבות שכל מה שברא אלוקים ברא לכבודו. עשה רצונו כדי שיעשה רצונך.

אם תעשה מצוות למענו הוא יתן לך חסד כי הוא בעל החסד מצד עצמו .. ויתן חסד לאדם רק אם האדם יתן מצווה לאלוקים מבלי לרצות ולצפות לחסד של אלוקים.

כפי האהבה בשיר השירים בין עם ישראל לאלוקים כך אלוקים אוהב אותנו ואנו אוהבים אותו. האהבה הדדית היא.

ben1b2e3n

New member
מה הכוונה?

גם אני לא יודע מדוע הרמבם מתיר לומר את הפעולות של אלוקים. שהוא עושה חסד ונותן שכר לצדיקים ומעניש את הרשעים

פיקסעלע

New member
אנחנו יודעים

שהעולם לא מובן מתוך עצמו בלבד לכן בהכרח שיש עוד משהו.

ben1b2e3n

New member
אני מאמין בחידוש העולם

אבל אין לי צורך להוכיח זאת. כי אני מאמין. בניגוד לרמבם. חח

u r i el

New member
תלוי את מי שואלים.

מבין האנשים המאמינים יש לך את המתפלספים בקצה האחד, שהאלהים שלהם הוא מושג פילוסופי מופשט כזה או אחר, ובקצה השני יש לך את המאמינים שאינם מקבלים על עצמם את הממסד הדתי, ועבורם יכול אלהים להיות גם זריחת השמש וציוץ הצפרים ביום אביבי. בין שני הקצוות הללו מצויים עוד כל מיני מאמינים, בשלל צבעים וצורות.

ויש כאלה שאלהים שלהם הוא יצירה סיפרותית של האדם. " בראשית ברא האדם את האלהים ... ".

ben1b2e3n

New member
אני לא מתחבר לתפיסות האלה

בשבילי אלוקים הוא רוחני ולא אנושי.

הוא לא מושג מופשט. חס וחלילה. הוא לא מושג של השפה האנושית כלל.

אי אפשר להגדיר את אלוקים. אבל למרות זאת אני מאמין שהוא עושה דין צדק משלם לצדיקים ומעניש את הרשעים.

אין אפשרות לכפור בעיקרים האלה.

אם כופרים בהם מגיעים לניהליזם.

כי באמת שלא ניתן ולא אפשרי לעבוד את אלוקים רק מאהבה של כבוד. או כבוד של אהבה.

u r i el

New member
ולכן כתבתי לך -

תלוי את מי שואלים.

אתה לא מתחבר לתפיסות אלה - ואחרים כן.

אתה שאלת וגם ענית לעצמך : נכון לומר שטעות לתאר את אלוקים בשפה וההגיון האנושיים? אם כך אזי אנו לא יודעים עליו כלום.
אבל בכל זאת אנו מדברים עליו הרבה. אז כנראה שאנו כן יודעים עליו דברים. הרי אם לא ידענו עליו כלום... אז כל מה שבני אדם אומרים עליו הוא לא נכון... אז הכל שקר ואני לא מוכן לקבל את זה.. שהדת וכתבי הקודש הם שקר
.

כלומר תשובתך על השאלה ממקמת אותך אי שם על הסקלה בין המאמינים המתפלספים ובין אלה שאלהים שלהם הוא זריחת השמש וציוץ הציפורים. גם אלה מאמינים וגם אלה. וגם אתה.

למעלה